Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(11.4.3 Mart 2013 tarihinde vefat eden Adanalı ünlü arabesk sanatçısı Müslüm Gürses için 12 Nisan'da mevlit okutulacak.)

11.04.2013 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(11.4.2013, FOTOĞRAF)

////////

Müslüm Gürses için mevlit

3 Mart 2013 tarihinde vefat eden Adanalı ünlü arabesk sanatçısı Müslüm Gürses için 12 Nisan'da mevlit okutulacak. Sanatçının dost ve yakınları tarafından okutulacak mevlit, Adana Sabancı Merkez Cami'nde cuma namazının ardından başlayacak. Arabesk müziğin efsane ismi, geçtiğimiz aylarda rahatsızlanmış, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 60 yaşında yaşama veda etmişti.

ADANA,(DHA)

//////////////

Adana'da kadın kurultayı

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu tarafından 14 Nisan'da Adana'da Yerel Kadın Kurultayı toplanacak. Gıda Mühendisleri Odası Şube Başkanı Doç. Dr. Işıl Var, Adana İKK Sekreteri Nazım Biçer, İl Koordinasyonu Kadın Komisyonu üyesi Dilay Aydoğan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında kurultay hakkında bilgi verdi.

Doç. Dr. Işıl Var, Adana İl Kadın Komisyonu adına yaptığı açıklamada, TMMOB'nin kadın üyelerinin, cinsiyetleri nedeniyle erkek meslektaşlarından farklı olarak yaşadığı özgün sorunları bulunduğunu söyledi. Var "Erkek egemen bir meslek olarak görülen mühendislik ve mimarlık mesleğinin icrasında geleneksel önyargı ve düşünme biçiminden kaynaklı, bir çok kadın arkadaşımız iş hayatında, yasal ve pratik engellemelerle karşılaşmakta ve iş bulma güçlüğü çekmektedir" dedi.

TMMOB bünyesinde, kadın sorunlarının tartışılması, kadın üyelerin sorunlarına çözüm önerileri getirilebilmesi, uygun politikalar yaratılması ve bir örgütlenme modeli geliştirilmesi amacıyla kadın üyelerden oluşan çalışma grupları oluşturulduğunu anlatan Var, şöyle devam etti:

"Tüm Türkiye'de kadın üyelerin TMMOB'deki temsiliyetlerinin artıracak tedbirlerin alınması için kadın kurultayları gerçekleştirilmektedir. Adana'da da TMMOB İl koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu olarak, 14. Nisan 2013 tarihinde, pazar günü yerel kurultayımızı gerçekleştireceğiz.

Amacımız, tüm kadın üyelerimizin bu süreçte aktif olarak yer almalarını sağlamak ve yapılan yerel kurultayların sonucunda Ankara'da düzenlenecek olan 3. Kadın Kurultayına yoğun bir katılım gerçekleştirmek ve bu yolla önemli kararların alınmasının zeminini oluşturmaktır."

ADANA,(DHA)

//////////////

TÜBİTAK bölge birincisi Anadolu İmam Hatip'ten

MERSİN'in Erdemli ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi 10'uncu sınıf öğrencileri Adem Güdür ve Yunus Doğru'nun psikoloji dalında hazırladığı proje, TÜBİTAK bilgi yarışmasında birinci olarak Ankara'da sergilenmeye hak kazandı. Danışman öğretmenliğini Nebahat Azar'ın yaptığı proje "Ön ve Arka Sırada Oturmanın Algı Üzerindeki Etkisi" adını taşıyor.

Erdemli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü, bölge birincisi olan proje ile birlikte 20 projeyi tanıtmak amacıyla TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenledi. Fuarın açılışını Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe yaptı. Kaymakam Özefe, açılışta yaptığı konuşmada "Erdemli Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisemiz TÜBİTAK'ın düzenlediği bilgi yarışmalarında, projelerde ve bilimsel çalışmalarda ben de varım diyor. Tabii bu sevindirici bir durumdur. Ben özellikle öğrencilerimizi yetiştiren öğretmen ve yöneticilerimizi tebrik ediyorum" dedi. TÜBİTAK bölge yarışmasında bir projenin bölge birincisi olması birinin de ikincilik elde etmesinin ilçe adına mutluluk verici olduğunu da vurgulayan Kaymakam Özefe, Anadolu İmam Hatip Lisesinin Ankara'da da başarılı olacağına inandığını belirtti.

Erdemli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Badas da öğrencilerinin başarısından mutlu olduklarını söyledi.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(11.4.2013)

///////////////////////////////

Tuna Büyükşehir için iddialı

MERSİN'in merkez Toroslar İlçe Belediye Başkanı Hamit Tuna, Silifke, Bozyazı, Aydıncık ve Anamur'u gezerek yerel seçim öncesi vatandaşların nabzını tuttu. Önümüzdeki günlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklaması beklenen Tuna "Mersin ile ilgili birçok büyük projemiz var. Allah'ın izniyle Genel Başkanımızın takdiri ve milletimizin teveccühü ile Büyükşehir Belediyesi'ne öncelikle aday ardından da Belediye Başkanı olursak, Mersin'i güneyin parlayan yıldızı yapacağız" dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin MESKİ ile birlikte yaklaşık 700 milyon TL bütçesi olduğunu dile getiren Başkan Tuna, Toroslar Belediyesi'nin bütçesinin ise 52 milyon TL olduğuna dikkat çekerek, "Toroslar'da dar bütçelerle yaptıklarımız ortada. Büyükşehir Belediyesi'nden kat, kat üstün projelere imza attık. Mersin'i yeniden inşa etmek için Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na talibiz. Mersin'i halkımızla birlikte yöneterek, onların layık olduğu hizmetleri yerine getirmek istiyoruz" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

(11.4.2013)

////////

Mezitli satranç takımı ödüle doymuyor

TÜRKİYE ve uluslararası satranç yarışmalarında Mersin'i temsil eden Mezitli Belediyesi Satranç Takımı, katıldığı her turnuvadan madalya ile dönüyor. Mersin'de yapılan Türkiye Kulüplerarası Satranç Turnuvası'nda takım olarak il birinciliğini kazanan ekip, Antalya'da yapılan turnuvadan da kupa ile döndü. Antalya'da gerçekleşen 2012-2013 Türkiye Satranç Turnuvası'nda küçükler kategorisinde bireysel olarak yarışan Ekin Barış Özenir (9 yaş), Önder Altınbay (10 yaş) Türkiye üçüncüsü, H.Özgün Kerem (11 yaş) kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

Başarılı sporcular kupalarıyla birlikte Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım'ı makamında ziyaret etti. Satranççıları kutlayan Başkan Yıldırım "Bu gençlerimiz, yarınlarımızda umudumuz olan gençler, Mezitli Belediye'mize ait olan spor kulübümüzün sporcuları kupalarıyla birlikte belediyemize geldiler. Bu güne kadar ülkemizde ve dünyada yapılan satranç turnuvalarında bizleri başarıyla temsil eden gençlerimiz, son olarak Mersin'de ve Antalya'da yapılan yarışmalarda da önemli dereceler almışlardır. Başarılı sporcularımızı bir kez daha kutluyorum. Karaman'da yapılacak olan yarışmada da aynı başarıları bekliyorum" dedi.

MERSİN, (DHA)

AEŞ(EŞ)(11.4.2013)

////////////////////////////

Köyde çağla festivali

MERSİN'in Gülnar İlçesi'ne bağlı Koçaşlı Köyü Yardımlaşma Derneği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen geleneksel Çağla Festivali'nin 3'ncüsü yapıldı. Koçaşlı Köyü'nde gerçekleşen festivale AKP Milletvekili Nebi Bozkurt, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Gülnar Kaymakamı Adnan Dalbal, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, İlçe Tarım Müdürlüğü temsilcileri ve yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı. Festivale gelen davetliler ve yöre halkı

çeşitli etkinliklerde doyasıya eğlendi. Festivalde Türk Halk Müziği sanatçıları türkülerle katılımcıları coşturdu, Silifke Halk Oyunları ekibi ise yöresel oyunlar sergiledi. Çocuklara yönelik çuval, yumurta taşıma, yoğurt yeme, ip çekme yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu. Koçaşlı Köyü Yardımlaşma Derneği'nin hazırladığı yöresel yemekler konuklara ikram edildi.

GÜLNAR(Mersin), (DHA)

(11.4.2013)

///////////////////

Yarınlar umut olsun

MERSİN'in Anamur İlçe Emniyet Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla 'Yarınlar Umut Olsun' adlı projeyi hayata geçirdi.

Anamur Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu, projeyi, Mersin Valiliği koordinasyonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yürüttüklerini söyledi. Tuğluoğlu, Kalkınma Bakanlığı SODES uygulaması kapsamında desteklenen projenin amacını, şöyle açıkladı: "Aile kurumunun güçlendirilmesi, gençlerimizin bireysel gelişimine ve sorunlarının giderilmesine yönelik sosyal, kültürel ortamın iyileştirilmesi ve sosyal bütünleşme ve dayanışmanın arttırılmasını sağlamak."

YAŞAM KOÇLUĞU YAPACAKLAR

Anamur Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Amiri Başpolis Muhammet Temizkan ise öncelikli olarak okul, lise ve örgün eğitimin dışında kalan gençleri hedeflediklerini söyledi. Kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, esnaflar, okul müdürleri, gazeteciler ve polislerden oluşan 8'er kişilik 11 ekip kurulduğunu belirten Temizkan, "Ekipler, 8'er öğrenciye yaşam koçluğu yapıyor. Öğrencilere evlerinde motivasyon ziyaretleri ve öğrencilerin ziyaretlerinin yanı sıra konferanslar düzenliyoruz. Proje sonunda da öğrenciler ve aileleri ile birlikte kaynaşma yemeği düzenleyeceğiz" dedi. Temizkan, proje kapsamında öğrencilerin talepleri doğrultusunda, gitar, futbol ve basketbol kursları açıldığını sözlerine ekledi.

RADAR KOMUTANINA ZİYARET

Proje kapsamında Fatih Ortaokulu'nun 8'nci sınıf öğrencileri, Safiye Özden, Kadir Uzun, Büşra Çevik ve Hakan Işık ile yaşam koçları, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A.Kerim Çilingir, Kadın Doğum Uzmanı ve CHP İlçe Başkanı Nevin Özel, Gezeteci Mithat Ünal ile birlikte 111 Numaralı Hava Radar Mevzii Komutanı Garnizon Komutanı Albay Ekrem Kesikbaş'ı ziyaret etti. Albay Kesikbaş öğrencilere yaşamla ilgili çeşitli tavsiyelerde bulundu ve hediyeler verdi.

Proje için 80 bin TL ödenek ayrıldığı ve kursiyer öğrencilerin bütün ihtiyaçlarının bu ödenekten karşılandığı belirtildi.

ANAMUR(Mersin), (DHA)

(11.4.2013)

/////////////////////////

Doğa yürüyüşünün sürpriz konuğu

ADANA'nın Karaisalı ilçesinde, Kaymakamlık ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen doğa yürüyüşüne Aksaray Valisi Selami Altınok da katıldı.

Karaisalı Kaymakamlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşte, Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, Adana Orman İşletme Bölge Müdür Vekili Mustafa Türk, Adana Orman İşletme Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur, Karaisalı Orman İşletme Müdürü Mustafa Turpçu yer aldı. Doğa yürüyüşünün sürpriz konuğu ise Aksaray Valisi Selami Altınok oldu.

VARDA KÖPRÜSÜNE HAYREN KALDI

Yerköprü piknik alanını ve Varda Köprüsü'nü gezerek Kaymakam Hidayet Sarı'dan bilgi alan Vali Altınok, James Bond serisinin son filmi Skyfall'un bazı sahnelerinin çekildiği tarihi Varda Köprüsü'ne hayran kaldığını söyledi. Vali Altınouk, Karaisalı'nın tarih ve doğa bakımından birçok güzelliğe sahip olduğunu kaydetti.

Oğuz KUŞÇU/ KARAİSALI(Adana)/ (DHA)

(11.4.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////

Dinçer: İşsizliğin çözümü girişimcilik

MERSİN ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Türkiye ve Mersin'in en büyük sorunu olan işsizliğin çözümünün, girişimcilik olduğunu söyledi. Dinçer, bunun için genç beyinlerin iş fikirlerine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Hayata geçirilen iş fikirleriyle istihdam artar, refah seviyemiz yükselir" dedi.

KOSGEB Mersin Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle girişimcilik eğitimi alıp kendi işini kurmak isteyenlere yönelik 30 bin lira hibe destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin birincisi başladı. İlk etapta 30 girişimcinin eğitime tabi tutulduğu projenin açılışına katılan Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, gençlere çeşitli önerilerde bulundu. Dinçer, Mersin'in ve Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Açılan uygulamalı girişimcilik eğitimine binin üzerinde başvuru yapıldı. İlk etapta 30 kişi eğitime tabi tutulacak. Sizler bu otuz kişinin içerisinde yer alan girişimcilik fikri öne çıkan şanslı kişilersiniz. Başvurunun fazla olması nedeniyle ikinci etap çalışmalarımız hemen ardından devam edecek. Daha sonra ise bu kurslarımızı ilçelere yayacağız."

Genç nüfusun fazla, ancak istihdam alanının dar olduğunun altını çizen Başkan Dinçer şöyle devam etti:

"Onun için iş fikirlerine ihtiyaç var. Sizler kafanızdaki iş fikrinizi hayata geçirmek için buradasınız. Bizler de iş fikrinizi hayata geçirme yönünde karşınıza çıkan engelleri aşmanıza yardımcı olmak için buradayız. Bu yol güllük gülistanlık bir yol değil. İşyerinizi açtığınız andan itibaren karşınıza sorunlar çıkacak. İlk etapta mali konular. Ardından ise planlama geliyor. İyi bir planlama yapmazsanız batarsınız. Bugün Mersin'de bir yılda 5 bin 200 işyeri açılırken, 4 bin 900 işyeri kapanıyor. Bunda bir hata olduğu gerçektir. Neden? Çünkü planlama yapılmadan işyeri açılıyor. Anadan babadan kalma bilgilerle işyerleri yönetilmek isteniyor. Oysa artık rekabet çok kızıştı. Büyük AVM'ler sokak aralarına kadar girdi. Onun için iyi planlama yapmanız, kaliteli ürün üretmeniz ve iyi pazarlama yapmanız gerekiyor. Bunları yapamazsanız ayakta kalma şansınız çok zayıftır."

MERSİN, (DHA)

AEŞ(EŞ)(11.4.2013)

/////////////////////////

EUREKA ve EUROSTARS tanıtımı

MERSİN Teknoloji Transfer Ofisi (MTTO) tarafından, Mersin'deki sanayici, öğretim elemanları ve öğrencilerine yönelik, TÜBİTAK'ın destek programları arasında yer alan EUREKA ve EUROSTARS programları tanıtıldı. Toplantıya EUREKA Ulusal Proje Koordinatörü M.Emre Yurttagül konuşmacı olarak katıldı. Programın Avrupa'nın rekabet gücünü arttırmak, pazara yönelik ar-ge çalışmalarını teşvik etmek, kaliteli ürün, yöntem ve hizmetler geliştirmek, sanayi ve araştırma kurumları arasındaki işbirliğini artırmak gibi amaçları olduğunu anlatan Yurttagül "Bu program pazar odaklı bir destekleme programıdır. Yani projenin sonunda ticarileştirilebilir bir ürünün çıkması gerekir. Yenilikçi olması gerekir ve uluslararası bir destek programı olması sebebiyle mutlaka projelerde EUREKA programına üye 42 ülkeden biriyle uluslararası işbirliği yapmak gerekir" dedi.

MERSİN, (DHA)

(11.4.2013)

///////////////////

Evini Kaymakamlık yaptı

ADANA'nın Karaisalı ilçesinde Kaymakamlık ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine ev yaptırılıyor. Uygulama kapsamında, dar gelirli Nazmiye Gildir'e yaptırılan ev törenle teslim edildi. Törene katılan Kaymakam Hidayet Sarı, devletin ihtiyacı olanların her zaman yanında olduğunu belirterek "Zor durumda olan vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla böyle bir çalışma yapıyoruz" dedi. Eşi vefat ettiği için oğlu ile birlikte harabe halindeki bir evde evde yaşamak zorunda kalan Nazmiye Gildir, yeni evinin anahtarını teslim alırken Kaymakam Hidayet Sarı'ya teşekkür etti.

Oğuz KUŞÇU/ KARAİSALI(Adana)/ (DHA)

(11.4.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Akdeniz'de bahar temizliği

MERSİN'in merkez Akdeniz İlçe Belediyesi Park-Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri,

'Mahallelerde Bahar Temizliği' kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde çalışma yapılan ilk mahalle Karaduvar oldu. Karaduvar Mahallesi'nde 3 gün süren çalışmada, yol, kaldırım, refüj ve parklarda genel temizlik ve bakım yapıldı.

Uygulama hakkında bilgi veren Akdeniz Belediye Başkanı M.Fazıl Türk, çağdaş bir kent normlarına ulaşmanın en önemli koşullarından birinin çevre temizliği olduğunu belirterek "Kent yaşamına ve halkımıza yakışır, temiz bir çevrenin sürekliliği bizim önceliğimiz. Kentimizin gerek nüfus yoğunluğu ve gerekse yerleşim alanlarımızın genişliği, temizlik ve çevre düzeni programlarımızı daha kapsamlı ve etkili bir şekilde uygulamayı zorunlu kılmaktadır. Bu çerçevede Karaduvar Mahallemizden başlattığımız 'Mahallelerde Bahar Temizliği' kampanyası ile mahallelerimizi daha temiz ve çevre açısından daha düzenli hale getiriyoruz" dedi.

MERSİN, (DHA)

(11.4.2013)

///////////////

Bu kanalizasyon 50 yıl yeter

OSMANİYE'nin Hasanbeyli ilçesinde Belediye tarafından kanalizasyon çalışması yapıldı. Hasanbeyli Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu, 48 kilometresi ana yollar, 17 kilometresi de ara bağlantılar olmak üzere toplam 65 kilometre kanalizasyon yapıldığını söyledi. Çalışmaların 4 milyon 603 bin TL'ye mal olduğunu, bunun yüzde 50'sinin İller Bankası'ndan hibe desteği olarak sağlandığını anlatan Kozluklu,

ilçenin 50 yıllık kanalizasyon sorununun çözüldüğünü söyledi. Tozluklu, "Kanalizasyon bir şehir için olmazsa olmazdır. 2005 yılında başlayan zemin ve etüd çalışmaları 2008 yılına kadar devam etti. 2008 yılından 2010 yılına kadar ise projesi hazırlandı ve ihaleye çıkıldı. İki yıl önce başlattığımız kanalizasyon çalışmaları çok şükür bitim tarihinden tam 6 önce tamamlandı" dedi. Yayla olarak kullanılan ilçenin nüfusunun kış aylarında 2 bin, yaz aylarında ise yaklaşık 20 bin olduğunu belirten Başkan Tozluklu "Biz çalışmalarımızı 100 bin nüfusun ihtiyacını karşılayacak şekilde yaptık" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(11.4.2013

///////////

Darüşşafaka sınavı tanıtıldı

MERSİN'de Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi'nde düzenlenen toplantıda, Darüşşafaka okullarınına giriş sınavları konusunda bilgi verildi.

Toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Özdemir, Darüşşafaka Eğitim Kurumu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve veliler katıldı. Toplantınan açılşında konuşan Şube Müdürü Erol Özdemir, Darüşşafaka Cemiyeti'nin, başarılı ancak maddi olanaklardan yoksun çocukları ortaokul birinci sınıftan lise son sınıfa kadar destekleyerek okuttuğunu söyledi. Özdemir, eğitim camiası olarak kendilerine düşen görevin ise belirtilen özellikleri taşıyan çocukların tespit edilmesi ve cemiyetin çalışmaları hakkında bilgilendirilmesi olduğunu belirtti. Toplantıda daha sonra Darüşşafaka Eğitim Kurumu temsilcileri öğrencilere sunulan olanaklar bilgi verdi. Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın aradığı koşulları taşıyan öğrencilerin 2 Haziran 2013 tarihinde Mersin'in de aralarında bulunduğu 20 merkezde yapılacak sınava girebileceği belirtildi.

MERSİN, (DHA)

(11.4.2013)

////////////////////////////

Romanlar için anlamlı kutlama

MERSİN'de Dünya Romanlar Günü nedeniyle özel bir etkinlik düzenlendi. Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi (MEKADİM) ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu işbirliği ile ASİAD'ın teras katında düzenlenen etkinlikte Mersin, Adana, Ceyhan, Hatay'dan gelen roman derneklerinin temsilcileri buluştu. Geceye, Mersin Vali Yardımcısı Kadir Oktan, Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mersin Merkez İlçe Kaymakamları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Toros üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Ahmet Özer, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, müftüler, Ortodoks ve Katolik din temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Yapılan konuşmaların ardından, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Korosu seslendirdiği şarkılarla geceye renk kattı.

MERSİN, (DHA)

(11.4.2013)

/////////////

Çukurova Alparslan İlkokulu'nda bahar şenliği

ADANA'nın merkez Çukurova İlçesi'ndeki Alparslan İlkokulu'nda bahar şenliği düzenlendi. Okul bahçesinde Okul Aile Birliği Başkanlığı'nın veli-öğretmen-öğrenci dayanışmasıyla düzenlediği şenlik büyük ilgi gördü. Okul Müdürü Ali Deniz ile Yardımcısı Erdoğan Kara, öğretmenler ile velilerin katıldığı etkinlikle mangallar yakıldı, çiğ köfteler yapılıp, ikram edildi. Ayrıca yöresel yiyecek ve içecekler stantları doldururken şölene katılan veliler müzik eşliğinde çocuklarıyla eğlendi. Saat 10.00'da başlayan ve gün boyu süren şölende, 3 bisiklet, İPAD ve çeşitli hediyeler çekilişle hediye edildi. Okul Müdürü Ali Deniz, şöleni geleneksel hale getirerek, her yıl düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Sadullah KIZĞIN, Adana (DHA)

(11.4.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Balık ve çiçekler tuvalde

MERSİN'de resim öğretmeni Nazlı Kılınç, balık ve çiçek temalarını işlediği 3'üncü resim sergisini açtı. İçel Anadolu Lisesi'nde resim öğretmenliği yapan Nazlı Kılınç'ın sergisi Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda izlenime sunuldu. Serginin açılışına, Vali Yardımcısı Suphi Olcay, Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu, Galeri Müdürü Seda Şahbaz, çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı. Sulu boya tekniği ile yapılmış 39 eserin bulunduğu sergide konuşan sanatçı Kılınç "Balık ve çiçek benim için çok önemli. Balık ve çiçekleri resme işlerken çok keyif alıyorum ve mutlu oluyorum. Katılan sanatseverlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Serkan AVCI/ MERSİN, (DHA)

(11.4.2013)

////////

Araştırmacı yazar Atlay vefat etti

MERSİN'in Mut İlçesi'nde tarihi ve kültür araştırmaları yapan, yayınlanmış çok sayıda makalesi ve kitapları bulunan Doğan Atlay 83 yaşında vefat etti. Doğan Atlay'ın cenazesi merkez Laal Paşa Camisi'nde kılınan namazın ardından şehir mezarlığında toprağa verildi. Atlay'ın cenaze törenine Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Murat Orhan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Enver Ekmekçi, Emniyet Müdürü Murat Güney ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Köy Enstitüsü Sağlık Kolu mezunu olan ve uzun yıllar sağlık memurluğu yapan Doğan Atlay'ın, Mersin Valiliği tarafından yayınlanan Destanlarımız, İçelli Halk Ozanları, Karamanoğulları Beyliği Döneminde Mut'ta Bazı Siyasi Olaylar ve Ensar Köse ile birlikte hazırladığı Mut Claudiopolis adlı kitapları bulunuyor.

Murat SÖZERİ/ MUT(Mersin)(DHA)

(11.4.2013)

/////////////////////////////////////

Çanakkale Müzesi Mut'ta

KÜLTÜR Bakanlığı'na bağlı "1915 Çanakkale Seddü'l-Bahir Sanat Galerisi Müzesi" Mersin'in Mut İlçesi'nde ziyarete açıldı. Mut Belediyesi Kale Müze ve Sergi Salonu'ndaki serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Murat Orhan, müzede Çanakkale ruhunu gösteren eserlerin yer aldığını söyledi. Başkan Orhan "Çanakkale ruhunu anlamak bizim için son derece önemli. İlçemizde böylesine bir müzenin olmasından dolayı çok mutluyum" dedi.

İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin de Çanakkale Zaferi'nin iki yönlü anlamı olduğunu vurgulayarak

"Çanakkale Savaşı, bir deniz zaferi olmasıyla sebebiyle kutlanır. Ancak Türk tarihinin en kanlı savaşı olması ve 250 binin üzerinde şehit verilmesi yönüyle de matemi yaşanır ve anılır" diye konuştu.

Çanakkale konusunda uzman rehberler eşliğinde gezilebilecek müzenin bir hafta süreyle açık olacak.

Murat SÖZERİ/ MUT(Mersin)(DHA)

(11.4.2013)

/////////////////////////////////////

Avukatlara 40'ncı yıl plaketi

MERSİN Barosu Tarsus Hizmet Birimi'nde avukatlık mesleğinde 40'ıncı yılını dolduran Ayhan Oran ve Edip Özgenç için plaket töreni düzenlendi. Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Baro Saymanı Okan Özsarı, Baro Tarsus Temsilcisi Aliye Özcan ve Tarsus'ta görev yapan bazı avukatların katılımı ile gerçekleşen törende Avukat Ayhan Oran ve Avukat Edip Özgenç birer konuşma yaptı. Bar Başkanı Antmen tarafından 40'ıncı yıl plaketlerinin verilmesinin ardından kutlama pastası kesildi. Av. Ayhan Oran pasta kesilirken, aynı zamanda ÇYDD Başkanlığı'nı da yapan eşi Perihan Oran'ı yanına davet ederek yıllardır kendisine destek olduğu için teşekkürler etti.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(11.4.2013)

///////

Bilgi yarışması finali yapıldı

MERSİN Ortaokullar ve Liseler Arası Bilgi Yarışması İl Finali Özel İçel Koleji'nde yapıldı.

Yarışmayı, Yenişehir Kaymakamı Dr.Mustafa Özarslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mahmut Akgül ile M.Sabri Özbey, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ, Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, idareci, öğretmen ve öğrenciler izledi. Finalde Aliye Pozcu Ortaokulu birinci, Özel Çağ Ortaokulu ikinci, İleri Ortaokulu üçüncü oldu. Liseler arasında yapılan bilgi yarışmasında ise Yahya Akel Fen Lisesi birinci, İçel Anadolu Lisesi ikinci, Abdulkerim Bengi Anadolu Lisesi üçüncü, Bozyazı Anadolu Lisesi ise dördüncü oldu. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Akgül yarışmanın ev sahibi Özel İçel Koleji adına Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yaroğlu'na plaket vererek teşekkür etti. Töreni ardından öğrenciler sevinçlerini öğretmenleri ve arkadaşları ile paylaştı

MERSİN, (DHA)

(11.4.2013)

/////////

CHP'li Seçer'den ÇED tepkisi

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, nükleer ve termik santraller ile 3'üncü Boğaz Köprüsü, Ilısu gibi yatırımları, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinden muaf tutacak yönetmelik değişikliğini Meclis gündemine taşıdı. İktidarı eleştiren Seçer, "İktidar çevreyi korumayı değil, talana açma fütursuzluğunu sürdürüyor. Artık yeter. 'Çılgın proje' adı altında yapacağınız projeler sizin olsun. Ne Mersin, ne de Türkiye babanızın çiftliği değil" dedi.

ÇED Yönetmeliği'nin geçici 3'üncü maddesinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir kez daha değiştirildiğini söyleyen Seçer, Danıştay'ın verdiği iptal kararlarının yok sayılarak, çevreyi tehdit edecek yatırımların ÇED'den kaçırılmasının önünün bir kez daha açıldığını savundu. Seçer, şöyle konuştu:

"Buna inanmayan, gelsin Mersin'in cennet doğasına baksın. Akkuyu'ya nükleer, Silifke'ye kurulacak termik santralleri, Tarsus'a ve Mut'a kurulacak HES'leri hiç kimse istemiyor. Bu inat neden? İstihdam yaratacak, çevre dostu proje ve yatırımlara kimsenin itirazı olamaz. Son yönetmelik değişikliğiyle, doğayı tehdit edecek yatırımlar ÇED sürecinden kaçırılmaya çalışılıyor. İktidar çevreyi korumayı değil, talana açma fütursuzluğunu sürdürüyor. Artık yeter. Çılgın proje adı altında yapacağınız projeler sizin olsun. Ne Mersin, ne de Türkiye babanızın çiftliği değil. Eminim ki, bu düzenleme de yargıya gidecek ve yine iptal kararı çıkacaktır. Ancak bu süreçte, olan yine emanet olarak aldığımız ve çocuklarımıza miras olarak bırakacağımız doğaya olacaktır."

BAKAN BAYRAKTAR'A SORULAR

Seçer, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde şu sorulara cevap istedi:

"Sözü edilen yönetmelik değişikliğini ÇED muafiyeti olarak değerlendirmek mümkün müdür? Değişiklik, hükümetinizin ihalesine çıktığı ya da yapımını planladığı büyük ölçekli 'Çılgın Proje'lerin önündeki ÇED engelinin kalkması olarak yorumlanabilir mi? Yönetmelikle değiştirilen 3'üncü maddenin iptali için açılan davada, Danıştay 14'üncü Dairesi kısmi iptal kararı vermiştir. Mahkemenin söz konusu iptal kararını verdiği 1 Nisan 2013 tarihinin ardından, hiç zaman yitirmeden 'sözcük oyunları' ile yönetmeliğin yinelenmesinin gerekçesi nedir? Bu uygulama hukukun etrafında dolanmak değil midir? ÇED yönetmeliği öncesi yatırım programına alınan 3'üncü Boğaz Köprüsü, Akkuyu Nükleer Santrali, Ilısu Barajı ve seçim bölgem Silifke Akdere'deki Mersin Eren, Yeşilovacık Termik Santralleri ve diğer HES projeleri için ÇED sürecinin başlatılması veya hukuki geleceğin beklenmemesinin gerekçesi nedir? Sözü edilen durumdan etkilenecek, özelde Mersin, genelde Türkiye'de kaç proje bulunmaktadır? Yapılan değişiklik ile yönetmeliğin yayınlandığı tarihe kadar açılan ÇED iptal davalarının sayısı nedir? Sözü edilen değişiklik ile açılan davalar ortadan kalkacak mıdır? Bundan sonra yapılacak olan projelerde, çevreye, doğaya ve halk sağlığına dair olumsuzluklar nasıl ve hangi yöntem yöntemlerle değerlendirilecektir? Başbakan bu değişikliklerden haberdar mıdır?"

Ali Ekber ŞEN/MERSİN, (DHA)

(11.4.2013, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement