Bu Çocuklara Dikkat! - Son Dakika
Spor

Bu Çocuklara Dikkat!

Bu Çocuklara Dikkat!

Her turnuva var olan yıldızları ile kendi aurasını oluştururken bir yandan da genç ya da henüz futbolları bakir kalmış isimlere de sahne olur.

19.01.2012 11:05

Her turnuva var olan yıldızları ile kendi aurasını oluştururken bir yandan da genç ya da henüz futbolları bakir kalmış isimlere de sahne olur. Afrika Uluslar Kupası da bu turnuvalardan birisi... Eto'o, Kolo Toure, Abedi Pele, Jay Jay Okocha gibi bilinen isimlerin yanı sıra son Afrika Kupası'nda olduğu gibi Mısırlı Mohemmed Gedo benzeri kendi yıldızlarını da çıkarabiliyor. Gabon ve Ekvator Ginesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği 2012 Afrika Uluslar Kupası'nda yıldızları parlaması ve parlak olanların da cila çekmesi muhtemel 10 ismi sizin için derledik.

Emmanuel Mayuka – Zambia

Henüz 21 yaşındaki forvet İsviçre'nin Young Boys takımında forma giyiyor. Maccabi Tel Aviv'deki başarısı ile dikkat çeken ve İsviçre ekibinde de transfer olduğu 2010 sezonundan bu yana etkileyici bir performans ortaya koyan Mayuka, Afrikalı forvetlerin ortak özellikleri olan güçlü fiziğini sürati ile de süsleyerek rakiplerin korkulu rüyası haline geldi. Daha önce 20'den fazla kez formasını giydiği Zambiya Milli Takımı'nın 2008 ve 2010 yıllarındaki Afrika Kupası kadrolarında da yer aldı. Genç oyuncu forvette Katongo ile beraber Zambiya'nın gol umudu…

Cheick Diabate – Mali

Kadrosunda Seydou gibi bir üst düzey oyuncuyu bulunduran Mali'nin forvet yükünü Fransa'da Bordeaux forması giyen Diabate taşıyor. 23 yaşında 1.94'lük dev, savunmaları özellikle hava toplarında oldukça zorluyor. Bu sezon takımında bolca forma şansı bulmasına rağmen sadece dört gol atabildi. Afrika Uluslar Kupası onun için tam bir vitrin olacaktır. Transfer döneminde adı Fenerbahçe ve Kayserispor'la da anılan Diabate için turnuvanın en zor grubu olan D grubunda göstereceği performans çok önemli ve dikkat edilesi.

Pierre-Emercik Aubameyang – Gabon

Turnuvanın iki ev sahibinden birisi olan Gabon'un en tecrübeli isimlerinden birisi. Henüz 22 yaşında olmasına rağmen İtalya Serie A ve Fransa Lig 1 tecrübelerine sahip. AC Milan ile imzaladığı profesyonel sözleşmenin ardından takımda forma şansı bulamayınca Dijon, Lille, Monaco ve Saint-Etienne'e kiralandı. Bu sezon da son kulübü kendisini bonservisi ile satın aldı. Fizik gücü son derece yerinde olmasına rağmen son vuruşlardaki eksiliği tek handikabı olarak göze çarpıyor. Afcon'daki başarısı onun Saint-Etienne'deki formasını garanti altına alacaktır.

Alain TraoreBurkina Faso

Turnuvanın en büyük favorisi Fildişi Sahili ile aynı gruba düşen Burkina Faso'nun tecrübeli orta sahası Alain Traore, Fransa'nın Auxerre ekibinde forma giyiyor. Altyapısından itibaren formasını giydiği Fransa Lig 1 ekibinin vazgeçilmezleri arasında bulunan Traore'nin en dikkat çekici özelliği sol ayağına olan hakimiyeti. Marsilya'dan Charles Kabore ve Rennes'den Jonathan Pitroipa ile birlikte turnuvanın belki de en iyi orta sahasının parçası olan Traore için bu kupanın ayrı bir anlamı daha var. Henüz 16 yaşındaki kardeşi, Chelsea altyapısında oynayan Bertrand Traore'de kadroda kendisine yer buldu.

Bony Wilfried – Fildişi Sahili

Hollanda'nın Vitesse takımında forma giyen 23 yaşında forvet, tam bir gol makinesi. Fildişi Sahili'nin Drogba, Doumbia, Salomon Kalou gibi isimleri barındıran forvet hattında bile kendisine forma şansı bulabildiğini düşünürsek kalitesini biraz da olsa açıklamış oluruz. 1.82'lik boyu ile beraber süratiyle de rakip savunmaları zor durumlara düşüren Wilfried'in adı sezon başında Bursaspor ve Galatasaray ile anılmıştı. "Bebek Drogba" lakabına sahip oyuncu bu turnuvada göstereceği performans ile bir çok önemli kulübün dikkatini çekebilir.

Sidy Kone – Mali

Turnuvada en çok dikkat edilmesi gereken isimlerden birisi de 19 yaşındaki bu genç orta saha. 1,85'lik boyu ile defansın önündeki top dağıtışı, top çalışı ve tekniği bizlere biraz Patrick Vieira biraz da Seydou Keita'yı anımsatsa da Lyon'lu oyuncunun önünde parlak bir gelecek duruyor. Henüz yeterli tecrübeye sahip olmasa bile Kone için bu turnuva çok büyük önem taşıyor. Dörtlü orta saha kurgusu içerisinde kendisine yer bulması muhtemel ve umarız Alain Gresse onu sahaya sürmekten çekinmez.

Jerome Ramatlhakwane – Botsvana

Kuşkusuz ki turnuvanın en dikkat çeken ekiplerinden birisi Botsvana olacaktır. İlk defa Afrika Uluslar Kupası'nda yer alacaklar ve gol atma konusundaki bütün umutları, son olarak Brezilya'da Vasco da Gama forması giyen Ramatlhakwane'ye emanet. Bu umudun oluşmasında elemelerde attığı beş golün de payı bulunan 26 yaşındaki golcünün şu an herhangi bir kulüple sözleşmesi de bulunmuyor. Bu turnuva Ramatlhakwane için kendini pazarlama açısından çok önemli. D Grubu'dan Mali, Gana ve Gine ağlarını sarsmak için vereceği mücadele ile yeniden bir takımla sözleşme imzalaması ise çok da zor görünmüyor.

Nordin Amrabat – Fas

Turnuvanın 'bizden' bir ismi. Kayserispor forması giyen 24 yaşındaki oyuncu, şampiyonluk adaylarından Fas'ta QPR'lı Adel Tarabat ile beraber çok can yakmaya adaylar. Sol kanatta topla buluştuğu zaman neler yapabileceğini Spor Toto Süper Lig'de yakinen bildiğimiz Amrabat'ın kampa katılmadan önceki dönemde transfer konusunda gündeme gelmesi, onun bu turnuvadaki performansı ile yeniden aynı defterlerin açılmasına sebep olabilir. Galatasaray'ın istediği, Amrabat'ın da Galatasaray'ı istediği artık sağır sultan tarafından bile kanıksanmış durumda. Olası bir üstün performans ile hem Kayserispor Amrabat'ı elinde tutmakta iyice zorlanabilir hem de Galatasaray'ın Avrupa'dan önemli rakipleri çıkabilir. Dikkatle izlememiz lazım…

Alhassane Bangoura – Gine

Afrika Uluslar Kupası'nın genç yıldız adaylarından birisi de Lass Bangoura olarak bilinen 19'luk yabancıların "winger" diye tabir ettiği cinsten bir sol kanat. Forvet özellikleri yüksek olan Lass, henüz gelişmesini tamamlamadığı için ilerde bir gün forvet olarak da izleyebiliriz! Ancak görünürde olan bir şey varsa o da bu süratli gencin, pek de gelişkin olmayan fiziğinden doğan dezavantajlarını yırtıcılığı ve enerjisi ile absorbe edebilmesi. La Liga'da altyapısından yetiştiği Rayo Vallecano forması giyen ve altyapıda çıktığı 64 karşılaşmada 35 gol atarak tüm dikkatleri üzerine toplayan Lass'ın turnuvada da teknik direktör Michel Dussuyer tarafından forma şansı bulması bekleniyor.

Daniel Adjei – Gana

Turnuvanın Fildişi ve Fas ile beraber favorisi olarak gösterilen Gana'nın kalesini koruyacak olan 20 yaşındaki Daniel'in soyadı konusunda bir fikir birliği oluşturamadık ülkemiz olarak. Orijini Adjei olan soyisim nedense bizde Agyei olmuş. A Milli Takım tecrübesi çok olmamasına rağmen kalenin diğer adayları Ernest Sowah ve Adam Kwarasey'den formayı kaparsa ve U20'deki performansını da sahaya yansıtırsa kaleci arayan Avrupa kulüpleri, sözleşmesi bulunan Liberty'nin kapısını çalacaktır. 2009 yılında Dünya Şampiyonu olan Gana U20 takımının kalecisi olan Adjei'nin Kara Kıta'dan çıkabilecek son zamanlardaki en iyi kaleci yakıştırmaları şimdiden yapılmaya başlandı…

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Bu Çocuklara Dikkat! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement