Burhaniye'de Denizcilik Bayramı Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Denizcilik Bayramı Kutlaması

Burhaniye\'de Denizcilik Bayramı Kutlaması

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenlerle kutlanırken, geleneksel ördek yakalama yarışında ördekler inatçı çıkınca büyük heyecan yaşandı.

02.07.2013 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenlerle kutlanırken, geleneksel ördek yakalama yarışında ördekler inatçı çıkınca büyük heyecan yaşandı.

İki ördekten birinin kaçıp kurtulduğu yarışmada, yağlı direkten bayrak kapma ve yüzme yarışlarında da büyük çekişme yaşandı. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı İskele Yat Limanı'nda kutlandı. Tören, Kaymakam Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova'nın denize çelenk atmasıyla başladı. Belediye Gençlik Merkezi ve Romanya Köstence Halk Dansları, Berlin Belediyesi Gençlik Merkezi, Gürcistan ve Acaristan ekiplerinin gösterilerinin ardından yapılan yarışmalarda büyük heyecan yaşandı. İki kategoride yapılan yüzme yarışının ardından düzenlenen denizde ördek yakalama yarışında büyük heyecan yaşandı. Belediye cankurtaran teknesinden atılan iki ördeği yakalamak için gençler seferber oldu. Uzun uğraşlar sonucunda Hakan Güler adlı genç ördeklerden birini yakalamayı başarırken, ikinci ördek kaçarak gözden kayboldu. Yağlı Direkten Bayrak Kapma Yarışına katılan 10 genç ise büyük mücadele verdi. 11 yılın şampiyonu İbrahim Seçen'in de katıldığı yarışmada Polat Atmaca, 5. denemesinde bayrağı almayı başardı. Belediye Başkanı Fikret Akova, konuşmasında, denizcilik bayramında 5 plaja da mavi bayrak çektiklerini anlattı.

1 Temmuz'un yıllardan bu yana Denizcilik ve Kabotaj bayramı olarak kutlandığını anlatan Akova, törene katılan hayk oyunları ekipleri ve vatandaşlara teşekkür ettiğini söyledi. Törenin sonunda, dereceye giren sporcuların ödülleri, Kaymakam Ali Uslanmaz, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Evren Ulu. CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova ve diğer davetliler tarafından verildi. Törenlere Balya Belediye Başkanı Dündar Cengiz ile daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Ördek yakalama şampiyonu olan Hakan Güler, "Ördek zordu. Ama zoru severim. Bu sene hızlılardı. Ama biz daha hızlıyız. Teşekkür ederim. Çok mutluyum" dedi. Yağlı direkten bayrak kapma şampiyonu olan Polat Atmaca da, "11 yıllık şampiyonunu devirdim. Çok istekliydim. Aldım. Benim oldu. Çok heyecanlıyım. Ördeklerde bizim arkadaşların oldu. Bütün madalyalar bizde. Çok sevinçliyim" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Denizcilik Bayramı Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement