'Büyük Buluşma' Gün Sayıyor - Son Dakika
Güncel

'Büyük Buluşma' Gün Sayıyor

\'Büyük Buluşma\' Gün Sayıyor

3. Uluslararası Su Kongresi'nde 'Sürdürülebilir Su Yönetimi ve Kentlerin Geleceği' masaya yatırılacak.

09.03.2013 08:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde; BUSKİ, Su Vakfı, Bursa Kent Konseyi ve DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü'nün ortak organizasyonuyla düzenlenen 3. Uluslararası Su Kongresi'nde 'Sürdürülebilir Su Yönetimi ve Kentlerin Geleceği' masaya yatırılacak.

BUSKİ Genel Müdürlüğü, Su Vakfı, Bursa Kent Konseyi ve DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü'nün ortak organizasyonuyla 22-23-24 Mart 2013 tarihlerinde Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek 3. Uluslararası Su Kongresi ve Sergisi'nin, büyük yankı uyandırması bekleniyor. 'Sürdürülebilir Su Yönetimi ve Kentlerin Geleceği' temasıyla düzenlenecek kongreye, katılım için bugüne değin 17'si yurtdışı, 55'i de yurtiçinden olmak üzere 72 üniversiteden akademisyen ile öğrenci kulüpleri başvuruda bulundu. Yine yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda ilgili kamu ve özel sektör temsilcileri ile ilgili kurum ve kuruluşların yer alacağı etkinlikte sektör temsilcileri, kendilerine tahsis edilen stantlarda ürünlerini sergileme imkanı bulabilecek.

İlk, orta ve lise öğrencilerinin de yoğun katılımına sahne olması beklenen kongrede; Galatasaray Lisesi, Robert Koleji, İstanbul Erkek Lisesi, Kabataş Lisesi, İstanbul Fatih Lisesi, İzmir Fen Lisesi, İzmir Yamanlar Lisesi ile Bursa'daki fen ve anadolu liselerinde öğrenim gören öğrenciler, etkinliklerdeki oturumlarda yer alarak, suyun yaşam için önemi ile suyun geleceğine dair görüşlerini konuklarla paylaşacaklar.

Yine anaokulu ve ilkokul öğrencileri, 'su' konulu skeçlerle minik yüreklerdeki suya dair yankı bulan bütün özellikleri, coşkun bir pınar olup, gönüllerden gönüllere çağlayacaklar.

İçme ve kullanma suyu kültürü

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ni büyük bir buluşma alanına çevirecek etkinliğin; su kaynaklarının tespiti, geliştirilmesi, işletilmesi, bakımı ve yerel yönetimlerden merkezi yönetimlere kadar gelişim sürecini gözler önüne sererek, içme ve kullanma suyu kültürünün oluşumuna katkı sağlaması bekleniyor.

Katılımın ücretsiz olduğu etkinliğin Onur Kurulu; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ali Sürmen ve Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri'den oluşuyor.

Düzenleme Kurulu ise; BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Su Vakfı Başkanı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Şen, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevinç Sırdaş, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulvahap Yiğit, DSİ Bursa Bölge Müdürü Sinan Tahsin Sarıoğlu, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Filya, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Tosun'dan meydana geliyor.

Kongre Genel Sekreterliği'ni BUSKİ Planlama Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Necat Yardımcı'nın üstlendiği kongrenin Etkinlik Kurulu; Hülya Ferruhoğlu Aydın (BUSKİ), Hakan Başkara (BUSKİ), Fevziye Çalış (BUSKİ), Cesika Altun (BUSKİ), Gökçe Karakaş (BUSKİ), Nigar Şen'den (Su Vakfı) oluşuyor.

3. Uluslar arası Su Kongresi ve Sergisi'nin Danışma Kurulu'nda ise şu isimler yer almaktadır:

Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Tosun, Su Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Selami Oğuz, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Altınbaş, İl Meteoroloji Müdürü Mehmet Selçuk Boztepe, Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Orman Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ramazan Kurt.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Büyük Buluşma' Gün Sayıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement