Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- TAKSİM'DE DEHŞETE DÜŞÜREN TECAVÜZ DAVASIALKOLLÜ KADINLARDAN BİRİNİ BIÇAKLADI; DİĞERİNİ OMZUNA ALIP GÖTÜRDÜĞÜ İNŞAATTA TECAVÜZ ETTİ.

04.06.2017 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- TAKSİM'DE DEHŞETE DÜŞÜREN TECAVÜZ DAVASI

ALKOLLÜ KADINLARDAN BİRİNİ BIÇAKLADI; DİĞERİNİ OMZUNA ALIP GÖTÜRDÜĞÜ İNŞAATTA TECAVÜZ ETTİ…

İstanbul'un göbeğinde 2 kadın dehşeti yaşadı.

Taksim'de eğlendikleri bardan çıkan 21 yaşındaki iki kadın evlerine doğru ilerliyordu. Kadınlardan biri baygınlık geçirdi. Kadınların yanına yaklaşan Engin K., baygın kadını omuzun aldı evine götürmek istedi. Duruma kadının arkadaşı tepki gösterdi.

Tepki gösteren kadına önce tekme atan ardından da bıçaklayan Engin K. omuzuna aldığı  F.H.E'yi  önce  bir inşaata sonra da bir arkadaşının evine götürdü. İddiaya göre, Engin K. ve arkadaşı genç kadına tecavüz etti.

Engin K. olay sonrasında kayıplara karışırken arkadaşı Dursun A. ise tutuklandı.

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

Taksim'de iki kadın arkadaştan biri bar çıkışı yol ortasında kendinden geçti. Kadınların yanına gelen 24 yaşındaki Engin K. baygınlık geçiren kadını omuzuna alıp evine götürmek istedi. Diğer kadın duruma tepki gösterdi. Tepki gösteren kadına önce tekme atan ardından da bıçaklayan Engin K. omuzuna aldığı 21 yaşındaki F.H.E'yi bir arkadaşının evine götürüp arkadaşıyla birlikte tecavüz etti.

İstanbul'un en işlek, en çok polisin görev yaptığı caddelerinden birinde yaklaşık 4 ay önce yaşanan olay İstanbul Adalet Sarayı'nda başlayan davayla ortaya çıktı.

MÜDAHALE EDEN KADINI BIÇAKLADI

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, olay 21 Ocak 2017'de meydana geldi. 21 yaşındaki biri evli, iki kadın, Taksim'de bir barda sabah saatlerine kadar eğlendi. İki kadın, evlerine dönmek için taksi tutmak amacıyla Balo Sokak'tan Tarlabaşı Bulvarına doğru yürümeye başladı. Ancak aşırı alkollü kadınlardan F.H.E. yere düştü.

Bu sırada yoldan geçen Engin K. kadınların yanına geldi ve düşen kadını kaldırıp omzuna aldı. Engin K., bu duruma müdahale etmek isteyen diğer kadın E.Y'ye de tekme atıp bıçakladı.  Engin K. daha sonra omzundaki kadını arkadaşı Dursun A'nın evine götürdü. İddianamede, her iki şüphelinin kendinde olmayan kadına tecavüz ettikleri belirtildi.

GENÇ KADIN KORKUSUNDAN 3 GÜN SONRA ŞİKAYETÇİ OLABİLDİ

Tecavüze uğradığını belirten F.H.E. olaydan üç gün sonra polis merkezine başvurdu. Genç kadın polise verdiği ifadesinde, "Arkadaşım E. ile saat 05.40'ta bir bara girdik, alkol aldık. Sabah saat 07.30 sıralarında çıktık. Taksi ile eve gitmek için Balo Sokak'tan Tarlabaşı Bulvarı'na inerken aşırı alkol yüzünden yere düştüm. Yüzünü hatırlamadığım bir kişi beni omzuna alarak Tarlabaşı'nda bir inşaata götürdü. Burada tecavüze uğradım. Aynı kişi bu kez koluma girerek beni metruk bir binaya götürdü. Orada başka bir kişinin cinsel saldırısına maruz  kaldım. Daha sonra bana uyuşturucu sandığım bir madde verildi. Şüphelilerden Dursun'un ismini duydum. Ertesi gün öğlen saat 13.30'da kendime geldiğimde Dursun, beni arkadaşının terk edilmiş bir binada bulduğunu söyledi. Çantamı ve cep telefonunu sordum. Gasp edildiğini söyledi, yardım edebileceklerini söyledi. Bunun üzerine eşimi aramasını söyledim. Dursun'un araması üzerine eşim beni aldı" dediği öğrenildi.

Ailesinin tepkisinden korktuğu için olaydan üç gün sonra polise gittiğini belirten kadın, şüphelilerin yakalanmasını isteyerek şikayetçi oldu.

TEPKİ GÖSTERİNCE BIÇAKLANDI

Olayda kalçasından yaralanan E.Y ise bardan çıktıklarını taksiye binmek için yürüdükleri sırada F.H.E'nin aşırı alkollü olması nedeniyle yere düştüğünü, bu sırada bir kişinin gelerek arkadaşını sırtına aldığını söyledi. E.Y, "Yardıma gerek duymadığımızı belirttim.  'Evime gideceksiniz oğlum' dedi. Ben de 'Sen kimsin senin evine gideceğiz. Arkadaşımı yere bırak çabuk' deyince rahim bölgeme tekme attı. Acı içinde kaldım, rahim bölgemden kan geldiğini gördüm. Bu kişi arkadaşımı götürdü. Bu sırada yoldan geçen bir kadın sağ kalçamda kanama olduğunu söyleyip ambulansı aradı. Ben alkolün etkisi ile ne zaman bıçaklandığımı anlamadım. Sadece kalçamda uyuşma oldu. Beni yaralayan kişiden şikayetçiyim" diye konuştu.

ŞÜPHELİ SUÇLAMAYI REDDETTİ

Olay sonrası yakalanan Dursun A. polise verdiği ifadesinde, "Evde oturduğum sırada Engin eve bir kadınla birlikte geldi. Kadının üstü yırtıktı ve darp edilmiş bir şekildeydi. Üstünü başını temizledik. Bir süre sonra kendisine gelince eşini aramamızı istedi. Eşini aradık. Kadına yaklaşmadım. Engin'in de yaklaşma durumu olmadı. Darp ve cinsel saldırı da bulunmadım. Engin'i polisler gelince cepten aradım. Açtı geleceğini söyledi. Daha sonra aradığımda telefonu kapalıydı. Engin'i çok tanımam. Ara sıra benim evimde misafir olarak kalır. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAKLAR

Dursun A. çıkarıldığı mahkemece 25 Ocak'ta tutuklandı. Polis tarafından halen aranan 24 yaşındaki Engin K. hakkında ise savcılık yakalama kararı çıkardı. Her iki şüpheli hakkında "Nitelikli cinsel saldırı", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından 19 yıl 6 aydan 25 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi. Şüpheli Engin K. için ayrıca diğer kadını kalçasından yaraladığı gerekçesiyle "Basit yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istendi. Dava önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

=====================

2- TEKNEYLE ŞAMPİYONLUK TURUNDA YARALANAN TARAFTARLARIN SAĞLIK DURUMU

Samet Bakan'ın sol bacağının durumunun iyi olduğu sağ bacağı ile ilgili tedavinin sürdüğü öğrenildi.

Kazada sol bacağı kırılan Özlem Ger Gürel'in ise ameliyat edildiği ve durumunun iyi olduğu belirtildi.

Her iki kiralık teknenin kaptanlarının ise Deniz Liman Şube Müdürlüğü'nde gözaltında oldukları kaydedildi.

Haber- Kamera: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

İstanbul Boğazı'nda Beşiktaş'ın şampiyonluk kutlamalarına 'Karadeniz Teknik Üniversitesi Kartalları' taraftar grubu üyesi 4 arkadaş eşleriyle birlikte dün kiraladıkları bir tekneyle kutlamalara katıldı. Beşiktaş açıklarında 8 kişinin bulunduğu tekne yine taraftarların bulunduğu başka bir tekne ile çarpıştı. Edinilen bilgiye göre çapmanın etkisiyle kırılan demir korkuluklar güverte bulunan Özlem Ger Gürel ile Samet Bakan'ın bacaklarının üzerine yığıldı. Ortaköy İskelesi'ne çıkarılan yaralılardan Bakan, Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi'ne kaldırılırken Özlem Ger Gürel ise Nişantaşı'nda bulunan özel bir hastaneye götürüldü.

TEKNE KAPTANLARI GÖZALTINDA...

Tedavi altına alınan ve her iki bacağında kırıklar bulunan Bakan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı, Gürel'in de sol bacağının kırıldığı ve durumunun şuan için iyi olduğu belirtildi. Kazaya karışan teknelerin kaptanlarının da Deniz Liman Şube Müdürlüğü'nde gözaltında oldukları ve yarın savcılığa sevk edilecekleri öğrenildi.

"O KADAR TEKNE BİR ARAYA GELİNCE DALGALANMA OLDU"

Kazada aynı teknede bulunan Anıl Çıtlak, Beşiktaş'ın şampiyonluğunu kutlamak için tekneyle çıktıklarını belirterek, "Yanımızda eşlerimiz vardı. Biraz ayrı olmak istedik. Herşey güzeldi. Dönüş yolunda o kadar tekne bir araya gelince dalgalanma oldu. Önce olayı fazla anlamadık. Daha sonra videoları izleyince fark ettim bizim teknenin yönü değişmiş. Yanımızdan geçen büyük tekne ile çarpişma oldu" dedi.

"ÖZLEM'İN DURUMU İYİ SAMAT'İN SAĞ BACAĞI İÇİN UĞRAŞIYORLAR"

Kazada, Özlem'in sol bacağından, Samat'in ise her iki bacağından yaralandığını anlatan Çıtlak, Özlem Ger Gürel'in ameliyatının iyi geçtiğini, Samet Bakan'ın ise hayati tehlikeyi atlattığını söyledi. Çıtlak, "Samet'in ameliyatı 6 saatten fazla sürdü. Sol bacağının durumu iyi, şu an için sağ bacağı için uğraşıyorlar" dedi.

"YÖNETİMDEN BİRİLERİ GELİRSE SAMET'E MORAL OLUR"

Yılardır Beşiktaş taraftarlığı yaptığını anlatan Çıtlak, "Gönül isterdi ki yönetimden birilerinin buraya gelmesi. Birilerinin gelip Samet'i görmesi onun için moral olacaktır" diye konuştu.

"BİZİM TEKNENİN YÖNÜ DEĞİŞTİ"

Kaza anında Samet ile Özlem'in yan yana durduğunu kendisinin de hemen yanlarında olduğunu söyleyen Çıtlak, teknenin Samet ile Özlem'in bulunduğu noktaya çarptığını söyledi. Tam o sırada kulübün teknesine baktıklarını ve oraya doğru el salladıklarını anlatan Çıtlak, "Sağ tarafımızı görmedik. Yönümüz de değişince bir anda çarpışma meydana geldi. Bizim tekne diğer teknenin önüne kırıyor gibi düşünün. Herhangi bir ayak sarkıtma falan yok. Videolarda da belli. Hepimiz ayaktaydık" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

Anıl Çıtlak'ın olay anını anlatması

Şişli Etfal'den detaylar

Nişantaşı'ndaki Amerikan Hastanesi'nden detay

Gürel ve Bakan'ın fotoğrafları

Olay anı

DHA FED

=============================

3- BEŞİKTAŞ'TAN YARALANAN TARAFTARLARA GEÇMİŞ OLSUN

İstanbul DHA

Beşiktaş Kulübü, İstanbul Boğazı'ndaki şampiyonluk turu sırasında teknede yaralanan 2 taraftarlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, "Dün yapılan şampiyonluk kutlamaları sırasında, İstanbul Boğazı'nda tekne kazası sonucunda Samet Bakan ve Özlem Ger Gürel isimli taraftarlarımızın yaralandığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Tedavilerine hastanede devam edilen taraftarlarımıza acil şifalar temenni eder, geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz" denildi.

===============================

4- TGC: AYDINLIK GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ YÜCEL'İN TUTUKLANMASI YENİ BİR SUSTURMA ADIMIDIR

İstanbul DHA

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Yönetim Kurulu, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel'in tutuklanmasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşler yer aldı:

"Cumhuriyet yazarlarının, cumhuriyet.com.tr. Yayın Yönetmeni Oğuz Güven'in, Sözcü çalışanları Gökmen Ulu ve Mediha Olgun'un ardından Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel'in Iğdır'da tutuklanması halkın haber almak hakkına yönelik yeni bir susturma adımıdır.

İlker Yücel'in avukatı Mehmet Nuri Aytekin'in açıklamasına göre meslektaşımız bir haberle ilgili tekzip yayınlanmaması nedeniyle tutuklanmıştır. Yine avukatın yaptığı açıklamaya göre 100 bin liralık para cezası ödenirse meslektaşımız serbest kalabilecektir.

Gazete yöneticilerinden aldığımız bilgiye göre hazırlanan 100 bin liralık para cezasının da Iğdır'daki mahkemeye götürülmesi istenmektedir. Türkiye'de her gün gazeteci tutuklamak için yeni bir neden üretilmektedir. İstisna olması gereken tutukluluk artık cezalandırma yöntemine dönüşmüştür. Türkiye'de bir rutine dönüşen basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne yönelik hak ihlalleri, hiçbir Avrupa ülkesinde yaşanmamaktadır. Tutuklu meslektaşlarımız özgür bırakılmalıdır. Halkın haber hakkının tutuklanmasından vazgeçilmelidir."

=====================

5- BAŞKAN IŞIKLAR: SİLİVRİ'DE TERMİK SANTRALDE ISRAR VAHAMETTİR, CEHALETTİR, VURDUM

DUYMAZLIKTIR

İhsan DÖRTKARDEŞ/ İstanbul DHA

İstanbul'un Silivri İlçesi'nde 480, Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde ise 64 hektarı kapsayacak alanda yapılması planlanan termik santrale tepki amacıyla, yöredeki köylülerin de katılımı ile basın açıklaması yapıldı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, "Burada termik santral yapımında ısrar vahamettir, cehalettir, vurdum duymazlıktır" derken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, hukuki mücadeleyi sürdürürken güçlü bir sesle santrale karşı çıktıklarını  haykırmak zorunda olduklarını söyledi.

Basın açıklaması, Çerkezköy Termik Santrali'nin yapılması planlanan Silivri'ye 5, Çerkezköy'e 7 kilometre uzaklıkta bulunan Çayırdere Mahallesi'nde yapıldı. Yörede oturan köylülerin de ellerinde 'Kanser hastaları artacak', 'Suyumuz önce kirlenecek sonra tükenecek',  'Çocuklarımız engelli doğacak' yazılı dövizler taşıyarak destek verdiği tepki eyleminde konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, santral kararının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini, Resmi Gazete'de yayımlanan acele kamulaştırma kararıyla sürecin hızlandırılmak istendiğini belirterek, "Yapılması düşünülen santralin kapladığı alan Çerkezköy kısmında 4 bin 850 dönüm, Silivri'de ise toplam 6 bin 100 dönüm alanı kapsıyor. Yani Silivri'nin merkez yerleşiminden daha büyük 10 bin dönüm alana termik santral yapılması planlanıyor" dedi.

Başkan Işıklar, Çayırdere'deki doğal yapının görülebilmesi için açıklamayı burada yaptıklarını anlatırken, tarım alanı olan bölgenin sanayi bölgeleri ile sınırlandırıldığını burada orman ve yeraltı kaynaklarının bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Çayırdere, termik santral için seçilebilecek en son yer.  En fazla zararı verebilmek için bir atom bombasının atılabileceği bir yer. Burası,  Trakya'daki yeraltı su havzasının en önemli yeri. Yani İstanbul- Lüleburgaz arasındaki 300 kilometrenin en önemli su havzası.  Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'mizde (TÜRAM) yaptığımız küçük bir solar santralle tarım alanımızın enerjisini oradan sağlıyoruz. Belediye olarak güneş ve rüzgar enerjisi üretebileceğimizi ispat etmiş olduk. TÜRAM'da 3 üniversiteyle 8 yıldır koyduğumuz değer gibi bizim bitmek tükenmek bilmez, sonsuza kadar sürecek bir zenginliğimiz ortaya çıktı. Planlanan termik santral Malkara kömürü ile çalıştırılamayacağını bilim adamları ortaya koydu. Santral, Tekirdağ Limanı'ndan taşınacak yüzde 30 verimli kömür 350 kilometrelik Trakya havzasının en önemli yeri Halaçlı bölgesinde olan su havzasından çıkarılarak su ile yıkanarak yüzde 60 kapasite verime çıkarılacak. Kirli su yeraltına bırakılacak."

CİDDİ RANT YAPISI

Başkan Özcan Işıklar, toplanan 14 bin imzanın Danıştay'a verildiğini, iktidar kanadından gelen çalışmaların durdurulduğuna dair söylentilerin gerçeği yansıtmadığını, sondajın devam ettiğini, savundu. Başkan  Işıklar,  "Burada ciddi rant yapısı, konutlaşmayı buraya taşma gibi çok da sağlıklı olmayan rant kavgası olduğunu düşünüyoruz" derken, bölgede tarımın verimsiz olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını, 255 dönüm arazide yaptıkları çalışma ile gördüklerini ekledi.

Katılımcıların, "Termik Santral İstemiyoruz" diye slogan attığı toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, " Aynı topraklarda yaşıyoruz sıkıntı ve mücadelemiz aynı. 7 aydan bu yana başlattığımız  hukuki mücadelemiz devam ediyor. Ancak topyekun mücadeleye ihtiyacımız var. Havamıza, suyumuza toprağımızı korumamız gerek.  Termik santral, havamızı, suyumuzu, tarım alanımızı alacak. 'Hükümetin aldığı bir karardır doğru göstermek lazımdır anlayışı' ile bunu sunma mücadelesi var.  1 milyon nüfusu sağlığını etkileyecek karşı çıkmalıyız.  Güçlü bir sesle karşı çıktığımızı haykırmak zorundayız" dedi..

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik de Anayasa'nın 44 ve 45'inci maddelerine aykırı olduğunu savunduğu santral için 485 hektar alandaki çevre düzen planına karşı dava açtıklarını anlattı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Santrale karşı çıkan yörede oturanların görüşleri

-Belediye Başkanı Işıklar konuşurken

-Basın açıklamasındaki dövizlerden görüntüler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement