Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- VAPUR SEFERLERİ İPTALLERİ GECE DE SÜRDÜBeşiktaş'tan Anadolu Yakasına geçmek isteyenlerin, 1 seferliğine kaldırılan vapura yetişebilmek için koştukları görüldü.

02.05.2017 07:59

1- VAPUR SEFERLERİ İPTALLERİ GECE DE SÜRDÜ

Beşiktaş'tan Anadolu Yakasına geçmek isteyenlerin, 1 seferliğine kaldırılan vapura yetişebilmek için koştukları görüldü.

Haber - Kamera: Ozan URAL/ İSTANBUL DHA

1 Mayıs güvenlik tedbirleri çerçevesinde İstanbul Valiliği'nin iptal ettiği vapur seferleri, akşam da yapılmadı.

Evlerine gitmek için vapur iskelesine gelenler, seferlerin yapılmamasına tepki gösterdi. Saat 21.30 itibariyle seferlerin yapılmadığı görüldü. Bir yetkili, "Valilikten izin bekliyoruz, henüz bir açıklama yapılmadı, büyük ihtimalle bugün açılmaz" diyerek gelenleri başka yerlere yönlendirdi.

Vapur iskelesinin önünde bekleyen taksiciler, birkaç kişiyi alarak Kadıköy ve Üsküdar'a dolmuş gibi çalıştı.

VATANDAŞIN 1 MAYIS TEPKİSİ

Vapur iskelesinde bekleyen bir kişi, "Bana ne 1 Mayıs'tan, ben evime gitmek istiyorum. Param yok, taksiye bu kadar parayı nasıl vereyim" diyerek sefer yapılmamasına tepki gösterdi.

1 SEFERLİK VAPURA KOŞTULAR

Bu arada, bir seferliğine saat 21. 45'te Barbaros Hayrettinpaşa İskelesi'nden Kadıköy'e vapur kaldırılacağı anonsu yapıldı. Anonsu duyan kişilerin koşarak tek vapura yetişmeye çalıştıkları görüldü. Koşanların fazlalığı nedeniyle biraz daha bekletilen vapur, 15 dakikalık gecikmeyle 22.00 sıralarında hareket etti. Beşiktaş'ta bulunan Üsküdar ve Kadıköy iskelesinde İptal edilen seferlerin  sabah normale döneceği öğrenildi.

Görüntü dökümü

-----------------------

-Turnike önünde bekleyenler

-Yolcular ile röportaj

-Kadıköy iskelesi

////////////

-Bekleyen yolcular

-Kapalı gişeler

-Yetkilinin açıklaması

-Yolcuların tepki göstermesi

-Taksilerin dolmuş gibi çalışması

-Yapılan Anons

-Vapuruna yetişmek için koşanlar

-Vapurun hareket etmesi

01.05.2017 - 19.24 Haber Kodu : 170501232

01.05.2017 - 23.15 Haber Kodu : 170501250

===========================

2- TAKSİM ARAÇ VE YAYA TRAFİĞİNE AÇILDI

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER İstanbul DHA

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle dün sabah saatlerinde kapatılan Taksim, saat 20.45'te araç ve yaya trafiğine açıldı. Belediye görevlileri bariyerleri toplamaya başladı. Meydanda bekleyen emniyet güçlerinin bir kısmı ayrılmaya başlarken, bir kısmı da görev noktalarında beklemeye devam etti. İstiklal Caddesi'nde yolu kapatan görevlilerin ayrılmasıyla birlikte insanlar caddede yürümeye başladı.  Öte yandan güvenlik nedeniyle  kapatılan caddelerin açılmasının ardından araç geçişleri de başladı.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Bariyerlerin kaldırılması

-Meydanda gezenler

-Polis otobüslerinin meydandan ayrılması

-İstiklal Caddesi'nde yürüyenler

-Genel ve detaylar

01.05.2017 - 21.49 Haber Kodu : 170501241

=============================

3- ESENYURT'TA APARTMAN DAİRESİNDE PATLAMA: 3 YARALI

Haber-Kamer: Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Esenyurt'da 5 katlı apartmanın en üst katında uyuşturucu üretildiği iddia edilen bir dairede henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamada 3 kişi ağır yaralandı.

Olay, Mehterçeşme Mahallesi 1881 Sokak'ta bulunan 5 katlı apartmanın en üst katındaki dairede saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle dairenin cam ve çerçeveleri sokağa fırlarken dairede yangın çıktı. Olayda dairede bulunan B.A(33), R.G (25), S.S (27) vücüdünün çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar vatandaşlar tarafından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralarının durumun ağır olduğu öğrenildi.

Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, ambulans sevk edildi. Esenyurt, Beylikdüzü ve Yakuplu itfaiye istasyonlarından görevlilerin müdahalesiyle alevler kısa sürede söndürüldü. Olay yerine gelen polis ekipleri binanın bulunduğu sokağa şerit çekerek delil araştırması yaptı. Bomba İmha uzman ekipleri ve Olay yeri inceleme ekipleri de olay yerinde incelemelerini yaptı. Patlamanın meydana geldiği evde 20 kg sentetik uyuşturucu maddesi ele geçirildiği belirtilirken

daire sahibi M.A (26) da polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ekipler, uyuşturucu imal edildiği öne sürülen evde yaşanan patlamanın nedenini araştırıyor.

Görüntü dökümü:

-----------

(CEP TELEFONU KAMERASI)

-Patlama yaşanan daireden görüntüler

-İçerde çalışma yapan itfaiye ve polisler

-Detaylar

(AKTÜEL)

-Olay yerinden görüntü

-Cam çerçevelerin yerdeki görüntüsü

-Daireden görüntü

- İtfaiye ekipleri

-Ambulans ve Polis ekipleri

-Olay yeri inceleme ve Bomba İmha uzmanı

-Görgü tanıyla röp.

-Çevredeki vatandaşlar

-Genel ve detaylar

02.05.2017 - 03.27 Haber Kodu : 170502004

02.05.2017 - 03.49 Haber Kodu : 170502005

=================================

4- BEYOĞLU'NDA SİLAHLI KAVGA: 1 YARALI

Haber- Kamera: Ozan URAL/İSTANBUL DHA

Beyoğlu'nda Nevroz Odabaşı adlı vatandaş tartıştığı iki kişi tarafından bacağından vuruldu. Beyoğlu, Hüseyinağa Mahallesi, Büyük Bayram  Sokağı üzerinde meydana gelen olay iddialara göre şöyle gerçekleşti; Gece saat 02.00 sıralarında bir eğlence mekanının önünde duran Nevroz Odabaşı (25) henüz bilinmeyen bir sebeple iki kişiyle tartıştı.Tartışmanın büyümesi üzerine 2 kişiden biri silahını çıkararak Odabaşı'nı bacağından vurdu. Daha sonra sokakta sağa sola ateş ederek olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Kaçan silahlı saldırganların tabancasından çıkan kurşunlardan birisi de sokağın sonunda bulunan bir lokantanın camına isabet etti. Şans eseri lokantada bulunan müşteri ve çalışanlardan yaralanan olmadı.

Nevroz Odabaşı, hemen çevredeki  vatandaşlar tarafından özel araçla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralının hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenildi. Polis ekipleri olayın gerçekleştiği sokağın giriş ve çıkışlarını kapatarak çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Ekipler olay yerinde inceleme çalışması yaptı. Çevredeki iş yerlerine ait güvenlik kameralarını inceleme altına alan ekipler şüphelilerin yakalanması amacıyla çalışma başlattı.

Görüntü dökümü:

-----------------

-Olayın olduğu sokak

-Polis ekipleri

-İsabet alan lokantanın camı

-Hastane

-Yerdeki boş kovanlar

-Genel ve detaylar

02.05.2017 - 05.34 Haber Kodu : 170502007

===================================

5- İŞ ADAMLARININ ÖLDÜRÜLMESİNDE SIR PERDESİ KALKMADI

Ali AKSOYER/ İSTANBUL DHA

İranlı medya patronu Saeed Karimian (47) ve Kuveytli iş ortağı Muhammet Mer Almutairi'nin lüks araçlarının içinde infaz edilmesiyle ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor. Saldırganların kullandığı yakılmış olarak bulunan aracın içinde  bulunan bir tabancanın inceleme altına alındığı öğrenildi. Yangında hasar gören silahın olayda kullanıp kullanılmadığı araştırılıyor. Soruşturma kapsamında İşadamlarının yakınlarıyla yapılan görüşmede herhangi bir tehdit almadıklarının öğrenildiği belirtildi. Polis Saeed Karimian ve ortağının öldürülmesinde her ihtimalin değerlendirildiğini söyledi.

ARAÇLARININ İÇİNDE İNFAZ EDİLMİŞLERDİ

Maslak, Ayazağ caddesi üzerinde Cumartesi gecesi meydana gelen esrarengiz olayda çarşaf giyen iki kişi tarafından açılan ateş sonucu iki işadamı araçlarının içinde öldürülmüştü. Saldırganların olay sırasında kullandıkları araç ise kısa bir süre sonra yakılmış olarak bulunmuştu.

İRAN REJİMİNİN HEDEFİNDEYMİŞ

İstanbul Emniyet Müdürlüğünü alarma geçiren olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor. İngiltere'de kurulan GEM Group'un sahibi İranlı Saeed Karimian'ın sahibi olduğu televizyon kanallarında batı yanlısı yayınlar yaptığı için bir süredir İran rejiminin hedefinde olduğu iddiaları medyaya yansıdı.  GEM TV Group'un Türk dizilerini de dünyaya pazarlandığı öğrenildi.

OLAYDA KULLANILAN ARAÇ ÇALINDI ÇIKTI

Polis saldırıyla ilgili yaptıkları araştırmada olayda saldırganların kullandığı otomobilin çalıntı olduğunu tespit etti. İstanbul'dan çalınan aracın kime ait olduğu açıklanmadı. Aracın üzerindeki plakanın da çalıntı olduğu tespit edildi. Polis bu ipucunu değerlendirmek için aracın çalınmasıyla ilgili de ayrı bir soruşturma başlattı.

YAKILAN ARACIN İÇİNDE BULUNAN TABANCA İNCELENİYOR

Öte yandan yanmış bir şekilde bulunan çalıntı aracın içinde bir adet 9 mm tabanca ele geçirildiği öğrenildi. Araç yangını nedeniyle hasar gördüğü öğrenilen tabanca incelenmek üzere Polis kriminal laboratuarına gönderildi. Yapılan incelemede silahın saldırıda kullanılıp kullanılmadığı ortaya çıkacak.

POLİS İPUCU ARIYOR

Yetkililer olayla ilgili çok geniş çaplı soruşturma yapıldığını şu ana kadar yüzlerce saat güvenlik kamera görüntüsünün incelenerek olayla ilgili bir ipucu bulunmaya çalışıldığını söylediler. Ayrıca iki işadamının yaptığı işler, kimlerle toplantı yaptığı gibi detaylarında titizlikle incelendiği öğrenildi.

=================================

6- BAĞCILAR'DA ARACIN ÇARPTIĞI YAYA AĞIR YARALANDI

Haber - Kamera: Ersan SAN/ İstanbul DHA

Bağcılar'da yaya olarak karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarptığı 60 yaşlarındaki bir kişi, ağır yaralandı. Üzerinden kimlik çıkmadığı için adı belirlenemeyen yaralı, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken araç sürücüsü gözaltına alındı.

Kaza, Bağcılar O3 tem Bağlantı yolu Topkapı istikametinde akşam saatlerinde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, yayalara ait olmayan bir yoldan, karşıdan karşıya geçmeye çalışan 60'lı yaşlardaki bir kişiye Murat A. yönetimindeki araç çarptı. Yaya, çapmanın etkisiyle yol ortasına savruldu. Ağır yaralanan kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Bağcılar Eğitim ve araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Üzerinde kimlik çıkmadığı için henüz adı belrilenemeyen yaralının tedavisi sürerken sürücü Murat A., polis ekiplerince gözaltına alındı.

KAZAYI SEYRETTİLER

Olay yerine yakın olan üst geçitte toplanan bazı kişilerin, kazadan sonraki görevlilerin müdahalesini izledikleri görüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Yerden yatan yaralı

-Sağlık ekiplerinin müdehalesi

-Ambulansa taşınması

-Etraftakilerin olayı izlemesi

-Trafikten görüntü

-Sürücünün Gözaltına alınması.

Genel ve detay görüntüler

01.05.2017 - 23.08 Haber Kodu : 170501248

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement