Çözüm Süreci - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Başkanı Atila Emek, çözüm süreciyle ilgili, "CHP de bütün siyasi partiler de bütün millet de 'bu sorun çözülsün' diyor.'Sorun çözülsün' derken bir şey daha söylüyor; Türkiye çözülmesin,"...

08.04.2013 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Başkanı Atila Emek, çözüm süreciyle ilgili, "CHP de bütün siyasi partiler de bütün millet de 'bu sorun çözülsün' diyor. 'Sorun çözülsün' derken bir şey daha söylüyor; Türkiye çözülmesin, Türkiye ayrışmasın" dedi.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ile Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal'ı ziyaret eden Emek, Sivas ve ilçelerinde temaslarda bulunduklarını söyledi.

Türkiye'nin bütün kesimlerin ekonomik sıkıntı yaşadığını savunan Emek, 30-35 yıldır temel sorunun terör olduğunu belirterek, "500 milyar doların üzerinde ülkenin ekonomisine, yatırımına ayıracağımız para, buraya gitti. Bu kadar canımız gitti ve işin kötüsü et tırnak olmuş toplumu birbirine düşürme noktasında yol almaya çalıştılar ama çok şükür ki bu millet, bu oyuna gelmedi, bir toplumsal çatışmayı yaşamadık, inşallah da yaşamayacağız" diye konuştu.

Sorunun çözülmesini isteyen Emek, Türk milletinin her yerde iç içe olduğunu vurguladı. Birlik, beraberlik mesajları veren Emek, "CHP de bütün siyasi partiler de bütün millet de 'bu sorun çözülsün' diyor. 'Sorun çözülsün' derken bir şey daha söylüyor; Türkiye çözülmesin, Türkiye ayrışmasın" ifadesini kullandı.

Özdemir ise anaların gözyaşının dineceğinin ve barışın geleceğinin söylendiğini belirterek, "Bunları biz de istiyoruz ama gazetelere yansıyan farklı konuşmalardan bakıyoruz ki bu konuşmaların arkasında farklı şeyler var" dedi.

Köksal da Sivas'ta esnaf ve sanatkarın sıkıntısının fazla olduğunu, iyileştirme çalışmalarının yapıldığını ancak bunların yeterli olmadığını söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken'in de akil insanlar heyetinde yer aldığını anımsatan Köksal, "Bu bir süreç ve bu süreci izleyeceğiz, bakacağız" dedi. - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement