CHP 34. Olağan Kurultayı - Son Dakika
Güncel

CHP 34. Olağan Kurultayı

CHP 34. Olağan Kurultayı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 34.Olağan Kurultayı'nda konuşmasına başladı.

17.07.2012 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 34. Olağan Kurultayı'nda konuşmasına başladı.

Divan Başkanlığı'nın oluşturulmasının ardından CHP'nin tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal'ın mesajları okundu.

Divan Başkanlığı'na seçilen Altan Öymen, bir an önce bu ayıbın ortadan kalkarak, milletvekillerinin, Meclis'teki görevlerine başlamasını istedi.

CHP dışındaki diğer tutuklu milletvekillerinin isimlerini okuyan Öymen, bu milletvekillerinin de bir an önce Meclis'te görevlerine başlamasını temenni etti.

Öymen, Türkiye'nin en fazla demokrasi ve değişime ihtiyacı olduğunu belirterek, "Siyaset dilinde değişim demek, iyiye, çağdaşlığa, ileriye doğru değişiklikleri ifade eden kelimedir. Şimdi tam tersi ortaya konuluyor, bunlara değişim deniliyor. Padişahlıktan Cumhuriyete geçmek, tek partiden çok partili hayata geçmek değişimdir. Demokrasiden geriye gidişin adı değişim değil, geriye, kötüye gidiş olur. Bugün her gün, bu yolda bir takım örnekler önümüze çıkıyor" diye konuştu.

Sahte demokrasiyi değil, gerçek demokrasiyi getirecek olanın CHP olacağını ifade ede Öymen, kurultayın, bunu pekiştireceğini kaydetti.

Öymen'in ardından kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması, işaret diline de çevriliyor.

Kurultayda ayrıca aralarında Müjdat Gezen, Ataol Behramoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de bulunduğu bazı sanatçı, siyasetçi ve sivil toplum örgütlerinin mesajları da okundu.

Muhabir: Meltem Yılmaz-Seval Güler-Barış Gündoğan-Ferdi Türkten

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP 34. Olağan Kurultayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement