CHP İzmir Milletvekili Aksünger Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İzmir Milletvekili Aksünger Açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Aksünger Açıklaması

"Türkiye'ye ilişkin iddia edilen dinlemelerin açığa çıkarılması ülke güvenliği açısından önemli"

04.07.2013 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Türkiye'nin yurt dışı temsilciliklerinde ve yurt içinde yapıldığı iddia edilen dinleme ve takiplerin açığa çıkarılmasının ülke güvenliği açısından önemli olduğunu söyledi.

Aksünger, düzenlediği basın toplantısında, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı NSA'da çalışan eski CIA ajanı Edward Snowden'in açığa çıkardığı dinleme olaylarını anımsattı.

"Türkiye dinleniyor ama kamuoyunda ve hükümette tepki yok" diyen Aksünger, Amerikan İşbirliği Ofisi'nin de (ODC) Türkiye'de üslenmiş en köklü Amerikan karargahı olduğunun ileri sürüdüğünü kaydetti.

ODC'nin, TBMM'den iki kilometre ötede TSK kuvvetlerinin içerisinde çalıştığını öne süren Aksünger, "Hiçbir askeri yetkilimizin burada ne yapıldığı hakkında bilgisi yok. Marshall yardımları karşısında Türkiye'ye dayatma olarak getirilmiş. Türkiye'de dev bir telekulak faciası var ve hükümetin ses çıkarttığı yok" dedi.

Bunu yapanların ellerindeki yüksek teknoloji bulunduğunu ifade eden Aksünger, "İktidar acilen eylem planı hazırlamalı, diplomatik girişimler yapmalı, gerekli önlemler alınmalıdır" ifadesini kullandı.

"Ergenekon davasının tabanını oluşturan dinlemelerin bu örgütle bağlantısı var mıdır?" sorusunu yönelten Aksünger, NSA'nın bu güne kadar Türkiye'nin yurt dışı temsilciliklerinde; ODC'nin de yurt içinde yaptığı iddia olunan dinleme ve takiplerin açığa çıkarılmasının ülke güvenliği açısınıdan önemli olduğunu söyledi.

Mısır'taki askeri darbeyle ilgili bir soru üzerine Aksünger,  "Darbeyle demokrasi gelmez. Demokrasi bir fidandır, bir kültürdür, buna hizmet edilmesi lazım" dedi.

Aksünger, bir soru üzerine, Twitter mesajlarının davalara delil olarak kabul edilemeyeceğini iddia etti.

Türkiye'nin dijital güvenliğe önem vermesi gerektiğini belirten Aksünger, "Amerika isterse senin borsanı çökertir" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İzmir Milletvekili Aksünger Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement