Deprem bölgesinde eğitim çadırda başladı - Son Dakika
3.Sayfa

Deprem bölgesinde eğitim çadırda başladı

Deprem bölgesinde eğitim çadırda başladı Gaziantep'in İslahiye ilçesinde deprem nedeniyle ara verilen kurulan çadırlarda anaokulu, ilk ve ortaöğretim okulu öğrencileri için eğitim bugün başladı Gaziantep'in İSlahiye ilçesinde Kahramanmaraş depremleri nedeniyle eara verilen eğitim, bugün...

20.02.2023 15:17  Güncelleme: 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deprem bölgesinde eğitim çadırda başladı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde deprem nedeniyle ara verilen kurulan çadırlarda anaokulu, ilk ve ortaöğretim okulu öğrencileri için eğitim bugün başladı

GAZİANTEP - Gaziantep'in İSlahiye ilçesinde Kahramanmaraş depremleri nedeniyle eara verilen eğitim, bugün çadırlarda başladı. Depremin felaketine tanık olan öğrenciler, yeni öğretmenleri ile ders işleyip, oyunlar oynuyor.

Kahramanmaraş Pazarcık merkenzli 7.7 şiddetindeki, Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7.6 şiddetindeki depremde dehşeti yaşayan Gazianantep'in İslahiye ilçesinde, okullarda eğitime ara verilmişt. Yaşanan felakete tanık olan ana okulu, ilk ve ortaokulu öğrencileri yaklaşık 2 haftalık aranın ardından yeniden okullu oldu. Bölgeye farklı illerden gönderilen öğretmenler eşliğinde derslerini işleyen öğrenciler tenefüslerde ise yeni tanıştıkları öğretmenleri ile futbol yakartop gibi çeşitli oyunlar oynuyor.

Öğrenciler için oluştutulan sınıfların yanında ise psikososyl destek çadırları da yer alıyor. Hayatın normale dönmeye başladığı ilçede çocukların psikolojik yaraları da sarılıyor.

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Gaziantep Büyükşehr Belediyesi iş birliğinde Demokrasi meydanında kurulan çadırlarda 160 öğrenci kayıt yaptırdı. Öğretmenlerinin demokrasi okulu adını verdiği çadır sınıflarda ilk gün ise 16 ortaokul, 15 ilkokul, 11 ana sınıfı olmak üzere toplam 42 öğrenciye ders veriliyor. Günlük 5 saat olarak verilecek eğitimler, hafta boyunca esnek ders programı ile devam edecek.

Batman Kzı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Selman Onat, "Batman'daki öğretmenler olarak geldim. 3 gündür buradayız. Okullarımız kurduk. Şuana kadar, sınıfımız kurduk, çevredeki kurumlara, vatandaşlara okul açıldığını haber verdik. Öğrencilerini gönderdiler, eğitime başladık" dedi.

Batman Mehmet Akif İlkokulu Müdürü İdris Gündüz, "Batman Valiliği talimatıyla, Milli Eğitim müdürlüğü koordinesinde buraya geldik. İlkokulu kurduk. Haftanın 7 günü için program hazırladık. Günde 5 saat etkinliklerle birlikte dersimizi işiliyoruz. Esnek müfredatla ders veriyoruz" diye konuştu.

Deprem bölgesinde eğitim çadırda başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Deprem bölgesinde eğitim çadırda başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement