Büyük Zafer'in 95. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Büyük Zafer'in 95. Yıl Dönümü

Gaziantep'in İslahiye, Araban ve Yavuzeli ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

30.08.2017 12:20

Gaziantep'in İslahiye, Araban ve Yavuzeli ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

İslahiye'de Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, 106.Topçu Alay Komutanı Topçu Albay Metin Aydın ve Belediye Başkan Vekili İzzet Aytekin çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Yıldırım, Garnizon Komutanı Aydın ve Belediye Başkan Vekili Aytekin, tebrikleri kabul etti.

Törene, askeri ve mülki erkanın yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Araban'da düzenlenen tören ise Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Burada konuşan Araban Kaymakamı Emin Bağlı, tarih boyunca hür ve bağımsız şekilde varlığını devam ettiren Türk milletinin Atatürk'ün önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesini yüzbinlerce şehit vererek kazandığını anımsattı.

Türk milletinin büyük bir mücadele verdiğini belirten Bağlı, şunları kaydetti:

"Atatürk'ün başkomutanlığında yapılan istiklal mücadelemizin son savaşı Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak adlandırılmıştır. Bu savaşın başarıyla sonuçlandırılmasından sonra düşman İzmir'e takip edilmiş, 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtulmasıyla yurdumuz düşmandan tamamen temizlenmiştir. Düşmanın, haksızca ve alçakça işgaline 'dur' diyen ve kanının son damlasını akıtmadan yurdunu bırakmayacağını tüm dünyaya ispatlayan ordumuzun bu onurlu zaferini, her yıl 30 Ağustos günü kıvançla kutlamaktayız."

Yavuzeli ilçesinde ise Yavuzeli İmam Hatip Ortaokulu'nda bulunan Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan törene, Yavuzeli Kaymakamı Murtaza Ersöz, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Buğrahan Pınar, İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı İbrahim Ağıl, Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, Ziraat Odası Başkanı Bekir Sakar, daire amirleri, okul müdürleri, siyasi parti başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Zafer'in 95. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement