NATO Zirvesi öncesi ABD ile kritik temas! Erdoğan-Biden görüşmesinin detayları ele alındı - Son Dakika
Politika

NATO Zirvesi öncesi ABD ile kritik temas! Erdoğan-Biden görüşmesinin detayları ele alındı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler değerlendirildi. Ayrıca, NATO Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasında gerçekleştirilecek olan görüşmenin detayları da ele alındı.

12.06.2021 13:57  Güncelleme: 14:52

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede, ikili ilişkiler, bölgesel meseleler başta olmak üzere Afganistan, Suriye, Libya, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs özelinde bölgesel gelişmeler değerlendirildi.

ERDOĞAN VE BİDEN ARASINDA YAPILACAK OLAN GÖRÜŞME DEĞERLENDİRİLDİ

NATO Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında yapılacak ikili görüşmenin detayları ve ele alınacak konular görüşüldü.

KARŞILIKLI ÇIKARLAR GÖZETİLECEK

Açıklamaya göre, köklü bir geçmişe sahip iki NATO müttefiki olan Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin olumlu gündemle ilerletilmesi ve stratejik iş birliğine odaklanılması gerektiğine vurgu yapıldı. Türkiye-ABD ilişkilerini ilgilendiren tüm konuların karşılıklı çıkar ve saygı anlayışıyla ele alınması gerektiği hususunda mutabık kalındı.

NATO Zirvesi öncesi ABD ile kritik temas! Erdoğan-Biden görüşmesinin detayları ele alındı
Kaynak: AA

Son Dakika Politika NATO Zirvesi öncesi ABD ile kritik temas! Erdoğan-Biden görüşmesinin detayları ele alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement