Dha İstanbul Bülten - 5 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülten - 5

Dha İstanbul Bülten - 5

1 - KADİR DEMİREL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR - 1 Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHAYeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'in cenazesi Fatih Camii'ne getirildi.

30.05.2017 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 - KADİR DEMİREL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR - 1

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Yaşar KAÇMAZ/ İstanbul DHA

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'in cenazesi Fatih Camii'ne getirildi. İlerleyen yaşına rağmen babası Ahmet Demirel cenaze törenine katıldı. Acılı baba taziyeleri oturduğu yerden kabul etti. Kadir Demirel'in oğlu Mehmet Fatih Demirel de cenazeye katılanlar tarafından teskin edildi. Yeni Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasaroğlu,Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu ile Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan da taziyeleri kabul eden isimler arasında yer aldı. İstanbul Valisi Vasip Şahin de cenaze törenine katılmak için Fatih Camii'ne geldi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------------

Taziyelerin kabul edilmesinden detay görüntüler

Baba Ahmet demirel'in oturduğu yerden taziyeleri kabul etmesi

Oğlu Mehmet Fatih Demirel'in taziyeleri kabul etmesi ( Takım elbiseli, gözlüklü)

Vali Şahin'in gelişi

Detaylar

DHA FEED

==========================

3 - ÇANTA FÜNYE İLE PATLATILDI, ONLAR TAVLA OYNAMAYA DEVAM ETTİ

Haber - Kamera: İbrahim AKTÜRK/ İSTANBUL DHA

Fatih'teki Sirkeci PTT Merkezi önünde yere bırakılmış sırt çantası, paniğe yol açtı. Bazı kişiler, bu duruma aldırış etmedi, çanta polis ekipleri tarafından fünye ile patlatılırken tavla oynamaya devam etti.

Saat 16.30 sıralarında Fatih'teki Sirkeci PTT Merkezi önünde yere bırakılmış yeşil renkte sırt çantası görenler durumu hemen polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, PTT binasının çevresini güvenlik şeridiyle kapatarak buradan vatandaşları uzaklaştırdı. Daha sonra olay yerine sevk edilen bomba uzmanı ekipler çantaya fünye yerleştirdi. Büyük bir gürültüyle patlayan çantadan kartvizitler çıktı.

ÇANTA PATLATILIRKEN TAVLA OYNAMAYA DEVAM ETTİLER

Bu arada, çanta fünye ile patlatıldığı sırada olay yerine yakın olan kafede oturan bazı vatandaşlar bu duruma aldırış etmeden tavla oynadı. Rahat tavırlarla tavla oynamaya devam eden biri kadın iki kişi, çantadan tehlikeli bir cisim çıkmayacağını hissettiklerini ve polisin rahat tavırlarından dolayı endişelenmediklerini söylediler.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-PTT önündeki yeşil renkli çantadan görüntü

-Polis ekiplerinin çevredekileri olay yerinden uzaklaştırması

-Güvenlik şeridi ile kapatılan yoldan görüntü

-Uzman ekiplerin çantaya fünye yerleştirmesi

-Tavla oynayanlardan görüntü

-Çantanın patlatılmasından görüntü

-Çantanın içinden çıkan kartvizitler

-Polisin patlatılan çantayı incelemesinden görüntü

-Tavla oynayanlarla röportaj

-Genel ve detay görüntüler

===============================

4 - (denizde yaşanan can pazarı görüntüleriyle) 466 KAÇAK GÖÇMENİ TÜRK GEMİSİ ÖLÜMDEN KURTARDI

Eski bir tekneye tıka basa bindirilen çocuk, kadın ve erkek 466 kaçak göçmen...

Batmak üzere olan teknedeki kaçak göçmenlerin yardım çığlıklarına Türk gemisi yetişti.

Kaçakların teknesinde yaşanan izdihamda bazıları denize atladı. O anlar da kameraya yansıdı

Can yelekleri bile olmayan göçmenler, gemiye alınarak ölümden kurtarıldı. Ölümden dönen kaçak göçmenler Türk personele sevgi gösterisinde bulundu.

Haber: Gökhan DANACI - İSTANBUL DHA

Libya açıklarında batmak üzere olan eski bir teknedeki 466 kaçak göçmeni Türk konteyner gemisi kurtardı.

Tunus'a ilerleyen Roseline A adlı Türk konteyner gemisi Libya açıklarında bir tekneye tıka basa doldurulan kaçak göçmenleri farketti. Batmak üzere olan teknedeki kadınlı çocuklu 466 göçmenin yardımına 18 Türk personel yetişti. Can yelekleri bile olmayan kaçak göçmenler gemiye alındı. Kaçakların teknesinde yaşanan izdihamda bazıları denize atladı. O anlar da kameraya yansıdı

Gemideki Türk aşçılar tarafından yemek verilen kaçak göçmenler bir gün boyunca Türk Bayraklı konteyner gemisi Roseline A 'da ağırlandı. İtalya'ya gitmek isterken ölümden dönen göçmenler, Türk personele sevgi gösterisinde bulundu.

Kaçak çökmenler daha sonra İtalya Sahil Güvenlik ekiplerine teslim edildi.

Geminin 3. Kaptanı Berkay Özbek, insanlık görevlerini yaptıklarını ifade ederken, " Uzun süredir denizde olduklarını anladık. Her hallerinden tedirgin olan göçmenlerin tekrar günlük yaşama dönmeleri için çok uğraştı" dedi

Görüntü Dökümü:

-------

-ek görüntüyle

-CEP TELEFONU KAMERASI

-Teknedeki göçmenler

-Yaşanan izdihamda denize atlayanlar

-Türk gemisindeki kaçak göçmenlerin görüntüsü

-Personele sevgi gösterisinde bulunmaları

-Sahil güvenlik botunda el sallamaları

=============================

5 - İŞ ADAMLARININ FETÖ İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ

Haber: Ümit TÜRK/ İstanbul DHA

FETÖ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla TUSKON üye ve yöneticilerine yönelik hazırlanan ve mahkeme tarafından iade edilen iddianame savcılığın itirazı üzerine kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin aralarında Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu TUSKON üye ve yöneticilerine yönelik 86 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle savcılığa iade edilmişti.

KISMEN KABUL EDİLDİ

Savcılık mahkemenin iade işlemine itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi, şüpheliler Mehmet Fatih Baltacı ve Lütfi Akmanoğlu hakkında düzenlenen iddianamenin kanuna ve usule aykırı olduğunu belirterek, bu kişilere yönelik itirazın reddine karar verdi. Heyet, diğer tüm şüpheliler yönünden itirazın kabulüne karar vererek, iade kararının kaldırılmasına hükmetti.

============================

6 - TÜRKİYE UÇAK KOLTUĞUNDA İHRACATÇI OLACAK

Haber-Kamera: Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL,

TÜRK Hava Yolları (THY)   tamamı Türk mühendis ve işçileri tarafından imal edilen koltukların kullanıldığı ilk Boeing 777-300ER tipi uçağı törenle teslim aldı. THY'nin Uçak Bakım Hangarı önünde düzenlenen törene THY İcra Komitesi ve Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türkiye'nin uçak koltuk üreticisi TSI'nin ortaklarından Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcilisi Ayşem Sargın Işıl  ile çok sayıda davetli ve çalışanlar katıldı.

Türkiye'nin uçak koltuk üreticisi TSI tarafından imal edilen koltukların kullanıldığı ve kuyruk tescili TC-LJK olan ilk Boeing  777-300ER uçağının teslim töreninde bir konuşma yapan THY İcra Komitesi ve Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı,  şunları söyledi:

"Havacılığın, aktif rol aldığı her alanında sürekli yatırımı kendisine misyon edinen Türk Hava Yolları, özellikle son yıllarda altyapı çalışmalarına daha fazla ağırlık vererek, Türk Havacılık sektörünün ilerlemesine de önemli ölçüde katkı sağlıyor. Bundan üç yıl önce, büyük bir girişimle Türk Sivil Havacılık tarihinde yine bir ilke imza attık. Sektöre lojistik destek sağlamak kaydıyla, partner firmamız Assan Hanil ile birlikte TSI Uçak Koltuk Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi kurarak, sektörde çok daha aktif bir rol üstlendik. ve bugün de, uluslararası standartların tümünü karşılayan üretici firmamız TSI'ın tasarladığı, yerli üretim koltuklarla montajlanmış ilk uçağımızı teslim alıyoruz. Bugün, filomuzdaki ilk Türk yapımı koltuklarla teslim aldığımız, 30'uncu Boeing 777-300ER'i kapsamlı filomuza dahil ederken, yakın gelecekte TSI'ın alanında lider bir marka olacağından ve uçaklarımızın önemli bir parçasını oluşturacağından eminiz."

AYCI: ARTIK İHRACATÇI OLDUK

İlker Aycı galley (uçak mutfağı) üretiminde ihracatı başarıyla gerçekleştirdiklerini 200 uçakta Türk yapımı galley ürünlerinin kullanıldığını söyleyerekö Artık ihracatçı olduk. İnşallah bundan sonra da bu koltuk şirketimizin ihracatçı konumuna gelecek. Sadece THY uçakları değil diğer uçaklara da koltukları vereceğiz " şeklinde konuştu. Aycı, son dönemde rakamların iyileşmeye başladığını ifade ederek, "Yolcu sayılarındaki doluluk oranlarındaki artış sefer sayılarındaki artış her yerde kendini gösteriyor. ABD, Afrika ve Uzak Doğu pazarında hareketlenme var. Rusya'dan gelen ziyaretçi sayısı da çok olumlu anlamda etkiledi" dedi.

FAA'NIN KURALI

THY filosuna giren ve Türk yapımı 30. uçağın teslim töreninde konuşan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ise koltukların Türkiye'de yapılıp montaj için ABD'ye gönderilmesi konusundaki bir soruya ise bunun Amerikan Ulusal Havacılık Teşkilatı olan FAA'nın bir kuralı olduğunu bu nedenle tüm dışarıda yapılan parça ve aparatların montesinin uçağın üretim merkezinde yapıldığını söyledi.

TSI ortaklarından Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ise otomotiv sektöründe kabiliyetlerin ve iç donanımdaki tasarım yeteneklerini havacılık sektörüne aktarabilmek için yola çıktıklarını ifade ederek,Cumhuriyetin 100. Yılında koltuk imal kapasitesinin 10 bini bulacağını söyledi.

YABANCI HAVAYOLU ŞİRKETLERİDEN TALEP

Kurdele kesimi sonrası uçak içinde koltukları deneyen Aycı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aycı, koltuk üretiminin sanıldığı gibi basit olmayıp teknoloji gerektirdiğini sözlerine eklerken yabancı havayolu şirketlerin talepleri olduğunu belirtti. Aycı, Türk şirketlerinin de bu koltukları tercih etmelerinin ülkeye ekonomik katkı yapmak için önem arzettiğini de ifade etti. İlker Aycı bir çağrı yaparak " Diğer hava yolu şirketleri lütfen alacakları uçaklarda TSI koltuklarının alınması konusunda karşı taraftaki satıcılara bu konuda bir istek götürsünler. Böylelikle Türkiye'deki hava yolu şirketlerinin uçakları bizim koltuklarımızla donanmış olsun " dedi.

KOLTUK İMAL TESİSLERİ İZMİT'TE

Türk Hava Yolları, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve Assan Hanil ortaklığında kurulan Turkish Seats Industries (TSI) tarafından üretilen uçak koltuklarının, otomasyon ve yazılım dahil konsept geliştirme ve tasarlama aşamalarının tamamı Türkiye'de gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. Yılı; 2023 vizyonu doğrultusunda açıklanan 'yüzde yüz Türk uçağı üretimi' hedefi kapsamında, yaklaşık üç yıldır titizlikle çalışan TSI,  İzmit'te kurulan tesislerinde seri üretime geçti. Daha önce ilk aşamada Boeing 737-800 ve hemen ardından Airbus A319-320 ve 321 tipi uçaklarda ekonomik ömrünü tamamlayan koltuklar yerli tasarımlarla yenilendi. Yıllık 10 bin koltuk kapasiteli üretim hattının 2024 yılında 50 bin adede çıkarılması ve pazar payının yüzde 10'a yükseltilmesi planlandı.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Ayşem Sargın Işıl, Ali Kibar, Bilal Ekşi ve İlker Aycı'nın konuşmaları

-Düzenlenen tören ve koltuklar

-Kurdele kesimi

-Uçak içinde Ayşem Sargın Işıl, Ali Kibar,İlker Aycı'nın koltuklara oturması

-Aycı'nın soruları yanıtlaması ve çağrısı

-Uçak içinde koltuklardan görüntüler

-Uçaktan görüntü

================================

7 - TARİHİ HAYDARPAŞA GARI'NDA KİTAP GÜNLERİ BAŞLIYOR

Haber: Orhan SENCER/ İSTANBUL DHA

Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği 9. Kitap Günleri, 3-11 Haziran tarihlerinde tarihi Haydarpaşa Garı'nda gerçekleştirilecek.

Kadıköy Belediyesi tarafından geçen yıl ilk kez tarihi Haydarpaşa Garı'nda düzenlenen ve 100 bin kişinin ziyaret ettiği "Kitap Günleri", bu yıl yine Haydarpaşa Garı'nda düzenlenecek. 200'e yakın yayınevinin stant açıp, 835 yazarın imza gününde okurla buluşacağı Kitap Günleri'nde şiir, sinema, politika, edebiyat, sağlık, beslenme, hayat konulu 86 söyleşi yapılacak.

Açılışı 3 Haziran Cumartesi günü saat 13.00'de yapılacak Kitap Günleri'nin bu yılki onur konuğu Füruzan olacak. "Parasız Yatılıö ile Türk edebiyatına büyük katkı sağlamış olan Füruzan, açılış günü imza standında okurlarıyla buluşacak.

Kitap Günleri'nde "Yayıncılık Onur Ödülü" ise 30 yıla yakın Cumhuriyet gazetesinde çalışan, 7 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Turhan Günay'a verilecek. Günay'ın ödülünü çalışma arkadaşları ve ailesi alacak. Çizgi Roman Ödülü ise Karaoğlan'ın yaratıcısı Suat Yalaz'a takdim edilecek.

3 ve 11 Haziran tarihleri arasında saat 11.00-22.00 arası ziyaret edebilecek Kitap Günleri'nde, aralarında Ahmet Ümit, Arda Türkmen, Ataol Behramoğlu, Ayşe Kulin, Ercan Kesal, Fatih Portakal, İoanna Kuçuradi, İbrahim Kaboğlu, Mert Fırat, Merdan Yanardağ, Murathan Mungan, Nihat Sırdar, Özgür Mumcu, Sunay Akın, Türkan Şoray gibi pek çok yazar, şair, gazeteci, oyuncu, bilim insanı ve felsefeci İstanbul'daki ziyaretçilerle buluşacak.

Okurların vagonlarda kitap okuma, söyleşilere katılma ve yazarlarla buluşma olanağı bulacağı Kitap Günleri boyunca, özellikle çocuk ziyaretçilerin faydalı ve eğlenceli vakit geçirebileceği "Karikatür", "Felsefe", "Origami", "Yaratıcı Yazarlık", "Dedektiflik", "Hikaye Yazma", "Portre Çizim" ve "Masal Terapisi" atölyeleri düzenlenecek.

İLGİ NEDENİYLE BU YIL KİTAP GÜNLERİNİN SÜRESİNİ UZATTIK

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Haydarpaşa Garı'nın, Anadolu'dan çeşitli hayallerle gelen insanların ilk kapısı olduğunu belirterek, "Kitaplar da bizim yaşama açılan kapımızdır. Bir zamanlar Anadolu'ya açılan kapı olan Haydarpaşa'da, hayata açılan kapı olan kitaplarla buluşmak çok anlamlı. Geçen yıl Kitap Günleri'ne gelip ağlayan insanları gördük. İnsanlar buraya sadece kitap fuarına gelir gibi değil evine gelir gibi geldi. Anılarını tazeledi. Vagonlarda oturup dinlendi, kitap okudu. Söyleşilere katıldı, yazarlarla tanıştı sohbet etti. İlgi nedeniyle bu yıl kitap günlerinin süresini uzattık. Ben bütün İstanbulluları bu tarihi atmosferi yaşamaya ve kitaplarla kucaklaşmaya çağırıyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Geçen sene düzenlenen Kitap Günleri'nden görüntüler

-Haydarpaşa Garı'ndan detaylar

=================================

8 - ALMANYA'DAKİ TÖRE CİNAYETİNİN TÜRKİYE'DE GÖRÜLEN DAVASI BERAATLE SONUÇLANDI

Yüksel KOÇ/ İSTANBUL DHA

Almanya'da 2005 yılında kardeşi Ayhan Sürücü tarafından öldürülen Hatun Sürücü'nün ölümüne ilişkin olarak Türkiye'de yargılanan diğer kardeşleri Alparslan Sürücü ve Mutlu Sürücü davasında karar çıktı. Mahkeme, "Tasarlayarak öldürmeye yardım suçundan" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan her iki kardeşin de beraatine karar verdi.Almanyada görülen davada ise Ayhan Sürücü 9 yıl 3 ay ceza almış, geçtiğimiz yıl tahliye edilmişti.

Almanya'nın Başkenti Berlin'de 2005 yılında Hatun Sürücü adlı kadının erkek kardeşi Ayhan Sürücü tarafından öldürülmesine ilişkin olarak diğer kardeşleri Alparslan ve Mutlu Sürücü hakkında, "Kasten öldürmeye yardım" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada karar çıktı.İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanık Mutlu Sürücü katılırken, yine tutuksuz yargılanan kardeşi Alparslan Sürücü duruşmaya gelmedi.

Mahkemede verdiği eski savunmamı tekrar ettiğini söyleyen Mutlu Sürücü, "O savunmama ekleyecek bir şey yoktur" dedi.

AVUKATLAR BERAAT İSTEDİ

Mutlu Sürücü'nün Avukatı Deniz Altaylı'nın Yurtbaş, Hatun Sürücü'nün ölümüne ilişkin aile meclisi tarafından alınmış bir karar olmadığını savunarak, "Müvekkilim ne bu suçu işlemiş nede bu suça yardım etmiştir" İddia edildiği gibi aile meclisinde alınmış bir karar yoktur. Ne suç işlemiş nede suça yardım etmiştir. Beraatine karar verilmesini istiyorum" dedi.

Alparslan Sürücü'nün Avukatı Eylem Kayabalı ise, "Müvekkilim 2005 yılında Almanya'da işlenmiş olan cinayet suçuna iştirak etmediği gibi, Almanya'daki yargılama sonucunda da beraat etmiştir. Suçu işleyen sanık Ayhan, eylemin bireysel olduğunu ve aile meclisi kararı olmadığını beyan etmiştir. Almanya'daki kararın bozulma nedeni somut bir delile dayanmıyor. Bozma kararı tamamen siyasal ve sosyal etkiyle verilmiştir. Müvekkilimin suçsuz olduğu dosya kapsamında anlaşılmıştır, beraatine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

'MAHKEMEDEN BAĞIMSIZ, ADİL BİR KARAR BEKLİYORUM'

Son sözü sorulan sanık Mutlu Sürücü, "Mahkemeden bağımsız, adil bir karar bekliyorum" dedi.

MAHKEME HER İKİ KARDEŞİN BERAATİNE KARAR VERDİ

Kısa bir aradan sonra kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Mutlu ve Alparslan Sürücü'nün kızkardeşleri Hatun Sürücü'yü öldüren Ayhan Sürücü'nün eylemine katıldıklarına dair yeterli ve kesin delil bulunamadığından, her iki kardeşi de, "Tasarlayarak öldürme eylemine yardım" suçundan beraatine karar verdi.

DURUŞMADAN SONRA BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Duruşmadan sonra Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platforma adliye önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Rukiye Leyla Süren, her iki sanık hakkında da beraat kararı verildiğini hatırlatarak, "Başından beri söyediğimiz, suçlu veya suçsuz tanımlaması yerine suçun işlendiği yerdeki tanıkların Türkiye'de dinlenmesi, dosyanın gerçek anlamda tanıklarıyla delilleriyle irdelenmesiydi. Maalesef bu gerçekleşmedi" dedi.

Burada dinlenen tanıklar Alparslan Sürücü'nün eşi ve patronu olduğunu hatırlatan Süren, "Ayhan Sürücü de katıldı, tanıklık yaptı ve yalnız başına buna karar verdiğini beyan etti. Dolayısıyla çıkan sonuç beraat oldu. Sonuç çok da sürpriz olmadı bizim için. Bizim davaya katılma talebimizi reddedildiği için bu davayı temyiz etme yetkimiz hukuken yok. Bizim amacımız ceza alsınlar veya almasınlar değil, bizim amacımız gerçek yargılama yapılmasıydı" dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformun Genel Sekreteri Fidan Ataselim ise şunları söyledi: "Hatun Sürücü öldürüldü ve toprağın altında, kendini ifade edebilecek bir durumda bile değil. Yaşam hakkı elinden alındı, öldürülen yüzlerce binlerce kadın kardeşimiz gibi. Hiçbir kadın ölümü haketmiyor."

OLAYIN GEÇMİŞİ

Berlin'de yaşayan Hatun Sürücü, 7 Şubat 2005 tarihinde kardeşi Ayhan Sürücü tarafından öldürülmüş, Alman Federal Mahkemesi cinayeti işleyen Ayhan Sürücü ile cinayete birlikte karar verdiklerini iddia ettiği ağabeyleri Mutlu ve Alparslan Sürücü'yü de tutuklayarak dava açmıştı.

Yaklaşık 14 ay cezaevinde kalan ve delil yetersizliğinden beraat eden Mutlu ve Alparslan Sürücü cezaevinden çıktıktan sonra Türkiye'ye dönmüş, yargılama sonucunda Ayhan Sürücü ise 9 yıl 3 ay hapis cezası almıştı.Geçtiğimiz yıl hapis cezasını tamamlayarak tahliye edilen Ayhan Sürücü de Türkiye'ye dönmüştü.

20'ŞER YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Ancak Berlin Savcılığı'nın, Mutlu ve Alparslan Sürücü için verilen beraat kararına itiraz etmesi üzerine, soruşturmanın eksik yapıldığı gerekçesiyle 2 kardeş hakkında verilen beraat kararı bozularak, haklarında tutuklamaya yönelik arama kararı çıkarıldı.

Türkiye, Ümraniye'deki adreslerinde yakalanan şüpheli 2 kardeşin, Anayasa'nın 38. maddesi, TCK'nın 18. maddesi ve Avrupa Sözleşmesi'nin 6. maddesi gereğince Almanya'ya iade edilmemesine karar verilerek, Türkiye'de yargılanmaları için Berlin Savcılığı'ndan soruşturma evraklarını istedi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Mutlu ve Alparslan Sürücü hakkında, kardeşleri Hatun Sürücü'yü "tasarlayarak öldürmeye yardım" suçundan 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Adliye önünde yapılan açıklama

============================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülten - 5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement