Çanakkale Kahramanı Nusret, Dikili'de - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Kahramanı Nusret, Dikili'de

Çanakkale Kahramanı Nusret, Dikili\'de

Çanakkale Deniz Zaferi'nin kahramanı Nusrat Mayın Gemisi’nin bire bir aynısı olarak yapılan Nusret Müze Gemisi, Dikili Limanı'nda vatandaşlarla buluştu.

12.06.2014 17:13

Çanakkale Deniz Zaferi'nin kahramanı Nusrat Mayın Gemisi'nin bire bir aynısı olarak yapılan Nusret Müze Gemisi, Dikili Limanı'nda vatandaşlarla buluştu.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanılmasında büyük katkılar sağlayarak, tarihin akışını değiştiren Nusret mayın gemisinin birebir aynısı olarak inşa edilen TCG NUSRET (N-16) Müze Gemisi Dikili Liman'ında halkın ziyaretine açıldı. Limana yanaşan geminin komutanları Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'u ziyaret ederek, geminin anısına "Nusret 1915" yazılı şapka hediye etti. Başkan Tosun'da TCG NUSRET (N-16) Müze Gemisi'ni ziyaret ederek, sunumları izledi. Gün boyu açık kalan müze gemisini, çok sayıda vatandaş ve İzmir Dikili Bademli Mehmet Ertuğrul Denizolgun İlköğretim Okulu öğrencileri ziyaret etti. Gemi mürettebatının ilgisiyle karşılanan ziyaretçilere ve öğrencilere, Çanakkale Deniz Zaferi'ni ve Nusret mayın gemisini anlatan iki ayrı sunum izletildi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin ilk akla gelen kahramanı, 1915 yılında 7 Mart'ı 8 Mart'a bağlayan gece, denize döşediği mayınlar ile Çanakkale Savaşı'nın kaderini değiştiren ve "dünyanın en ünlü mayın gemisi" unvanını kazanan NUSRAT mayın gemisinin bire bir aynısı TCG NUSRET (N-16) halkın ve öğrencilerin ziyaretine açılarak unutulmaz bir deneyim yaşattı. Bademli'den gelen öğrenciler, geminin tüm bölümlerini gezerek, sunumları ilgiyle izledi. Tarihin en önemli gemilerinden birini gezdikleri için heyecan ve mutluluk duyduklarını ifade eden öğrenciler, müze gemisinin limana yanaşması hakkında bilgi vererek, ulaşımı sağlayan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'a teşekkürlerini iletti.

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "Çanakkale Savaşı'nda öncü rol üstlenerek, Çanakkale Savaşı'nın kazanılmasında büyük katkı sağlayan Nusrat gemisinin bire bir ölçülerinde yapılan Nusret müze gemisini öğrencilerimiz ve halkımız ziyaret etti. Müze gemisini gezerken duygulu anlar yaşadım. Bu vesile ile Çanakkale'de büyük kahramanlık destanı yazan şehitlerimizi, gazilerimizi ve ebediyete intikal etmiş yiğitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Belirtmek isterim ki, bugün tarihin akışını değiştiren Nusret Müze Gemisi'ni ziyaret etmekten onur duydum. Büyük bir ilgiyle bizleri karşılayan ve gemi hakkında bizleri detaylı olarak bilgilendiren gemi mürettebatına ve komutanlarımıza canı gönülden teşekkür ederim" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Kahramanı Nusret, Dikili'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement