Bingöllü Gençlerden İsrail'e Tepki - Son Dakika
Yerel

Bingöllü Gençlerden İsrail'e Tepki

Bingöllü Gençlerden İsrail\'e Tepki

Bingöl’de sosyal medya üzerinden örgütlenen gençler, saat kulesi önünde bir araya geldi.

15.07.2014 22:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de sosyal medya üzerinden örgütlenen gençler, saat kulesi önünde bir araya geldi. Filistin bayrağının asılı bulunduğu alanda basın açıklaması yapan gençler, 'İslam'ın ilk kıblesi Mescide-i Aksa yok oluyor' 'Kahrolsun İsrail' dövizleri taşıyarak İsrail'e lanet okudu.

İsrail, Filistin üzerinde olan saldırılarını yoğunlaştırdı. Türkiye genelinde birçok sivil toplum örgütü ise saldırıları kınayıcı mesajlar yayımladı. İsrail'e tepki göstererek Filistin'e destek olan kesime Bingöllü gençler de katıldı.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ÖRGÜTLENDİLER

Sosyal medya üzerinden örgütlenen onlarca Bingöllü genç, iftardan sonra Dörtyol saat kulesi önünde toplandı. Alana Filistin bayrağı diken gençler, 'İslam'ın ilk kıblesi Mescide-i Aksa yok oluyor' 'Kahrolsun İsrail', 'Filistin ölüyor sessiz kalma', 'Filistin ölüyor ey vicdan neredesin' dövizleri açtı. Çevreden geçen vatandaşların da destek verdiği protestoda Filistin halkı için dua edilip, İsrail'e lanet okundu. Burada toplanan kitle adına basın metnini okuyan Muhammed Kadri Çiçek, 21. yüzyılın büyük kıyamına karşı seslerini yükseltmek, insanlık onuruna sahip çıkmak, zulme dur demek için toplandıklarını söyledi. Gazze'de halk iradesine karşı yapılan saldırı ve katliamları seyirci kalıp, destek verenleri kınadıklarını kaydeden Çiçek, "Katil Netenyahu ve cani Esed'i lanetlemek, Doğu Türkistan'da Çin zulmünden ezilenlere destek, cunta rejiminin katliam uyguladığı Arakan halkına sahip çıkmak, siyonist İsrail'in soykırım uyguladığı Filistin halkının yanında olmak, dünya üzerindeki tüm zalimleri protesto etmek için buradayız" dedi. Darda olanların yanında olduklarını ifade eden Çiçek, Gazze'de yaşanan vahşete, akıtılan kanlara yitip giden canlara sırtını dönüp göz yumanların olduğunu söyledi.

"BİRLEMİŞ MİLLETLER DEĞİL, KİRLEŞMİŞ MİLLETLER"

BM'yi tavrından dolayı 'kirleşmiş milletler' olarak niteleyen Çiçek, AB ve ABD'yi eleştirdi. Kimi körfez ülkelerinin vahşete para desteği çıktığını ileri süren Çiçek, "Siyonist İsrail, Müslüman kanının akmasından zevk duyuyor. Siyonist askeri istihbarat dahil her türlü desteği sağlıyor. Bütün bu ülkeler 21. yüzyılın firavunu Netenyahu'yi destekliyor" dedi.

"ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM"

Çiçek açıklamasını sürdürürken, kitle 'zalimler için yaşasın cehennem' sloganları attı. Sivil halka karşı silah kullanan, katliam uygulayıp masum insanların üzerine ölüm kusanların insanlıktan çıktığını ifade eden Çiçek, şöyle devam etti: "Evrensel hukuk, uluslararası sözleşmeler insanlığa karşı işlenen suçun cezasını ortaya koyuyor. Filistin'e kan ihraç eden İsrailli katiller, Arakanlı Müslümanlara soykırım uygulayan cuntacılar, Doğu Türkistanlı kardeşlerimize zulmedenler uluslararası ceza mahkemesinde sanık sandalyesine oturtulmalı, insanlık adına yargılanmalı ve hak ettikleri cezaya çarptırılmalıdırlar. Uluslararası mahkemeler yargılamasa da, uluslararası kuruluşlar sussa da 21. yüzyılın canilerine, katillerine, gaddarlarına kurtuluş yok."

Konuşmasına Sezai Karakoç'un 'onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak, tarih susmayacak. Tarih sussa, hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar, Allah'ın gazabından kurtulamayacaklar' sözleriyle devam eden Çiçek, sözlerini şöyle tamamladı: "Filistin'in mazlum halkı, Gazze meydanında silaha sarılmadan, fitneye bulaşmadan inanarak ve Rabbine sığınarak dünyadaki zulmü sona erdirecek. İslam dünyasında hakkın galip gelmesini, batılın sona ermesini sağlayacak idrake hayat veriyor. İnsanlık için yeni bir çığır açılıyor. İşte bu yüzden diyoruz ki; Filistin halkı başta olmak üzere 'mazlumlar ya kazanacak, ya kazanacak.' Kendi elleriyle yaptıkları putu acıkınca yiyen cahiliye toplumu gibi, kendilerini demokrasinin beşiği olarak gören ABD ve AB, akan Müslüman kanı olunca, putlaştırdıkları demokrasiyi yemekten geri durmuyorlar. Bizler insanı eşrefi mahlukat gören, insana hizmeti ibadet bilen bir medeniyetin mensuplarıyız. Onun için uyanık olmalıyız. ve oynanan oyunu bozmalıyız."

Yapılan basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yapan gençler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bingöllü Gençlerden İsrail'e Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement