CHP'li Ayhan'dan Başbakan Erdoğan'a Deprem Sorusu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ayhan'dan Başbakan Erdoğan'a Deprem Sorusu

Milletvekili Selçuk Ayhan, Başbakan Erdoğan'a, Deprem İçin Toplanan Paranın Akıbetini Sordu.

22.03.2011 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, deprem için toplanan paranın akıbetini sordu CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, deprem için toplanan paranın akıbetini sordu.

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Basında çıkan haberlerde toplanan paraların deprem için kullanılıp kullanılmadığı konusunda kuşkuların yer aldığına dikkat çeken Ayhan, şu sorulara yanıt istedi:

"Marmara depremi sonrasında depremin yarattığı zararı gidermek için alınan mali tedbirler nelerdir?

Marmara depremi sonrasında alınmasına karar verilen vergilerden 2002 Kasımına kadar ne kadar, 2002 Kasımından bu yana ne kadar Maliye Hazinesi'nde para toplanmıştır?

DPT Uzmanı Ayşe Erkan'ın araştırmasına göre, 1999-2006 döneminde deprem için toplanan ek kaynağın 20 milyar TL olduğu, Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Yalova, İstanbul ve diğer illerde 2008 yılı sonuna kadar yatırımların 9.2 milyar TL'ye ulaşacağı ifade edilmektedir. Erkan'ın bu açıklaması ile 2008 yılı itibarıyla toplanan paranın yarıdan fazlasının henüz "depremin yarattığı zararı gidermek' için kullanılmadığı mı anlaşılmaktadır?

DPT Uzmanı Erkan'ın "Depremin yarattığı zararı gidermek için toplanan kaynakların deprem hasarlarının telafisi için kullanılıp kullanılmadığına dair net bilgi bulunamadığı' açıklamasından hareketle, hükümetiniz, depremin yarattığı zararı gidermek adına vatandaştan vergi adı altında toplanan paraların, nasıl, nerelerde ve hangi projelerde kullanıldığına ilişkin bir bilgiye sahip değil midir?

Hükümetiniz böyle bir bilgiye sahipse, bu bilgileri kamuoyu ile paylaşmayı düşünür müsünüz?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Ayhan'dan Başbakan Erdoğan'a Deprem Sorusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement