Dha Yurt Bülteni-1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-1

1)AKRABASINI HASTANEYE GETİREN GENCE SİLAHLI SALDIRI: 1 AĞIR YARALIADAPAZARI'nda İ.S.(33) küçük yaştaki bir akrabasını tedavi amacıyla götürdüğü hastanede, husumetlileri tarafından silahlı saldırıya uğradı.

03.08.2018 08:35

1)AKRABASINI HASTANEYE GETİREN GENCE SİLAHLI SALDIRI: 1 AĞIR YARALI

ADAPAZARI'nda İ.S.(33) küçük yaştaki bir akrabasını tedavi amacıyla götürdüğü hastanede, husumetlileri tarafından silahlı saldırıya uğradı. İ.S. göğsüne ve başına isabet eden kurşunlarla ağır yaralınırken, olaya tanık olan aile bireyleri ise sinir krizi geçirdi. Kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı. Olay, gece yarısı Adapazarı şehir merkezindeki Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi önünde meydana geldi. İddiaya göre İ.S. (33), ailesiyle birlikte rahatsızlanan küçük yaştaki akrabalarını tedavi için hastaneye getirdi. Bu sırada hastane önüne gelen husumetlileriyle karşılaşan İ.S.'ye kurşun yağdırıldı. Ailesinin gözü önünde silahlı saldırıya uğrayan İ.S., göğsüne ve başına isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı.

AİLESİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE VURDULAR

Saldırganlar olay yerinden kaçarken, gözlerinin önünde vurulan İ.S.'nin ailesi sinir krizleri geçirdi.  Kanlar içerisinde kalan İ.S., görevliler tarafından hemen hastaneye alınarak ilk müdahalesi yapıltı. Durumu ağır olan genç, daha sonra Sakarya Eğitim ve araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, olay yerini şeritle çevirerek inceleme yaptı. Olaya tanık olan vatandaşların ifadesine başvuran polis, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Yaralı İ.S.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Olay yeri

-Yaralı yakınları

-Polis inceleme

-Yaralının ambulansa alınması

Haber-Kamera: Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

2)BANDIRMA'DA GEMİ YÜKLEYEN VİNÇ ALEV ALDI

BALIKESİR'in Bandırma ilçesinde limanda gemiye yükleme yapan vinçte yangın çıktı. Yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

Bandırma'daki Çelebi Limanı'nda Medlog konteyner gemisine yükleme yapan vinçte henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Liman görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi, yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından yangını tamamen söndürdü. Yangının çıkış nedeninin tespiti için itfaiye ve polis ekiplerince çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Yükselen dumanlardan detaylar

Haber-Kamera: Tufan DALGIÇ/ BANDIRMA(Balıkesir),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

3)RUHSATSIZ TABANCAYI KURAN-I KERİM'İN ALTINA GİZLEMİŞLER

BURSA'da, polisin 5 adrese düzenlediği uyuşturucu operasyonunda saksılar içinde 30 kök Hint keneviri ele geçirildi, 4 kişi gözaltına alındı. Bir adreste Kuran-ı Kerim altına gizlenmiş ruhsatsız tabancaya da el konuldu.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, istihbarat çalışmaları sonucu, uyuşturucu imalatı ve ticareti yapıldığı belirlenen 5 adrese operasyon düzenledi. Yaklaşık 80 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda, ekipler kilitli kapıları 'koçbaşı' diye tabir edilen balyoz ile kırarak içeri girdi. Evlerde yapılan aramada, saksılar içinde yetiştirilen 30 kök Hint keneviri, bir miktar metamfetamin, bir miktar sentetik kannabionid ele geçirildi. Evlerden birisinde de duvardaki rafta Kuran-ı Kerim altına gizlenmiş ruhsatsız tabanca ve 10 mermi bulundu. Operasyonda A.H., H.Y., E.A. ve B.D. gözaltına alındı. Şüphelilerden 3'ü, ifadelerinden sonra serbest bırakılırken, A.H. 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Evlere girilmesi

-Arama yapılması

-Kuran altında silah bulunması

-Saksılardaki uyuşturucu

Haber: Mehmet İNAN/ BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

4)BARTIN'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 GÖZALTI

BARTIN'da jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 1 kişi gözaltına alındı.

Bartın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir süredir teknik ve fiziki takibe aldıkları Ö.Ç adlı kişiyi kaldığı Kışla Köyü'ndeki eve baskın yaptı. Evde ve bahçede yapılan aramada 81 gram esrar maddesi, 100 adet kenevir tohumu, 3 adet elektirikli fünye ile 4 adet dinamit lokumu ele geçirdi.  Ö.Ç jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınarak, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Uyuşturucu maddelerin görüntüsü

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

5)BENZİNLİKTEKİ KAMYON KAZASI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde yakıt almak için benzinliğe giren konteynır yüklü kamyon devrildi. Kazada konteynır kamyondan düşerken, kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaza, Çerkezköy-Çorlus karayolu Kızılpınar mevkiinde bulunan akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Yakıt almak için istasyona giren 34 HG 6354 plakalı kamyonetin üstündeki konteynır, araç benzinliğe girdiği sırada devrildi. Konteynırın benzin pompasına çarpmasına ramak kalırken, yan yatan konteynır araç sürücüsü ve benzin istasyonu çalışanları tarafından kaldırıldı. Olası bir facianın eşiğinden dönülürken, devrilen konteynır araç sürücüsü tarafından çağırılan vinç ile olay yerinden kaldırıldı. Aracın benzinliğe girişi ve konteynırın devrilme anı, benzin istasyonundaki güvenlik kameralarına da saniye saniye yansıdı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Kamyonun istasyona girişi

Kamyonun kasasındaki kanteynerin devrilmesi

Konteynerin sürüklenmesi

Detaylar

Haber-Kamera: Şaban KARDEŞ/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

6)ZABITADAN MENDİL SATAN ÇOCUĞA DAYAK İDDİASI

BURSA'da, zabıta görevlileri tarafından dövüldüğü iddia edilen çocuğun ağlarken çekilen ve sosyal medyada paylaşılan videosu tepki çekti.Merkez Osmangazi ilçesi Fomara Meydanı'nda meydana geldiği iddia edilen olayda, belediye zabıta görevlileri, mendil satan 9-10 yaşlarındaki Suriyeli çocuğu iddiaya göre dövdü. Olayın ardından bir köşeye çekilerek ağlayan çocuğa, çevredekiler yardım etti. Eli yüzü şiş olan çocuk ağlarken çekilen video, sosyal medyada paylaşıldı. Görüntüde, mendil sattığını, zabıta görevlilerinin kendisini dövdüğünü söyleyen çocuğa uygulanan şiddet, sosyal medyada tepki çekti.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA: ZABITA DÖVMEDİ, ARI SOKTU

Bursa Büyükşehir Belediyesi, zabıta memuru tarafından dövüldüğü iddia edilen sosyal medyadaki 'ağlayan çocuk' görüntüsüyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Görüntü incelendiğinde olayın zabıtayla ilgisi olmadığının anlaşıldığı, görüntüyü kaydeden kişinin, "Seni zabıta mı dövdü?" sorusuna çocuğun, "Arı soktu" diye cevap verdiğinin belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

"Bugün sosyal medyada ağlayan bir çocuk görüntüsü paylaşımı üzerinden, Bursa'da bir zabıta memurunun bir çocuğu darp ettiği iddia edildi. Hatta bu görüntüler üzerinden, konunun tam olarak ne olduğu bile anlaşılmadan zabıtayı eleştiren çok sayıda paylaşımlar yapıldı. Ancak görüntüler dikkatle incelendiğinde konunun zabıta ile hiçbir ilgisi olmadığı açıkça görülüyor. Söz konusu görüntüde ağlayan çocuğun anlatımlarında olayın zabıta tarafından yapıldığına dair bir ifade bulunmazken, görüntüleri kaydeden kişinin sorduğu 'Seni zabıta mı dövdü?' sorusuna çocuk, 'Arı soktu' diye cevap veriyor. Görüntünün devamında çocuğun konuşmalarından pek bir şey anlaşılmazken, zabıta kelimesi ise sadece görüntüyü kaydeden kişinin ağzından çıkıyor."

GÖRGÜ TANIĞININ YORUMU

Açıklamada, olaya tanık olduğunu söyleyen bir kişinin, sosyal medyada söz konusu videonun altında yaptığı, "Bu çocuğu ve videoyu çekeni, yanındaki bayanı gördüm. Bursa-Şehreküstü Meydanı'nda çok uğraş verdiler; ama çocuk bir 'zabıta' diyodu bir 'çay ocağı' diyordu, bir 'aşağıdakiler dövdü' diyordu. Ne söylediği belli değil. Hatta kadın da kızdı, 'Bir öyle, bir böyle diyorsun' diye. Umarım dövenler bulunmuştur" şeklindeki yorumuna da yer verildi. Konunun, Bursa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleriyle bir ilgisi bulunmadığı belirtilen açıklamada, "Zabıta kelimesinin yalnızca olayı görüntüleyen kişiler tarafından dile getirilmesinin kötü algı oluşturmak amacı taşıdığı tahmin ediliyor" denildi.

BAŞKAN AKTAŞ: ART NİYETLİ ALGI OPERASYONLARIN BİR ÖRNEĞİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, zabıta memuru tarafından dövüldüğü iddia edilen sosyal medyadaki 'ağlayan çocuk' görüntüsüyle ilgili Twitter üzerinden açıklama yaptı. Başkan Aktaş, 'ağlayan çocuk' görüntüsünün "Bunu yapanın elleri kırılsın, yapanlar hesap versin" başlığıyla sosyal medyada paylaşıldığına işaret ederek, şöyle dedi:

"Son günlerde sıkça rastlanılan ve sosyal medyada hızla yayılan art niyetli algı operasyonlarının bir örneği yaşandı. Videoda küçük kardeşimiz bir kaç kez 'Beni arı soktu' demesine rağmen, karşısındaki kişilerin, spekülatif bir zihniyetle hareket etmesi ve bu olayı sanki zabıtanın çocuğa kötü muamelesi varmış gibi kamuoyuna yansıtmaları sonucunda çok sayıda paylaşım yapıldı. Görüntüyü tam izlemeyen bazı vatandaşlarımız da haksız yere zabıtamıza ve kurumumuza eleştiride bulundular. Paylaşılan videodaki olayın zabıta ile hiçbir alakası yoktur. Tüm vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaya, kişileri, kurumları suçlamak yerine doğru kaynaklardan bilgi almaya davet ediyorum."

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Dayak yiyen çocuğun ağlarken çekilen görüntüsü

Haber: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================

7)ÇANAKKALE'DE ÇEVRECİLERDEN 'GAYRİ SIHHİ MÜESSESE RUHSATI' TEPKİSİ

ÇANAKKALE'de çevreciler Kirazlı bölgesinde, bir altın madeni şirketi tarafından 'Kirazlı Altın ve Gümüş Madeni Kapasite Artışı ve Zenginleştirme Tesisi Projesi' için Çanakkale Valiliği tarafından verilen Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatı (GSMR) iznine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda dün saat 18.00'de toplanan çevreciler, kentin tek içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı'nın kirletileceğini iddia ederek duruma tepki gösterdi. Çevreciler, Kirazlı bölgesinde, bir altın madeni şirketi tarafından 'Kirazlı Altın ve Gümüş Madeni Kapasite Artışı ve Zenginleştirme Tesisi Projesi' için valilik tarafından Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatı izninin verilmesi üzerine basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Çanakkale Çevre Platformu üyeleri ve çevreciler katıldı. Çevreciler meydana ellerinde, 'Atikhisar, Atıkhisar Olmasın', 'Dünya Bizim Evimizdir', 'Altıncı Filo Çanakkale'yi Terk Et', 'Atikhisar Barajı Çanakkale'nin Yaşam Kaynağıdır', 'Kirli Suyla Temizlik Olmaz', 'Atikhisar Barajı S.O.S. veriyor', 'Kazdağı, Rant Dağı Olmasın' ve 'Ağaç Yeşil iken, Su Mavi iken, Çocuklar Gülerken' yazılı döviz ve pankartlarla geldi.

'MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Biz mücadelemizi termikçilerle de, altıncılarla da yapıyoruz. Başarılı sonuçlar alıyoruz. Ama en son bu Kirazlı bölgesindeki Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatı verilmesi artık tarif edilmez bir hukuksuzluğu ortaya koymuştur. Çünkü elimizde bir Danıştay kararı var. Bunu kamuoyuyla paylaştık. Orada Danıştay, hukuk tarifte ediyor. 'ÇED raporunu şöyle yapacaksın. Bilirkişini şu uzmanlardan oluşturacaksın. Onun vereceği rapor üzerine değerlendirilmesi yapılacaktır' diyor. Ama o mahkeme kararı varken, seçimlerin bitmesi beklendikten sonra derhal Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatı imzalanıp, ilgililere veriliyor" dedi.

'DOĞAMIZI KORUMAK ZORUNDAYIZ'

Yeni bir mücadelenin başında olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Biz doğamızı korumak zorundayız. Özellikle Atikhisar Barajı ve onun tepesinde kurulmaya çalışılan altın rezervinin bulunduğu alandaki altın işletmesi Çanakkale için çok büyük bir tehlike. Çanakkale'nin suyuyla ilgili ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Onun için ben Çanakkale Belediye Başkanı olarak bu mücadelenin en önünde yer alıyorum. Çünkü içme suyumuzu tehdit ediyor. Kent yaşamını tehdit ediyor. Daha önce olduğu gibi mücadelemizi sürdüreceğiz. Tabi Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatının iptali için idari yargı süreçleri elbetteki başlatılacaktır ve mücadele edilecektir" diye konuştu.

Başkan Gökhan, Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatı izninin verilmesi konusunu Çanakkale Belediye Meclisi olağanüstü toplantıya çağırmak suretiyle gündeme getireceğini de belirtti.

Basın açıklamasının ardından çevreciler sessizce dağıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Cumhuriyet Meydanında çevrecilerden genel ve detay görüntü.

-Pankart ve dövizlerden genel ve detay görüntü.

-Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan açıklama görüntüsü.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

8)TIR'DAKİ 8 TONLUK MERMER YOLA DÜŞTÜ

AYDIN'ın Nazilli ilçesinde, dönüş için manevra yapan bir TIR'dan yola 8 tonluk mermer blok düştü. Olay anında yoldan geçen bir araç olmaması, olası bir faciayı önlerken, mermer bloğun yoldan vinç yardımıyla kaldırılması sırasında yaklaşık 3 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Dün saat 11.00 sıralarında Aydın-Denizli Karayolu Beş Eylül Kavşağı'nda Mesut Ekici yönetimindeki 03 ZB 032 plakalı TIR, dönüş için manevra yaptığı sırada, kasasının yan kapağı açıldı. TIR'ın kasasındaki mermer bloklardan biri kayıp, yola düştü. 8 tonluk mermer bloğun düştüğü sırada yoldan geçen başka bir aracın olmaması olası bir faciayı önledi. TIR şoförü ve çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine trafik polisleri sevk edildi. Polis, yolu trafiğe kapatıp, yola düşen mermerin kaldırılması için vinç çağırdı. Yaklaşık 1 saat trafiğe kapalı kalan yolda yaklaşık 3 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.Vinç yardımıyla mermer blok tekrar TIR'a yüklenmesini ardından yolda trafik normal seyrine döndü.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Yola düşen mermer bloğun görüntüsü

-Mermer bloğunun vinç yardımı tekrar TIR'a yüklenmesi

-Trafiğe kapatılan yolda oluşan uzun araç kuyruğundan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Bahattin ALBAYRAK/NAZİLLİ(Aydın),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

9)ÇOCUKLAR YAĞMUR SUYUNDA YÜZDÜ

SAMSUN'un Çarşamba ilçesinde sağanak yağmur nedeniyle karayolu altından geçen geçitte biriken suya giren cocuklar dikkat çekti.

Çarşamba ilçesinde sağanak yağmur sonrasında  bir grup çocuk yeni sebze ve meyve hal girişindeki Ordu-Samsun Karayolu alt geçidinde biriken suda yüzdüler. Çamurlu suya aldırış etmeyen çocuklar dikkat çekti. Her yağmurda alt geçitte aynı sorunun yaşandığını söyleyen vatandaşlar bir çözüm bulunmasını istedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Çocukların yağmur suyunda yüzmesi

-Sebze ve Meyve Halinden detay

-Vatandaş ile röportaj

Haber-Kamera: Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

10)AYVACIK BÖLGESİNİN YÖRESEL ÜRÜNLERİ TANITILDI

ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçe belediyesinin katkılarıyla, Ayvacık Turizm, Kültür, Doğa ve Spor Derneği tarafından, bölgenin yöresel ürünleri, iskele meydanında açılan stantlarda tanıtıldı.

İskele meydanında saat 20.00'de Ayvacık Turizm, Kültür, Doğa ve Spor Derneği tarafından, 'Geçmişten Geleceğe, Yaşayan Kültür Mirasımız, Çeyiz' etkinliği düzenlendi. Programa, Ayvacık Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Ünal Şahin, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız, Ayvacık Turizm, Kültür, Doğa ve Spor Derneği Başkanı Ayşe Oya Deniz, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Ayvacık ilçesinin Kuzey Ege'de gelişen bir şehir olduğunu söyledi. Doğasıyla, kültürüyle, sportif faaliyetleri ve deniziyle Ayvacık ilçesinin gündemde olduğunu belirten Belediye Başkanı Ünal şahin, şöyle konuştu:

"Ayvacık Turizm, Kültür, Doğa ve Spor Derneğimiz, Çanakkale'de bölgenin yöresel ürünlerini tanıtmak için böyle bir açılış yaptı. Bizde Ayvacık Belediyesi olarak desteğimizi vererek, bu etkinliğe katıldık. Etkinlikte yerel halkın ürettiği, yaptığı el işlerini, nakışları burada bugün sergiledik. Sergilenen eserler 100 yılın üzerinde olan bir eserler. Bölgede yaşayan halkın annelerinden kalma eserler var. Bu insanları göç ettirmezseniz, kafalarında bunları taşıyorlar. Ellerinde model olmadan aynısını yapıyorlar" dedi.

Ayvacık bölgesinin yöresel ürünlerinin tanıtımı için gerçekleştirilen 'Geçmişten Geleceğe, Yaşayan Kültür Mirasımız, Çeyiz' etkinliği açılışın ardından Halk oyunları gösterisi ve çeşitli etkinliklerle son buldu.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-'Geçmişten Geleceğe, Yaşayan Kültür Mirasımız, Çeyiz' etkinliğinden genel görüntü.

-'Geçmişten Geleceğe, Yaşayan Kültür Mirasımız, Çeyiz' etkinliğindeki yöresel ürünlerden detay görüntü.

-Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin açıklama görüntüsü.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement