Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Kahramanmaraş'ta - Son Dakika
Yerel

Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Kahramanmaraş'ta

Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla başlatılan proje kapsamında illeri dolaşan Çanakkale 1915 Gezici Müzesi tırı Kahramanmaraş'a ulaştı.

12.06.2013 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla başlatılan proje kapsamında

illeri dolaşan Çanakkale 1915 Gezici Müzesi tırı Kahramanmaraş'a ulaştı

Trabzon Caddesi Özel İdare İş Merkezi önündeki gezici müzede, Çanakkale Savaşlarında Türk, İngiliz, Fransız, Avustralya ve Yeni Zelanda askerlerinin kullandığı tüfek, tabanca, mermi, teçhizat ve kişisel giysi başta olmak üzere çok sayıda malzeme sergileniyor. Müzeyi gezen öğrenci ve vatandaşlar, materyalleri inceledi.

Müze sorumlusu Selim Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Mart 2010'da yola çıktıklarını ve tüm Türkiye'yi dolaştıklarını söyledi.

Halkın ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Kaya, "Müzemizde savaşta kullanılmış 4 bin parça obje bulunmakta. Müzemiz akşam geç saate kadar ziyaretçilerimize açık olacak. Çanakkale Savaşında yaşananları vatandaşlara göstermek amacıyla yola çıktık. Ülkemizin 'İstiklal Madalyalı' tek şehri Kahramanmaraş'a geldik. Herkes Çanakkale'ye gitme fırsatı bulamıyor. Biz de illeri gezip, Çanakkale'yi anlatmaya çalışıyoruz. İlgi çok büyük, herkes Çanakkale'ye hasret" dedi.

Müzeyi gezen öğrencilerden Merve Kavak da "Öğretmenlerimizinden her zaman savaşın destanını duymuştuk ama gidememiştik. Atalarımızın ne zorluklar çektiğini burada gördük. Çok mutluyuz" şeklinde konuştu. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Kahramanmaraş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement