Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Trabzon'da - Son Dakika
Güncel

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Trabzon'da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Trabzon\'da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 17 Ağustos 2013 günü Bursa Yıldırım'da Türkiye'de 45 vilayete kentsel dönüşümün üçüncü adımını atacaklarını belirterek, 90 bine yakın binanın yıkılacağını söyledi.

02.08.2013 19:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 17 Ağustos 2013 günü Bursa Yıldırım'da Türkiye'de 45 vilayete kentsel dönüşümün üçüncü adımını atacaklarını belirterek, 90 bine yakın binanın yıkılacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca Söğütlü beldesindeki yaptırılan yurt için temel atma töreni törenine Bakan Bayraktar, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Bayraktar temel atma töreninin ardından alanda bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet ederken burada basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Basın mensuplarının Türkiye'de başlatılan kentsel dönüşümün hakkında yöneltilen soruyu cevaplayan Bakan Bayraktar, "17 Ağustos 2013'de Bursa'da Yıldırım'da Türkiye'de 45 vilayete kentsel dönüşümün üçüncü adımını atacağız ve 90 bine yakın birim konutun yıkımı olacak. Bu en büyük adımlarımızdan bir tanesidir. İlk adımı atmıştık. İkinci adımı Gaziosmanpaşa'da atmıştık. Üçüncü adımı da inşallah Bursa'da atacağız. Kentsel dönüşümü afet eksenli olarak tüm ülkede seferberlik haline getirdik. Bugüne kadar vatandaşlarımız tarafından çok ciddi şekilde özellikle deprem riski olan yerlerde müracaat yapılıyordu, benim evim riskli mi depreme dayanıklı mı değil mi diye müracaat yapılıyor. Bu doğrultuda bu rakam 30 bini aştı. Yine aynı şekilde riskli alanlar konusunda çok ciddi mesafeler aldık. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda iş yapıyoruz. Kredi yardımı yapıyoruz, kira yardımı yapıyoruz. Ruhsatlarda KDV yok ruhsat harcı yok. Vergi yok vergilerden muaf tutuyoruz. Her türlü vatandaşımıza yardım ediyoruz. Kentsel dönüşümü tüm Türkiye'de vatandaşların gönüllüğünü, rızası ve talebi artırmak ve bu dönüşümü seferberlik halinde getirmek suretiyle 20 yıl içerisinde 6 buçuk milyon riskli konutu Türkiye'de dönüştüreceğiz" dedi.

YAPI DENETİM TÜM TÜRKİYE'DE YAYGINLAŞTI

Yapı denetimi hakkında yöneltilen soruya Bakan Bayraktar, "Yapı denetimi bildiğiniz gibi tüm Türkiye'de yaygınlaştı. Bu yaygınlaşma sonrasında binalarda kalite arttı. Ama bu yeterli değil, çok daha titiz bir çalışmayla ruhsatları kolaylaştıracağız, denetimi daha çok arttıracağız. Onun için otokontrol sistemini getiriyoruz. Yapı denetim sistemi 2011 yılının başında tüm Türkiye'de yaygınlaştı. Yapı denetim yaygınlaştıktan sonra binalarda kalite artı. Bu yeterli değil çok ciddi bir şekilde ruhsatları kolaylaştıracağız. Ruhsat işini kolaylaştırdığımız ölçüden çok daha fazla denetim i artıracağız. Denetimde oto kontrol sistemi getiriyoruz" karşılığını verdi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Trabzon'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement