Cumhuriyet'in 95. Yılı Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet'in 95. Yılı Kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çanakkale'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

29.10.2018 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çanakkale'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Çanakkale'de Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, vatandaşların bayramını kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okunduktan sonra konuşma yapan Vali Tavlı, şunları söyledi:

"Binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, aziz milletimin, Çanakkaleli hemşehrilerimin, yarınımız, umudumuz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum."

Öğrencilerin şiir okumasının ardından halk oyunları gösterisi sunuldu. Uluslararası Troya Halk Oyunları Festivali için Çanakkale'de bulunan Ukrayna ve Gürcistan dans ekipleri tarafından dans gösterisi yapıldı.

Askeri birlikler ve öğrencilerden oluşan kortejin ardından Çanakkale Boğazı'ndaki Sahil Güvenlik botları, Deniz Polisi botları ve Kıyı Emniyetine ait römorkörlerle gösteri gerçekleştirildi.

Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Çanakkale Savaşları Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız ile daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet\'in 95. Yılı Kutlanıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet'in 95. Yılı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement