Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- BAKAN ÖZHASEKİ: BU ASLINDA TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BİTİŞİNİN ALAMETİÇevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki," Dağları temizledik.

24.11.2016 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- BAKAN ÖZHASEKİ: BU ASLINDA TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BİTİŞİNİN ALAMETİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,

" Dağları temizledik. Bulabildikleri 3-5 militanla şimdi can yakıcı eylem yapmaya çalışıyorlar

"Bu aslında terör örgütünün bitişinin alameti. Bir kaç kişilik bir terör örgütü bile bir yere bomba koyup patlatabilir. Suikastler yapabilir. Fakat bu sonuca götürmez. Bu onların bitişinin alameti. Çok şükür bitiyor"

" (FETÖ) Bu milletin en zeki çocuklarını seçmişler. Bu milletin en cömert zenginlerini seçmişler. Onların parası, diğer gariplerin çocukları. Yıllarca hafif hafif bizi ana damarlarımızdan koparmışlar. Bizim bildiğimiz İslam; Kuran ve sünnet üzerine kuruludur. Buradan koparmışlar"

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul DHA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Haliç Kongre Merkezi'nde "Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü (CBS) Günü Sempozyumu'nun açılışını yaptı. Açılış konuşmasına bu sabah Adana'daki terör saldırısını kınayarak ve Fırat Kalkanı operasyonundaki şehitleri anarak başlayan Özhaseki," Bu pislik örgütlerin, dindar görünümlü olanı da, ırkçı ilkel görünümlü olanı da aynı hedefte birleşmiyorlar mı ' Ortak bir hedefe doğru koşmuyorlar mı bu adiler ' Kime, hepimize karşı, millete karşı. Bizim böyle bir coğrafyada yaşadığımızı unutmayalım. Yapmamız gereken güçlü olmak arkadaşlar" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ BİTMEK BİLMİYOR"

Anadolu'nun dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu hatırlatan Özhaseki," Ülkemiz cennet. Her bir köşesinde zamanında yaşanmış ölümsüz anılar var. Müthiş medeniyetler kurulmuş. Fakat dezavantajımız var. Yerin altı da üstü de yüzyıllardır hareketli. Yeraltında depremsellik var. Heran ona uygun davranmamız gerekiyor. Yerin üzerinde de envaı çeşit terör örgütü, bitmek bilmiyor" diye konuştu.

SİLAHI NEDEN BIRAKMIYORLAR ?

Yıllardır hükümetlerin, devletin bu örgütlerle başetmek için çaba harcadığını hatırlatan Özhaseki, "Neden hepsi Türkiye'yi hedefliyor? 40 yıldır PKK ile uğraşıyoruz. Zamanında bir hak arama mücadelesi olarak ortaya çıkmıştı. Fakat zaman içerisinde öyle bir yere evrildi ki, bütün haklar verildiği halde, kalkınma modelleri o bölgeye uygulandığı halde, hak ve özgürlükler açısından o bölgede, istenilen ne varsa hepsi oraya yağdırıldığı halde ve bundan sonra insan olmaktan kaynaklanan verilecek haklar varsa onu da verecek hükümetler işbaşında olduğu halde neyazık ki terör örgütü silahı elden bırakmıyor. Niye bırakmıyor ' Herhalde sahipleri 'bırakma' diyor da onun için bırakmıyor. Haklı bir platform var mı ' Yok. Silah kullanmak için gerekli olan bir ortam var mı? Yok. Niye silahla hala devam ediyor? Evet, sahipleri, besleyicileri, bunları devamlı suretle finanse edenler, ' bırakma diyorlar' da onun için" diye konuştu.

"KİBAR BİR SÖZ ÖZYÖNETİM"

7 Haziran seçimleri öncesi terör örgütünün sahiplerinin büyük bir plan yaptıklarını söyleyen Özhaseki, " Dediler ki, ' seçimler geliyor'. 'Siz parti olarak, ayrı bir parti olarak girdiğinizde Ak Parti'yi iktidardan düşürürsünüz'. 'Koalisyonlara Türkiye'yi mahkum ederiz'. 'Falan partileri koalisyon yaptırırız'. 'Bu zaaf halinde siz istediğinizi yaparsınız'. İstedikleri nedir ? Kazandıkları üç beş tane belediyede çukurlar kazarak, özyönetim ilan etmek. Çok kibar bir söz, özyönetim. Orada çukurlar kazdılar. Daha sonra paçavralarını diktiler. Sonra insanlar üzerinde baskılar kurdular. ve güya özgürlüğe giden yolda ilk adımı attılar. Allah'a hamdolsun. Bütün bu oyunların farkında olduğumuz için çok sert ve kararlı bir biçimde, 40 yıldır yapılan mücadelede en etkili bir biçimde, üzerlerine gittik ve bu işi bitirdik Türkiye'de"diye konuştu.

"BU ONLARIN BİTİŞİNİN ALAMETİ"

" Diyeceksiniz ki, 'niye patlamalar oluyor', bitirdiniz de.." şeklinde bir soruyla karşılaşabileceklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şehirleri temizledik. Dağlar üzerindeki inlerdeki yerlerini bitirdik. Şimdi yurtdışına çıkıyoruz. Yurtdışındaki bataklıklarını kurutmaya çalışıyoruz. Ama dikkat edin, şuanda yapabildikleri tek şey, ses getirici, can yakıcı bir takım eylemler. Eğer bir terör örgütü, bir bölgeyi hedeflemişse, bir toprak parçası üzerinde iddiası varsa, önce kitleselleşir, hakimiyet kurar. ve çevreye doğru etki alanını genişletir. Bunu yapmak şarttır. Şimdi tersine döndü. Bölge üzerindeki hakimiyetleri bitti. İnsanlar bunlara, 'lanet olsun' diyor. O coğrafyadan bunlar temizlendi. Kitlelerle koptu. Dağları temizledik. Bulabildikleri 3-5 militanla şimdi can yakıcı eylem yapmaya çalışıyorlar. Bu aslında terör örgütünün bitişinin alameti. Bir kaç kişilik bir terör örgütü bile bir yere bomba koyup patlatabilir. Suikastler yapabilir. Fakat bu sonuca götürmez. Bu onların bitişinin alameti. Çok şükür bitiyor" diye konuştu.

" 'NE GÜZEL İNSANLAR' DEMİŞİZ"

Sözü 15 Temmuz darbe girişimine ve FETÖ terör örgütüne geçiren Özhaseki, "Sonra bir başka örgüt daha çıktı. 40 yıldır içimizde. Hepimize gelmişler. 'Biz hizmet eriyiz demişler', 'sizdeniz demişler'. 'Milli, manevi değerlerimiz var' demişler. 'Hoşgörü' demişler, 'diyalog' demişler. Bırakın Müslümanlar arası hoşgörüyü, 'dinler arası hoşgörü' demişler. Ya, dünyaya sevgi çicekleri açacaklar. Evet biz hakikaten saf insanlarız. Düzgün insanlarız. Ne söylüyorsam ben, karşımdakinin inanmasını isterim. Karşımdaki ne söylüyorsa, ona da inanırım ben. İslam adına, Allah adına bunlar söylenince, hepimiz bu işlere, 'evet ne güzel insanlar' demişiz. Bu milletin en zeki çocuklarını seçmişler. Bu milletin en cömert zenginlerini seçmişler. Onların parası, diğer gariplerin çocukları. Yıllarca hafif hafif bizi ana damarlarımızdan koparmışlar. Bizim bildiğimiz İslam; Kuran ve sünnet üzerine kuruludur. Buradan koparmışlar. Nereye götürmüşler? 'Hocamın' dediğine, 'abimin' dediğine, 'büyüğümün' dediğine. Öyle abimin, büyümüğümün dediği şeklinde İslam çıkarsa ortaya, binlerce İslam çıkar ortaya. Ana damardan koparsanız, bir sürü sapkınlıklar çıkar ortaya. ve o eğittikleri insanlar bir gecede, Kurt adam haline dönüşmüşler. Hırsız tabi içeride olunca, kapı çok zor kilit tutuyor. Belki de hepimize en acı geleni de bu oldu. Allah'a hamdolsun ki önce bu milletin büyük iradesi, sonra da Cumhurbaşkanımızın ferasetiyle, dik durmasıyla, bu millet bunların da üstesinden geldi. Bu belaların hepsinden tek tek kurtuluyoruz" şeklinde konuştu.

"ORTAK HEDEFE KOŞMUYOR MU BU ADİLER ?"

PKK ve FETÖ'nün Türkiye düşmanlığı konusunda ortak hareket ettiklerini söyleyen Bakan Özhaseki, "Bunların ortaklarını da görüyoruz. İşbirliklerini de görüyoruz. Bakın bir taraftan Marksist, ırkçı Faşizan bir yapı var. Yahu diyeceksiniz ki, 'Faşizmle Marksizm nasıl bir araya geliyor'. Evet böyle ilkel bir yapı var, Doğu'da. PKK örgütünden bahsediyorum. Bir tarafta dindar gözüken bir yapı var. Fakat Türkiye düşmanlığında ortak hale geliyorlar. Bu pislik örgütlerin, dindar görünümlü olanı da, ırkçı ilkel görünümlü olanı da aynı hedefte birleşmiyorlar mı ' Ortak bir hedefe doğru koşmuyorlar mı bu adiler ' Kime, hepimize karşı, millete karşı. Bizim böyle coğrafyada yaşadığımızı unutmayalım. Yapmamız gereken güçlü olmak arkadaşlar" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-------------

Törenden genel ve detay görüntüler

Özhaseki'nin konuşması

===============================

2- "BYLOCK" SORUŞTURMASINDA 6 POLİS DAHA TUTUKLANDI

FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün şifreli yazışma uygulaması "Bylock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 polisten 6'sı "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanırken, 3 polis adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme uygulaması "Bylock"u kullandıkları tespit edilen 9 polis, dün emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından soruşturmanın yürütüldüğü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Evliya Çalışkan tarafından sorgulanan 9 polis, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli 6 polisin "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen 3 polisi ise adli kontrol şartları uygulanarak serbest bırakıldı.

TUTUKLU POLİS SAYISI 258'YE YÜKSELDİ

Soruşturma kapsamında, "Bylock" programını kullandığı tespit edilen, aralarında emniyet müdürleri, amir ve başkomiserin de bulunduğu 252 kişi tutuklanmştı. Son tutuklama kararı ile birlikte, soruşturma kapsamında tutuklanan polis sayısı 258'e yükseldi. 21 polis de, etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest bırakıldı.

===================================

3- Fİ YAPI YÖNETİM KURULU BAŞKANI FİKRET İNAN TAHLİYE EDİLDİ

Haber: Arzu KAYA, İstanbul DHA

FETÖ/PDY'ye maddi destek sağladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tahliye edildi.

TAHLİYESİ TALEP EDİLEN 7 ŞÜPHELİ ADLİ KONTROLLE TAHLİYE EDİLDİ

Anadolu Örgütlü Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan 7 şüphelinin adli kontrol şartıyla tahliye edilmesini, diğer şüphelilerin ise tutukluluk halinin devam etmesini talep etti.

Aylık tutukluluk incelemesini yapan Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, tahliyeleri talep edilen şüphelilerden Necati Erkan, Hüseyin Hulki Akyol, Hayrettin Uç, Yeliz Aktaş, Yasemin Duran, Şermin Işıl Tezcan ve Oya Sungurlu'nun tutuklama kararlarının kaldırılarak tahliyelerine hükmetti. Hakimlik, 7 şüpheli için yurt dışı çıkış yasağı, ikametlerine en yakın polis merkezine giderek imza atma ve İstanbul İl Sınırlarını terk etmeme şeklinde adli kontrol hükümleri de uyguladı.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMI TALEP EDİLEN 4 ŞÜPHELİ DE TAHLİYE EDİLDİ

Hakimlik, tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi talep edilen Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Veli Tan Kiriş, Rebii Metin Görgeç ve İsmail Aksoy'un üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, dosyadaki delil durumu, tutuklamanın tedbir oluşu, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklamayla umulan faydanın adli kontrol tedbiri ile sağlanabileceği gerekçeleriyle tahliyelerine karar verdi. Sulh Ceza Hakimliği, bu 4 şüpheli için de yurt dışı çıkış yasağı, ikametlerine en yakın polis merkezine giderek imza atma ve İstanbul İl Sınırlarını terk etmeme şeklinde adli kontrol hükümleri uyguladı.

26 AĞUSTOS'DA TUTUKLANMIŞTI

Fikret İnan, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AKFA Holding ve holdinge bağlı 44 şirket ile ortakları ve çalışanlarına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 26 Ağustos 2016 tarihinde "Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanun", "Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama", "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından tutuklamıştı.

15 ŞÜPHELİNİN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA...

Sulh Ceza Hakimliği öte yandan Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhat Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 15 kişinin ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

=================================

4- 15 TEMMUZ KÖPRÜSÜ'NDEKİ KAZA TRAFİK YOĞUNLUĞUNA NEDEN OLDU

Haber-Kamera : Cengiz ÇOBAN - Hasan YILDIRIM - İSTANBUL-DHA

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Avrupa'dan Anadolu'ya geçişte bir taksinin takla atması sonucu bir kişi yaralandı. Yaralı, ambulansla hastaneye kaldırılırken her iki yönde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Kaza saat 08.00 sıralarında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Avrupa'dan Anadolu'ya geçişte meydana geldi. Bir taksinin takla atması sonucu meydana gelen kazada bir kişi yaralandı. Yaralı olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılırken her iki yönde trafik yoğunluğu yaşandı. Köprü trafiği Avrupa yakasında Haliç Köprüye kadar uzanırken Anadolu yakasından Acıbadem'e kadar uzadı. Kazaya karışan araç ekiplerin gelmesinin ardından kaldırılarak yol tamamen açıldı. Köprüde trafik yoğunluğu devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Köprüden görüntü

-Trafik görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

24.11.2016 - 09.45 Haber Kodu : 161124020

=======================

5- BAKAN AVCI'DAN YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ'NE FETÖ UYARISI

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı,

"Fethullahçı terör örgütü, sizin bulunduğunuz yerlerde tanınmamanız için gereği gibi çalışamamanız için açık veya örtülü pek çok tertibin içine girmiştir

" Bunu bazen bizim içimizi de sızmış olan uzantıları aracılığıyla yapmıştır. O bakımdan bundan sonraki süreçte de devam edecektir"

" Hem çalışanlarınız hem çevre ilişkileriniz bakımında bu konuyu da bilhassa göz önünde bulundurmanızda, teyakkuz halinde olmanızda büyük fayda var"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Yunus Emre Enstitüsü Kültürel Diplomasi Akademisi'nin "Sınırların Dışında Düşünmek Çalıştayı"na katıldı.

Bakan Avcı burada yaptığı konuşmasında, salonda bulunan Yunus Emre Enstitüsü'nün yurtiçi ve yurtdışında gelen temsilcilerine hitaben, "Böyle bir sorumlulukla vazifelendirilmiş olmanız hepiniz için bir nimettir. Bu parayla, unvanla, kariyer hesaplarıyla yapılacak bir iş değildir, adımızdan belli. Bizim davamız muhabbet davasıdır, Yunus Emre'nin davasıdır. Tanış olmak ve tanış olduklarımızla işlerimizi kolay kılma davasıdır. Biz de Bakanlık olarak, mütevelli heyeti olarak, sizin bu gayretlerinize elimizden geldiği kadar destek olmak için gece gündüz yanınızdayız" dedi.

FETÖ UYARISI

Bakan Avcı, "Vazife yaptığınız ülkelerde, Yunus Emre Enstitüsü'nün gereği gibi çalışamaması için gayret gösteren odaklar olduğunu, bunların bazen bulunduğunuz ülkelerin yerel yönetimleriyle de iş birliği yapabilecek kadar takiye uyguladıklarını bilmenizde fayda var. Yunus Emre Enstitüsü kurulduğu günden beri içeriden çok büyük ihanete uğramış bir enstitüdür. Çünkü Yunus Emre Enstitüsü'nü kendi farklı emellerinin önünde bir engel olarak gören Fethullahçı Terör Örgütü, sizin bulunduğunuz yerlerde tanınmamanız için, gereği gibi çalışamamanız için açık veya örtülü pek çok tertibin içine girmiştir. Bunu bazen bizim içimizi de sızmış olan uzantıları aracılığıyla yapmıştır. O bakımdan bundan sonraki süreçte de devam edecektir. Hem çalışanlarınız hem çevre ilişkileriniz bakımında bu konuyu da bilhassa göz önünde bulundurmanızda, teyakkuz halinde olmanızda büyük fayda var" şeklinde konuştu.

PLAKET AÇIKLAMASI

Konuşmasının ardından Bakan Nabi Avcı'ya enstitü tarafından hediye takdimi yapıldı. Bakan Avcı bunun üzerine, kendisine plaket verileceğini düşündüğünü belirterek "Biz plaketi kaldırdık biliyorsunuz. Bulunduğunuz yerlerde Türk kültürünü gösteren böyle güzel hediyeler DÖSİM'in (Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü) var zaten biliyorsunuz. Misafirlerinize hediye vereceğiniz zaman onları verin. Üzerinde yazılar olan plaketler vermeyin. Çini takdim ettiğiniz zaman üzerine isim yazmayın, insanlar rahat rahat duvarlarına asabilsin. Japonlar çok güzel bir takım hazırlamışlar, makas var, tel zımba var, zarf açacağı var…Ama bizim DÖSİM'de de çok güzel ürünlerimiz var" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Avcı'nın konuşması

Detaylar

24.11.2016 - 12.24 Haber Kodu : 161124067_

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement