Çifteler'de 'Bölge Hayvancılığının Sorunları' Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Çifteler'de 'Bölge Hayvancılığının Sorunları' Toplantısı

Çifteler\'de \'Bölge Hayvancılığının Sorunları\' Toplantısı

Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çifteler İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün toplantı salonunda “Bölge Hayvancılığının Sorunları” konulu bir toplantı düzenledi.

28.01.2015 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çifteler İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün toplantı salonunda "Bölge Hayvancılığının Sorunları" konulu bir toplantı düzenledi.

Toplantıda bölge hayvancılığının sorunları konuşulurken, çiftçiler köyleri ile veya şahısları ile olan problemlerini anlattı. İl Müdürü Yardımcısı Murat Eren gelen soruları yanıtlayarak, çiftçileri bilgilendirdi. Çifteler İlçe Belediye Başkanı Metin Özen, Eskişehir- Konya yolunun Çifteler'den geçiyor olmasının ve proje kapsamında olan Ankara- İzmir yolunun da Çifteler'den geçecek olmasının, ilçenin coğrafi önemini arttırdığını belirtti. Katılımcılar, bu projelerin tamamlandığında ilçedeki hareketliliğin hayvancılığı da pozitif yönde etkileyeceği ifade etti. Tüm bu konuşmaların neticesinde ilçe hayvancılığının sorunlarının en az düzeye indirilmesi ve hayvancılıktan elde edilecek gelirin en yüksek düzeye çıkarılması için Çifteler'e ruhsatlı bir hayvan pazarı kurulmasına ve entegre tesis kurulmasına karar verildi.

İlçe Kaymakamı Süleyman Çelebi, İlçe Belediye Başkanı Metin Özen, Ziraat Odası Başkanı Nejat Yatır, Eskişehir İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Köksal ve ilçedeki büyük hayvancılık işletmesi sahiplerinden Ahmet Sarı'nında katılımıyla oluşturulan heyet, Çifteler'e modern hayvan pazarı ve entegre tesis kurulması için yerinde görmek ve araştırma yapmak üzere Afyon'un Bolvadin ilçesine gittiler.

Toplantıya, İl Müdür Yardımcısı Murat Eren, Bitkisel Üretim Şube Müdür V. Yavuz Korkmaz, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Ali Kaya, İlçe Belediye Başkanı Metin Özan, Ziraat Odası Başkanı Nejat Yatır, Eskişehir İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Köksal, Çifteler Süt Üreticileri Birliği Başkanı Güner Özer, Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı Ahmet Ergürbüz, Eminekin, Saithalimpaşa ve Abbashalimpaşa köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanları, serbest veteriner hekimler ve köylerden gelen büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletme sahiplerinin katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çifteler'de 'Bölge Hayvancılığının Sorunları' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement