CHP'li Güneş: Türkiye Suriye Bataklığından Çıkmalı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Güneş: Türkiye Suriye Bataklığından Çıkmalı

CHP\'li Güneş: Türkiye Suriye Bataklığından Çıkmalı

Chp Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, El Kaideci unsurların Türkiye tarafından kimyasal silah konusunda eğitildiğinin öne sürüldüğünü belirterek, "Bu vahim bir iddia. Bunların doğru olduğuna inanmak bile istemiyoruz.

09.04.2014 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, El Kaideci unsurların Türkiye tarafından kimyasal silah konusunda eğitildiğinin öne sürüldüğünü belirterek, "Bu vahim bir iddia. Bunların doğru olduğuna inanmak bile istemiyoruz. Türkiye Suriye bataklığının içinden hızla çıkmalı" dedi.

Milletvekili Hurşit Güneş Eskişehir'de CHP İl binasında düzenlediği basın toplantısında Suriye'de kullanılan kimyasal silahlarla ilgili Amerikalı gazeteci Seymour Hersh'in bazı iddialarda bulunduğunu söyledi. Amerikalı yetkililerin Hersh'in iddialarının doğru olmadığı yönünde açıklamalarda bulunduklarını ifade eden Hurşit Güneş şöyle devam etti:

"ABD'li gazetecinin yaptığı yayını inkar ediyorlar, doğru olmadığını söylüyorlar. ABD Dışişleri Sözcüsünün de bunu yalanlaması var. 21 Ağustos'ta kimyasalların kesinlikle Esad'ın kullandığı kimyasal silah olduğunu söylüyorlar. Ancak Amerikalı gazeteci şunu söylüyor. Diyor ki Amerika Türkiye'nin müttefiki olduğu için Türkiye NATO ülkesi olduğu için İngiliz istihbarat kaynaklarının Amerika'ya ihbar etmesi sonucunda Amerika bu bilgiye sahip, ama Türkiye zor durumda bırakmak istemiyor. Amerikalı gazetecinin iddiasına göre Erdoğan-Obama 16 Mayıs 2013'te görüşmesinde Obama, Türk hükümetinin tehlikeli işler ve kırmızı hattı geçen işlerin içinde bulunduğunu söylemiş. Eğer bu doğruysa tabi bu çok üzücü bir durum Türkiye açısından. Eğer yanlışsa tabi Türkiye'nin bunu çok net bir biçimde böyle bir görüşmenin olmadığına dair açıklamada bulunması gerekir."

BU KİMYASAL SİLAHLAR KİMİN?

CHP olarak Suriye'ye barışın gelmesini istedikleri söyleyen Hurşit Güneş, "Suriye'nin silahlardan arındırılmasını istiyoruz. Esad'ın elindeki kimyasal silahların iade edilmesi ve bertaraf edilmesini kesinlikle destekliyoruz. Fakat öyle anlaşılıyor ki ve iddialar odur ki bu gazetecinin söylediği bu kimyasal silahlar Esad'ın stokunda bulunan kimyasal silahlardan değil. Yani Suriye'deki 2 büyük patlamadaki kullanılan kimyasal silahlar eğer Esad'ın stokunda olan kimyasal silahlardan değilse, o zaman bunun ortaya çıkması gerekiyor" dedi.

MİT YANLIŞ İŞLERE BULAŞMIŞSA, BUNA SON VERİLMELİ

Amerikalı gazeteci Seymour Hersh'in bir diğer iddiasının da Suriye'deki radikal unsurlara Türkiye tarafından kimyasal silah eğitimi verildiğini söyleyen milletvekili Güneş şöyle konuştu:

"El Kaideci unsurların Türkiye tarafından kimyasal silah konusunda eğitildiğini söylüyor. Bu da vahim bir iddia. Bu iddiadan Türkiye'nin mutlaka kendisini aklayarak çıkması gerekiyor. Bunların doğru olduğuna inanmak bile istemiyoruz. Türkiye Suriye bataklığının içinden hızla çıkmalı. Suriye'deki radikal unsurlar asla Türkiye'nin geçiş noktası olmamalıdır. Türkiye asla ve asla Suriye'deki radikal unsurların destekçisi olmamalıdır. Suriye'de barış bir an önce sağlanmalı ama hemen akabinde Suriye'ye tam demokrasi gelmelidir. Amerikalı yetkililerinin açıklamalarını bir müttefik anlayışı ile, bir müttefik kollama anlayışıyla karşılayabiliriz, bunu söyleyebilirler. Yani Türkiye'yi zor durumda bırakmamak için 'biz Türkiye'nin Türkiye ile ilgili elde ettiğimiz istihbaratı kamuoyu ile paylaşmadık' diyebilirler. Ama eğer ki gerçekten Türkiye böyle bir bataklığın içine batmışsa, gerçekten Milli İstihbarat Teşkilatı Suriye'de yanlış işlerin içine bulaşmışsa hükümetin buna derhal son vermesi, Suriye bataklığından kendini arındırması gerekiyor."

edi. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Güneş: Türkiye Suriye Bataklığından Çıkmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement