Bu Projeler Mimari Tasarımlarıyla Ön Planda! - Son Dakika
Kadın

Bu Projeler Mimari Tasarımlarıyla Ön Planda!

Bu Projeler Mimari Tasarımlarıyla Ön Planda!

Mimarlık artı değerini en iyi biçimde değerlendiren konut projeleri...

20.09.2012 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mimari fark, dikkat çekiyor

Gayrımenkul sektöründe mimarlık, hem dünyada hem de Türkiye'de yaratılan yeni konut projelerinde geçmişle kıyaslanamaz ölçüde önemi artan bir değer haline geldi. Projelerin mimari niteliklerinin onlara seçkin bir karakter kattığı, bu önemli faktörün de emlak yatırımcılarının yaklaşımını değişirdiği ve yaşadığımız mekanların standartlarını yükselttiği de tartışma götürmez bir gerçek. Mimarlık artı değerini en iyi biçimde değerlendiren konut projelerini sizin için derledik.

Trump Towers

Bulunduğu yer: Mecidiyeköy

Uygulayan: Doğan Holding

Mimar: Brigitte Weber

Mimari Nitelikleri: Doğan Holding tarafından Şişli Mecidiyeköy'de konumlandırılan, 39 ve 37 katlı iki adet kuleden ve 62.350 m2 'lik alışveriş merkezinden oluşan Trump Towers İstanbul, Brigitte Weber Mimarlık ofisi tarafından projelendirilmiş. 88 farklı tipte, toplam 205 adet bağımsız konuttan oluşan 154 m yükseklikteki 39 katlı rezidans kulesinde bulunan dairelerin büyüklükleri 680 m2'ye ulaşıyor. 37 katlı ofis kulesi ise farklı boyutlarda bölünebilir ofis katlarından oluşuyor. Rezidans sahiplerinin kullanımı için rezidans kulesinin dördüncü katında tasarlanmış olan 'Lounge' ise 300 m2'lik alan içerisinde kütüphanesi, barı, şömineli oturma bölümü, business center'ı, çocuk oyun alanları ve toplantı salonlarıyla hizmet veriyor. Trump Towers bünyesinde toplam yedi katlı bir alana yayılan bir alışveriş merkezi ve Well-Being Center da bulunuyor.

ödülleri : Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımları Araştırması 2011'de 'Yüksek Yapı' Kategorisi'nde Halk Jürisi ödülü'ne, 'Ofis Binası' kategorisinde Halk Jürisi ödülü'nü almaya hak kazanmıştır. (www.trumpistanbul.com.tr)

Bosphorus City

Bulunduğu yer: Halkalı Küçükçekmece

Uygulayan: Sinpaş GYO

Mimar: Mimarlar Workshop

Mimari Nitelikleri: Dünyanın sayılı konsept konut projelerinden biri olarak değerlendirilen Bosphorus City, 'Boğaz'a karşı yaşamak' fikrinden yola çıkılarak geliştirilmiş bir proje. Projenin en göz alıcı kısmı ise 26.000 m2 büyüklüğünde ve 720 m uzunluğunda tasarlanan İstanbul'un ikinci Boğaz'ı. İki Boğaz Köprüsü, geleneksel ve modern mimari ile yorumlanan Boğaz yalıları ve seçkin semtleri, meydanları, badem ağaçlarından erguvanlara kadar onlarca çeşit barındıran bahçeleri ve seyir alanlarıyla zenginleşen proje, keyifli bir yaşam için her beğeniye ve yaşa hitap eden aktivite imkanları da sunuyor. Ev sahiplerine evlerinde otururken Boğaz'da yaşama hissini veren Bosphorus City' de tüm evler bu manzarayı bire bir yaşayabilecek şekilde tasarlanmış. Modern ve geleneksel mimarinin birleştiği Bosphorus City'de, 60 m2 ile 736 m2 aralığında değişen 95 farklı ev tipi bulunuyor.

ödülleri: Her yıl Avrupa bölgesinde ödül almış lider gayrımenkul şirketlerinin bir araya geldiği European Property Summit (Avrupa Gayrimenkul Zirvesi) çerçevesinde gerçekleştirilen, Bloomberg televizyonunun işbirliğiyle hayata geçirilen European Property Awards 2011'de finalist projelerden biri oldu.

Fiyat aralığı: m2 1+1 daireden 64 m2 yalı dairesine konut tiplerine göre 289.000 - 3.328.000 TL arasında değişiyor. (www.bosphoruscity.com.tr )

Doğa Elements

Bulunduğu yer: Dragos

Uygulayan: Doğa Gayrımenkul

Mimar: Erginoğlu & çalışlar

Mimari Nitelikleri: 12, 17, 26 ve 21 katlı, dört birleşik bloktan oluşan Doğa Elements'in zemin katlarında bahçe dubleks daireler, üst katlarında standart daireler, blokların en üst katlarında ise loft daireler yer alıyor. Daire büyüklükleri 61-250 m2 arasında değişiyor. Bloklar ilk altı katta zengin iç bahçe manzarasına, 6-10. kat arasında deniz manzarasına ve 10 kattan sonrasında da deniz ve adalar manzarasına hakim. 800 m2'lik kapalı sosyal tesis alanında fitness center, buhar odası, kapalı yüzme havuzu, çocuk oyun odası, oyun makinaları ve art&craft odası bulunuyor. 19. ve 20.katlardaki deniz ve adalar manzarasına hakim lounge ve spa yaklaşık 500 m2'lik alana sahip.

Fiyat Aralığı: 290.000 - 1.030.000 TL arasında değişiyor. (www.dogaelements.com )

Emirgan Evleri

Bulunduğu yer: Emirgan

Uygulayan: Doğa Gayrımenkul

Mimar: Boran Ekinci

Mimari nitelikleri: Emirgan Reşitpaşa'da konumlanan Emirgan Evleri butik bir proje olarak ahşap ve modern mimarisi ile dikkat çekiyor. Yedi dönüm arazi üzerinde konumlandırılan konutlar alanları 244 m2 ile 400 m2 arasında değişen 10 blok 21 daireden oluşuyor. Ahşap ve modern mimarisi ile ön plana çıkan ve kullanılan tüm ekipmanların doğayla uyumlu olmasına özellikle dikkat edilen projenin genel yerleşiminde kullanılan ilkeler iç mekan düzeninde de görülebiliyor. Blokların birbirinin önünü kesmeyecek şekilde özel olarak konumlandırılması evlerin açık, ferah bir ortama bakmalarını sağlıyor.

ödülleri: 24 Proje Yönetimi tarafından Siemens Ev Aletleri ana sponsorluğunda düzenlenen Altın Proje Türkiye Konut ödülleri'nde 2008 yılında Doğaya Saygı özel ödülü'nü kazandı.

Fiyat aralığı : 990.000 - 1.800.000 USD arasında değişiyor. (www.dogagayrimenkul.com )

Istanbloom

Bulunduğu yer: Zincirlikuyu

Uygulayan: Esin Yapı A.Ş

Mimar: DB Architects Bünyamin Derman, İç Mimar Mahmut Anlar

Mimari Nitelikleri: Zincirlikuyu'da 14.760 m2 arsa üzerinde yükselen yepyeni bir konut, ofis ve yaşam merkezi projesi olan Istanbloom şehrin en işlek bölgesinde hem kentin tüm enerjisini yansıtıyor, hem de kendine has peyzajı ve tasarımı ile sakinliği ve dinginliği müjdeliyor. İstanbul panoraması içinde yükselen 34'ü konut, üçü penthouse, üçü ofis katı, iki teknik ve sosyal kat, dört otopark katı olmak üzere, toplam 46 kattan oluşan Istanbloom projesi güvenlikten yeşil alanlara, mini çarşısından, açık havuzuna kadar tüm yaşamsal gereksinimler düşünülerek kurgulanmış.

Fiyat Aralığı: Metrekare fiyatları 5500 USD'dan başlıyor. (www.istanbloom.com )

Lagün

Bulunduğu yer: Samandıra

Uygulayan: Sinpaş GYO

Mimar: Adnan Kazmaoğlu

Mimari Nitelikler: Sinpaş GYO'nun, su ve yeşille iç içe bir tabiat harikası olan Phuket Adası Laguna bölgesindeki doğal lagünlerden esinlenerek hayata geçirdiği Lagün projesi, her biri göl manzaralı müstakil villalar, bahçe dubleksi ve teras dubleks evler olmak üzere büyüklükleri 209 ile 749 m2 arasında değişen, beş farklı mimaride, dokuz farklı büyüklükte 515 konuttan oluşuyor. Lagün projesinde bulunan biyolojik göletler, insan vücuduna zarar verecek kimyasallar barındırmıyor ve sakinlerine tamamen doğal bir suda yüzme imkanı sağlıyor. Doğaya en az zarar veren ve eko sisteme katkı sağlayan Lagün, su kenarı bitkileri ile birlikte yaklaşık 70.000 m2'lik yeşil alana sahip. Zengin bitki örtüsü ve su bitkileri ile birlikte 110 farklı türde bitki yer alan projede toplam 102.349 adet ağaç ve su bitkileri kullanılarak peyzaj tasarımı yapılmış.

Fiyat aralığı: 578.000 - 3.071.000 TL arasında değişiyor. (www.sinpaslagun.com )

One Ortaköy

Bulunduğu yer: Ortaköy

Uygulayan: Bilgili Holding

Mimar: Gökhan Avcıoğlu

Mimari Nitelikler: Formu, yeşil çatısı, cephesi ilginç mimari tasarımıyla dikkat çeken One Ortaköy projesi 6797 m2 arazi üzerine kurulu ve büyüklükleri 98 ile 325 m2 arasında değişen farklı tiplerde toplam 95 konuttan oluşuyor. Yapı, altı konut katının yanı sıra, yer altında üç kat otopark ve depo alanlarını da bünyesinde barındırıyor. Rekreasyon alanı olarak peyzajlandırılan yeşil çatılar, aynı zamanda bina kitle görüntüsünü küçülterek mevcut topoğrafyayla kaynaşmasını sağlıyor. One Ortaköy projesi özel peyzajlı çatı bahçeleri ve çatıda 2600 m2'lik yürüyüş alanı ile farklılaşıyor.

ödülleri: Amerikalı mimarların meslek örgütü olan AIA (The American Institute of Architects)' in New York şubesi AIA New York Chapter tarafından seçilerek, 22 Şubat-23 Haziran 2012 tarihleri arasında New York LaGuardia Place, Center for Architecture' da düzenlenen 'Change: Architecture and Engineering in the Middle East, 2000-Present' sergisinde yer alma hakkını elde etti. (www.oneortakoy.com )

Otuzbeşinci Sokak

Bulunduğu yer: Ulukent, İzmir

Uygulayan: Akşan Yapı

Mimar: Teğet Mimarlık

Mimari Nitelikler: 35.sokak projesi; 2 km'lik bir sokak boyunca müstakil yaşam hayallerinin ve eski komşuluk ilişkilerini canlandıracak bir yaşam önerisi sunuyor. İzmir'in yaşam kültürüyle uyumlu, yeşilin cömertçe yaşanabileceği, gelecek nesillere sorumlu ve çevreyle dost bir sokak içinde modern ve yalın bir mimari çizgiye sahip olacak olan konutlar hafif çelik yapı sistemiyle depreme dayanıklı olarak inşa edilecek. Araç ulaşımının ve otoparkların sokağın alt katına yerleştirileceği projede 130.000 m2 alan üzerinde, avlulu evler, sıra evler, 3+1 dubleks, 2+1 bahçeli dubleks, 2+1 daire ve stüdyo olmak üzere altı farklı konut seçeneği sunuluyor. Altı farklı tipte 554 konut bulunuyor. Yeşil bina kriterleriyle hayata geçirilen ve Breem Sertifikası'na sahip olan proje çevre dostu nitelikleriyle dikkat çekiyor.

Fiyat Aralığı : 143.000 - 546.000 TL (www.otuzbesincisokak.com )

Palivor çiftliği

Bulunduğu yer: Demirköy, Kırklareli

Uygulayan: Avcı Gayrımenkul

Mimar: Kerem Oral

Mimari Nitelikleri: İğneada'ya 11 km mesafede, Istranca ormanlarının ortasında yer alan Palivor çiftliği, Yüksek Mimar Kerem Oral ve Emre Oral tarafından beş besi çiftliği ve beş bağ evini gayrımenkul projesine çevirerek çiftlik kültürünü geliştirmek hedefiyle tasarlanmış. Açık havada dinlenme ve spor seçeneklerinin sunulduğu, aileye uygun, çevreyle dost bir yaşam tarzının benimsendiği bir yerleşim alanı olan Palivor çiftliği'nde, eko yaşamı desteklemek ve çiftlik sahiplerinin daha da bilinçlenmelerine katkıda bulunmak amacıyla doğal malzemeler kullanılmış. Güneş ışınlarının evlerin üzerindeki etkisini kontrol etmek amacıyla tüm evlerin güneş ışığı kırıcı pergolalarla donatıldığı Palivor çiftliği evlerinde doğal mekanik havalandırma sayesinde son derece önemli bir enerji tasarrufu da sağlanıyor, yağmur suyu toplama depoları da su tüketimi ekonomisine önemli ölçüde destek oluyor.

ödülleri: 'Palivor çiftliği' bünyesindeki Günışık çiftlik Evi projesi 2011 Uluslararası Gayrimenkul ödülleri'nde (International Property Awards) 'Avrupa'nın En iyi Konut Mimarisi' (Best Architecture Single Residence Europe), 'En İyi çok üniteli Gayrımenkul Geliştirme' ve 'En İyi Gayrımenkul Pazarlama' ödüllerini aldı. (www.palivor.com )

Soyak SOHO

Bulunduğu yer: Zincirlikuyu

Uygulayan: Soyak

Mimar: Mutlu çilingiroğlu, İç Mimar: Tanju özelgin

Mimari Nitelikleri: Bünyesinde toplam 77 rezidans daire ve 3.000 m2'lik ofis alanını barındıran 7 katlı butik projede 65 - 252 m2 arasında değişen 1+1, 2+1, 1+1 dubleks ve 3+1 dubleks daireler yer alıyor. Merkezi iş alanlarına olan yakınlığı, alternatif ulaşım olanakları ve farklı iç tasarım alternatifleri ile dikkat çeken Soyak SOHO yaklaşık 5.000 m2 arazi içerisinde yer alıyor. Soyak SOHO'da müşterilerin zevklerine ve yaşam standartlarına en uygun olan rezidansı seçme özgürlüğü bulunuyor.

Fiyat Aralığı: 328.000 - 1.998.000 Euro. (www.soyak.com.tr )

Bomonti Apartman

Bulunduğu yer: Bomonti

Uygulayan: Extensa Group

Mimar: Swanke Hayden Connel Architects

Mimari Nitelikler: Yeni projelerin yüksek mimarilerine alternatif olarak yatay bir forma sahip olan Bomonti Apartman'da insan odaklı, yaşam alanından beklenebilecek en önemli özellik olan aydınlık ve ferah alanlardan oluşan, insan odaklı bir tasarım benimsenmiş. Yatay mimari özelliğiyle gün ışığının günün her saati katlara ve dairelere ulaşabildiği Bomonti Apartman'da katları birbirine bağlayan ışık tüneli sayesinde gün ışığından daha fazla yararlanılabiliyor. Her türlü ihtiyaca yönelik farklı büyüklükte ve tipte tasarlanan evlerin yer aldığı beş katlı Bomonti Apartman'da 92 konut ve dokuz mağaza yer alıyor. Konutlar 1+1, 1+1 flex, 2+1 ve 3+1 dubleks olarak gençlere, yeni evli çiftelere ve kentli ailelere hitap ediyor.

ödülleri: Arkitera tarafından düzenlenen 2011 ARKİV Seçkileri'nde Yılın En İyi Binaları arasında yer aldı. (www.extensa.com.tr )

Yooistanbul

Bulunduğu yer: Ortaköy

Uygulayan: Say Yapı

Mimar: Philippe Starck

Mimari Nitelikler: 22.000 m2 arazide, 5.5 kattan oluşan 11 bloğu ve sadece 132 dairesi bulunan yooistanbul projesinde, 101-125 m2 arasında değişen geniş studio'lar, 169 m2'de bahçeli 2+1 daireler, 242 m2'de 3+1 ve 4+1 yarım kat bahçe daireleri ile 321-680 m2 arasında değişen townhouse, penthouse ve tam kat daireler olmak üzere geniş bir yelpazede yaşam seçenekleri sunuluyor. Projede, peyzaj ve ortak yaşam alanların her metrekaresi dünyaca ünlü tasarımcı Philippe Starck dokunuşlarıyla hayat buluyor.

Fiyat Aralığı: Dairelerin fiyatları 750.000 - 3.500.000 USD arasında değişiyor. (www.yooistanbul.com )

Zorlu Center

Bulunduğu yer: Zincirlikuyu

Uygulayan: Zorlu Gayrımenkul

Mimar: EAA- Emre Arolat Architects, Tabanlıoğlu Architects

Mimari Nitelikler: Zorlu Gayrımenkul tarafından Zincirlikuyu'da hayata geçirilen beş fonksiyonlu karma kullanım projesi Zorlu Center, performans sanatları merkezi, otel, ofis, alışveriş merkezi ve rezidanslardan oluşuyor. Mimari tasarımı Emre Arolat Mimarlık ve Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından gerçekleştirilen Zorlu Center Projesi İstanbul'a yeni bir kent meydanı kazandırmayı hedefliyor. Geçmişten günümüze, hem İstanbul'un simgesi olan meydanlardan, hem de dünyanın her yerindeki şehirlere ait, ünlü meydanlardan yola çıkılarak yaratılan Zorlu Center, modern mimari anlayışı ile Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği noktada adeta bir köprü görevini üstleniyor. İstanbul Boğazı'nın en güzel noktasındaki konumu ve yeşile verdiği değerle uluslararası çekim merkezi olmayı hedefleyen proje bünyesindeki 50.000 m2 büyüklükte ve 3.070 kişi kapasiteli Performans Sanatları Merkezi ile İstanbul'un önemli bir ihtiyacını da gidermeyi hedefliyor.

ödülleri: Zorlu Center projesi, 2008'de Cityscape Dubai Architectural Awards yarışmasında jüri özel ödüllerinden 'En İyi Planlanmış Proje' ödülüne; 2009 yılında International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul ödülleri) kapsamında düzenlenen, 'Europe and Africa Property Awards 2009' (Avrupa ve Afrika Gayrimenkul ödülleri) yarışmasında 'Ticari Mimarlık ödülü' kategorisinde Avrupa birinciliğine; 2011 yılında ise 'Regeneration and Masterplanning' kategorisinde 'MIPIM Architectural Review Future Project Awards' ödülüne, Green Good Design ödüllerinde mimari kategori ödülü, Euromoney Dergisi Real Estate Awards'ta Geliştirme/ Karma Kullanım kategorisi ödülü ile 'Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımları' yarışmasında Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımı kategorisinde büyük jüri ödülü, Mixed Use kategorisinde ise hem jüri hem de halk ödülüne layık bulundu.

Fiyat Aralığı: Rezidanslarda m2 fiyatları 9.500-18.000 USD arasında değişiyor. (www.zorlucenter.com )

Elle Decoration 2012/03 Sayısı

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Bu Projeler Mimari Tasarımlarıyla Ön Planda! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement