Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek

(8.5.TÜRK Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, Adana'da iş kadınlarıyla buluştu.)

08.05.2013 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(8.5.2013, FOTOĞRAF)

/////////////

Onatça işkadınlarına seslendi

TÜRK Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, Adana'da iş kadınlarıyla buluştu. İş kadınlarına seslenen Onatça, kadının iş dünyası ve Türkiye için önemini anlattı.

'İŞ KADINI OLMAK DAHA ZOR'

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) geleneksel Çarşamba toplantılarının bu ay konuğu TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça oldu. Çok sayıda kadının katıldığı toplantının açılışında konuşan İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, "Türkiye'de kadın olmak zor, iş kadını olmak ise daha da zor. Erkekler işlerini yürütürken bu tür toplantılara da zaman ayırabiliyor ama kadınların başka sorumlulukları da bulunuyor. Herşeye rağmen toplantıya katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

KADINLARI ÖVDÜ

Kendisini dinleyen kadınlara teşekkür eden TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, önce kadınlara TÜRKONFED'in çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Onatça, iş kadınlarının Türkiye ve iş dünyası için çok büyük önemi olduğunu vurguladı. Kadınların sosyal hayata katılımının öneminden söz eden Onatça, kadın girişimcileri ve iş kadınlarının her alanda mutlaka desteklenmesi gerektiğini ifade etti. İş kadınlarının sorularını da yanıtlayan Onatça, kendi iş yaşamından ve yaptığı çalışmalardan örnekler vererek kadın girişimcilere tüyolar da verdi.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(8.5.2013, FOTOĞRAF)

///////////

Özel Adel Huzurevi açıldı

ADANA'da Özel Adel Huzurevi törenle hizmete açıldı. Karslılar Mahallesi'nde Park Zirve Yolu'nda, Adana Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Şebnem Akalın ve İl Sosyal Hizmetler eski Müdiresi Gülizar Gürol tarafından kurulan huzurevinin açılışını, Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı yaptı. Törene, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fazlı Doğanç, Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, İl Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu, TÜRKONFED Genel Başkanı Süleyman Onatça, ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, DOHAYKO yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Adel Huzurevi Kurucu Müdürü Şebnem Akalın ve Sorumlu Müdürü Gülizar Gürol, klasik huzurevi anlayışını değiştirmeyi hedeflediklerini, huzurevi sakinlerinin fiziksel, ruhsal ve entelektüel ihtiyaçlarını karşılamayı, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda vakit geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı kurulan huzurevi 900 metrekare alanda 34 kişi kapasitesine sahip. Kurumda nörolog, sosyal hizmet uzmanı, hemşire, bakıcılardan oluşan bir ekip

24 saat görev yapıyor.

ADANA,(DHA)

//////////

Antik kentte türkü gecesi

MERSİN Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Mezitli ilçesinde düzenlenen 'Yörelerimiz Türkülerimiz' programında Ankara THM Korosu sanatçılarından Yıldız Çam Özdemir ve Sıtkı Akın konser verdi. Antik liman kenti Soli'de düzenlenen konserde sanatçılar birbirinden güzel türküler seslendirdi. Türküseverleri bir araya getiren konser yaklaşık 2 saat sürdü. Konserden önce konuşan Mersin Uluslararası Müzik Festivali Sanat Danışmanı Remzi Buharalı, festivali 12 yıldır başarıyla sürdürdüklerini söyledi. Buharalı, "12 yıl önce başlayan festivalimiz istikrarlı ve kararlı çalışmalarla yurdumuzun dört bir yanında duyulan ilgiyle takip edilen bir festival haline geldi. Ülkemizin ve dünyanın çok değerli sanatçıları ülkemize bölgemize gelmeleri konser vermeleri çok önemlidir" dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ise emeği geçenlere teşekkür ederek, "Kültürümüzü ve tarihimizi iç içe yaşadığımız için mutluyuz" diye konuştu. Yıldırım, daha sonra konser ekibine çiçek vererek kutladı.

Gülhan DEMİRCİ/ MEZİTLİ(Mersin), (DHA)

(8.5.2013)

////////////////////////////

Polis eşleri Anneler Günü'nü erken kutladı

TARSUS İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy'un eşi Gül Aksoy tarafından, Anneler Günü nedeniyle kadın polisler ve polis eşlerine yemekli eğlence düzenledi. Baraj mesire alanındaki Kır Bahçesi'nde düzenlenen etkinlikte yerel sanatçı Kadir Somer sahne aldı. Etkinliğin bir bölümüne katılan Tarsus

Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ve Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, katılımcılara çiçek vererek Anneler Günü'nü kutladı. Etkinliğe İlçe Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'nin eşi Esma Betül Güldibi, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy'un eşi Gül Aksoy, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ufuk Solmaz'ın eşi Hale Solmaz, amir eşleri, kadın polis memurları ve polis eşleri katıldı.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(8.5.2013)

////////////////////// - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement