Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Pervari'de çatışma: 1 asker ve 1 güvenlik korucusu yaralıSİİRT'in Pervari ilçesi kırsalında devam eden operasyonda PKK'lı teröristlerin saldırısı sonrası çıkan çatışmada 1 uzman çavuş ile 1 güvenlik korucusu yaralandı.

27.07.2017 08:34

Pervari'de çatışma: 1 asker ve 1 güvenlik korucusu yaralı

SİİRT'in Pervari ilçesi kırsalında devam eden operasyonda PKK'lı teröristlerin saldırısı sonrası çıkan çatışmada 1 uzman çavuş ile 1 güvenlik korucusu yaralandı.

Pervari ilçesinde devam eden Şehit Piyade Albay Gökhan Peker - 01 operasyonunda dün gece saatlerinde PKK terör örgütü üyelerinin açtığı taciz ateşi sonrası çıkan çatışmada 1 uzman çavuş ile 1 güvenlik korucusu yaralandı. Yaralılar helikopterle Siirt Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Olayın ardından Vali Ali Fuat Atik ile Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Siirt Devlet Hastanesine giderek yaralıları ziyaret etti.

Bölgede çıkan çatışmanın ardından Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterlerle takviye kuvvetleri bölgeye sevk edildi. Bölgede geniş çaplı operasyon devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Hastanenin acil servisinden görüntü

Haber: Turan KOYUNCU - SİİRT,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Bayındır'daki yangına karşı büyük seferberlik

Turgutlu'da iki mahalle tahliye edildi

İzmir'in Bayındır İlçesi'nde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sürerken, alevler rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde de etkili olmaya başladı. Turgutlu'daki Kırsal Kabaçınar ve Karaköy mahallelerinde oturan yaklaşık 2 bin kişi, Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerle Dağmarmara bölgesindeki Niyazi Üzmez Ortaokulu'nun bahçesinde kurulan toplanma merkezine taşındı. Buradan da vatandaşlar yakınlarının yanlarına yerleşmek üzere, çevredeki kırsal mahallelere götürüldü. Bir kısmı da ilçe merkezine götürülerek öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

Yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

TURGUTLU KAYMAKAM VEKİLİ ERDOĞDU: ZARAR GÖREN EV VE VATANDAŞIMIZ YOK

Yunusemre Kaymakamı ve Turgutlu Kaymakam Vekili Ahmet Erdoğdu, İzmir'in Bayındır İlçesi'nde başlayıp, rüzgarın da etkisiyle Manisa'nın Turgutlu ilçesine kadar sıçrayan ve Karaköy ile Kabaçınar mahallelerinin boşaltılmasına sebep olan yangın bölgesine gelerek bilgi aldı ve çalışmaları takip etti. Erdoğdu, "Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz yangına müdahale etmeyi sürdürüyorlar. Her iki köyümüzde de zarar gören ev ve vatandaşımız yok. Ölü ve yaralı söz konusu değil. İhtiyaten 2 yatalak hasta sevk edildi. Ambulanslarımız hazır bekletiliyor. Otobüsler hazır bekletiliyor. Yangınla mücadelemiz sürüyor. Sabaha kadar kontrol altına alınmasını ümit ediyoruz. Yer yer 3-5 metreya yaklaşan yerler var, gerekli tahliyeler yapıldı" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

Alevlerden görüntü

Ekiplerin müdahalesindan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU(Manisa),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Çankırı'daki yangında 27 ev kül oldu

ÇANKIRI'nın Yapraklı İlçesi'ne bağlı 70 haneli Müsellim Köyü'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında 27 ev kül oldu.

Öğle saatlerinde bir evde çıktığı sanılan ve sebebi henüz belirlenemeyen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Elevler bitişikteki evlere sıçrarken, gökyüzü kara dumanla kaplandı. İhbar üzerine yangına Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Orman İşletme yangın ekipleri, Yapraklı, Bayat ve çevre ilçelerin belediyelerinden takviye ekipler müdahalede bulunuldu. Orman Bakanlığı'na ait helikopterin havalandıktan sonra arızalandığı ve geri dönerek yangına müdahale edemediği öğrenildi. Yangın esnasında evinin yanacağını anlayan vatandaşlar eşyalarını kurtarma çabasına girdi. Mansurlu Mahallesindeki 27 evin büyük bir bölümü yangın sonunda oturulamaz hale geldi. Yangında ölen yada yaralanan olmaması tek teselli kaynağı oldu.

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, Müsellim Köyü'nün Çankırı'ya 50 kilometre uzaklıkta olduğunu belirterek, "Öğle saatlerinde yangın ihbarı alır almaz ekiplerimizle köye ulaştık ve orman ile diğer çevre itfaiyelerinden takviye istedik. 27-28 evin yandığını görüyoruz. Büyük bir mücadele sonunda yangını kontrol altına aldık ve soğutma çalışmalarına başladık. Şu an yangın kontrolümüz altındadırö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Yangından genel ve detay görüntüler

Kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

Köylülerle röportaj

İtfaiye Müdürü Ahmet Semercinin konuşması

Haber-Kamera: Ethem YENİGÜRBÜZ/ ÇANKIRI,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Tavşanlı'da tüp patladı, iki katlı bina çöktü: 3 yaralı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Tunçbilek Beldesi'nde bir lokantada meydana gelen patlama sonucu 3 kişi hafif şekilde yaralandı. Patlama sebebiyle lokanta tamamen yıkılırken, komşu işyerleri ve bazı evler de zarar gördü. Olay sonrası ortalık savaş alanına döndü.

Edinilen bilgiye göre,  patlama Tavşanlı ilçesi Tunçbilek Beldesi Köprübaşı Mahallesi'nde dün saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Lokantadaki sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 katlı bina tamamen yıkılırken, olayda 3 kişi hafif şekilde yaralandı. Patlama sırasında çevredeki işyerlerinin camları kırıldı, bir otomobil ise yıkılan binanın altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.

Olay yerine gelen 112 Acil ekipleri patlamada bazı yerlerinden yaralanan 3 kişiyi ayakta tedavi ederken, jandarma ekipleri ise güvenlik şeridi çekerek bölgede güvenlik önlemi aldı.

Patlamanın yaşandığı anları anlatan ve panik yaşayan vatandaşlar ise büyük bir gürültü ile sokağa çıktıklarını söyledi. Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara ve Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın, olay yerinde incelemelerde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Ambulanstan görüntü

-Olay yerinden görüntü

-Yıkılan binadan görüntü

-İtfaiyenin çalışmaları

-İş makinasıyla yürütülen çalışmalar

-Vatandaşlardan görüntüler

-Röp.

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tuna İŞLEYEN/ TAVŞANLI(Kütahya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

Aliağa'da 1 hektar kızılçam ormanı yandı

İZMİR'in Aliağa ilçesinde, çıkan yangında 1 hektarlık kızılçam ormanı küle dönerken, alevler havadan ve karadan müdahale ile güçlükle söndürülebildi.

Dün saat 17.00 sıralarında Aliağa'nın kırsal Samurlu Mahallesi, Yarendağı Mevkisi'ndeki, çam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgeye, Menemen Orman İşletme Şefliği'ne ait 9 arazöz, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 helikopter, İzmir Büyükşehir İtfaiyesi ile Aliağa İtfaiye Grubu sevk edildi. Havadan ve karadan 1.5 saat süren müdahale ile yangın daha fazla büyümeden güçlükle söndürüldü. İlk belirlemelere göre 1 hektarlık kızılçam ormanı zarar görürken, yangının çıkış nedeninin araştırıldığı bildirildi.

URLA'DA DA ORMAN YANGINI

İzmir'in Urla İlçesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Yangını söndürmek için havadan ve karadan çalışmalara başlandı.

Urla'da dün akşam saatlerinde, Mersin Boğazı ile Deve Deresi mevkisi yakınındaki makilik ve ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle yangın büyüdü. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahaleye başladı. 2 amfibi uçak, 3 yangın söndürme helikopteri, 20 arazöz ve yer ekiplerinin yanı sıra çevre belediyelerden itfaiye araçları ve su tankerleriyle alevlere müdahale ediliyor.

Yangın sırasında, bölgedeki rüzgar enerjisi santralleri türbinlerinden birinin de zarar gördüğü öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

(ALİAĞA)

-Yangından görüntü

-Söndürme çalışmalarından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(URLA)

-Yangından cep telefonu görüntüsü

Haber-Kamera: Bülent PINARBAŞI/ ALİAĞA(İzmir),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

Tekstil fabrikasında korkutan yangın

BURSA Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil fabrikasının deposunda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasının jşlenmemiş tekstil malzemelerinin bulunduğu depo kısmında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kolay tutuşan malzemeler nedeniyle kısa sürede büyüyen yangına 7 itfaiye aracı ve 30 personel müdahale etti. Yangında can kaybı yaşanmazken depo kısmı ve içerisinde bulunan tüm ürünler kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yanan alandan detaylar,

-İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları,

-İtfaiye araçlarından detaylar

Haber-Kamera: Enver Fatih TIKIR/ BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Ağaçların sökülmesine tepki gösteren köylülerden 10 saatlik direniş

MANİSA'nın Yunusemre İlçesi Akgedik Mahallesi girişine, TOKİ konutları için arıtma tesisi yapılması amacıyla 10 yıllık çam ağaçlarının sökülmesine tepki gösteren çoğunluğu kadın ve çocuk, 200 kadar köylü, kepçenin üzerine çıkıp, ağaçların altında oturarak 10 saat süreyle nöbet tuttu, çalışmalara engel olmaya çalıştı. Köylülere müdahale eden güvenlik güçleri, 4 kişiyi gözaltına alındı.

Yunusemre İlçesi Akgedik Mahallesi'nde yapılan TOKİ konutları için arıtma tesisi inşa edilecek alandaki çam ağaçlarının ilçe belediyesi ekipleri tarafından sökülmesi, köylüleri ayaklandırdı. Çoğunluğu kadın ve çocuk, yaklaşık 200 kişilik grup, saat 07.30 sıralarında alanda toplanıp, arıtma tesisi için kepçeyle kazı çalışması yapmak isteyen ekiplere tepki gösterdi. Köylüler ile işçiler arasında tartışma çıktı. Köylüler, sökülen ağaçları almak isteyen ve kalan ağaçları da sökmek isteyen ekiplere engel olmaya çalıştı. Bu sırada güvenlik güçleri ile köylüler arasında arbede çıktı. Güvenlik güçleri, TOMA ve çok sayıda jandarma ile alanda güvenlik önlemi aldı.

AĞAÇLARIN BAŞINDA NÖBET TUTTULAR

Sabah yaşanan gerginliğin ardından mahalleye giriş ve çıkışında jandarma, güvenlik noktası kurdu. Jandarma, polis ve Yunusemre Belediyesi'nin zabıta ekipleri, köylüler ile işçilerin arasına set çekti. Köylü kadınlar ellerinde Türk bayrakları ile iş makinelerinin üstüne çıktı. Bazı kadınlar ağaçların başında nöbet tuttu. Bazıları da ağaçların altına oturarak saatlerce bekledi. Gün boyunca süren gerilim, bazı zamanlarda yerini yardımlaşmaya bıraktı. Güvenlik güçleri ve zabıtalar iş makinelerinin başında ve ağaçların altında bekleyen köylülere su dağıttı. Nöbet tutan kadınlardan Fatma Baykarlar, "Sabahtan beri nöbetteyiz. Niye buraya bu kadar askeri getirdiler? İsterlerse İzmir'den, İstanbul'dan da tavviye ekip getirsinler. Biz buradan kalkmayacağız. İstedikleri kadar uğraşsınlar, burayı vermeyiz. Her gün buradayız" diye konuştu. Köylüler, alana arıtma tesisi yapılmasına izin vermeyip, ağaçları yeniden dikeceklerini söyledi.

MAHKEMEYE BAŞVURDULAR

Akgedik Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Baykarlar ise, yapılması planlanan arıtma tesisinin iptali için Manisa İdare Mahkemesi'ne başvurdu. CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul ve CHP'li Yunusemre Belediyesi Meclis Üyesi Erdinç Yavaşlı, muhtar Baykarlar'a destek verdi. CHP'liler köylülerle konuşup onları sakinleştirmeye çalışırken, gün boyunca mahkemeden gelecek haber beklendi. Ancak, mahkemenin bu konudaki kararını önümüzdeki günlerde vereceği öğrenildi. CHP'li Meclis Üyesi Erdinç Yavaşlı ve CHP Manisa İl Başkanı Tokul ise Ak Partili siyasiler ve Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile iletişime geçip, alanda çalışma yapılmadan önce mahkeme kararının beklenmesini istedi.

KÖYLÜLER MÜDAHALE İLE ALANDAN ÇIKARTILDI

Güvenlik güçleri akşam saatlerinde anons yapıp, 10 saattir bekleyen köylülere eylemin kanunlara aykırı olduğunu söyleyerek, alanı boşaltmadıkları takdirde müdahalede bulunmak zorunda kalacaklarını bildirdi. Köylülere alanı boşaltmaları için 2 dakika süre verildi. Alandaki çocuklar ve hamile kadınlar için de uyarı yapıldı. Ancak köylüler, uyarıya rağmen dağılmayınca, müdahale edildi. Grup dağıtılırken, bir TOMA da bu sırada hazır bekletildi. Polis, müdahale sırasında 4 kişiyi gözaltına aldı. Kazı için bekleyen iş makinesi de köylülerin çıkarılmasının ardından çalışmaya başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Köyün girişinin güvenlik güçleri tarafından tutulması

-Eylem alanından genel görüntü

-Köylülerin konuşması

-Güvenlik güçlerinden görüntü

-Kadınların iş makinelerinin üstünde, kepçelerin altında ve çamların dibinde Türk bayrağı ile nöbet tutması

-Köylülere alanı boşaltmaları için anons yapılması

-Köylülerin müdahale ile alandan çıkarılması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Kafeye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı

OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde kafe işletmecisi 55 yaşındaki Levent Sağmen, işyerinde 26 yaşındaki Mehmet Türköz'ün tabancalı saldırısında hayatını kaybetti. Olayda kafe çalışanı Serdar Över ise yaralandı.

Olay, gece saatlerinde Şehit Kansu Küçükateş Mahallesi Sumbas Yolu'nda meydana geldi. Levent Sağmen'in işlettiği kafeye gelen Mehmet Türköz, iddiaya göre belinden çıkardığı tabancayla Sağmen'ın oturduğu masaya kurşun yağdırdı. Tabancadan çıkan kurşunların isabet ettiği Sağmen ile çalışanı Serdar Över, kanlar içinde yere yığılırken, Türköz ise olay yerinden kaçtı.

Ağır yaralanan Sağmen ve Över, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansları ile hastaneye kaldırıldı. Vücuduna 3 kurşun isabet ettiği öğrenilen 4 çocuk babası Sağmen, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Hastanede tedavisi devam eden Över'in durumunun iyi olduğu belirtildi. Polis zanlı Türköz'ü yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Olay yerinden görüntü

Polislerin olay yerinde inceleme yapması

Olay yeri ekiplerinin delillere numaratör koyması

Kafenin çevresinden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Efendi ERKAYIRAN/ KADİRLİ(Osmaniye),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================================

Mahalle halkı ve ekipler sulama kanalında kaybolan çocuğu bulmak için seferber olmuştu

Sulama kanalına giren genç boğuldu

Adana'da serinlemek için girdiği sulama kanalında akıntıya kapılarak kaybolan 16 yaşındaki Furkan Uruç'un cesedi, suya girdiği yerden 9 kilometre uzakta bulundu.

Adana'da bir futbol takımının yaz kursuna giden Furkan Uruç, 2 arkadaşıyla birlikte serinlemek için dün sabah saatlerinde merkez Yüreğir İlçesi Kışla Mahallesi'nden geçen Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına girdi. Arkadaşlarıyla yüzdüğü sırada akıntıya kapılıp sürüklenen Uruç'u gören vatandaşlar, durumu polise bildirip, kanal kenarına akın etti. Vatandaşların büyük uğraşlarına rağmen akıntında sürüklenen Uruç, bir müddet sonra gözden kayboldu. Olay yerine sevk edilen sualtı polisleri ve Büyükşehir Belediyesi'ne ait CANKUR ekibi, genci bulmak için çalışma başlatırken aramanın hızlandırılması için kanala gelen su da görevlilerce kesildi. Yaklaşık 15 saat süren arama çalışması sonunda Uruç'un cesedi, suya girdiği yerden 9 kilometre uzakta Alihocalı Mahallesi yakınlarında bulundu. Sualtı polisleri tarafından çıkartılan Uruç'un cesedi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Polis, olayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Gündüz yapılan arama çalışmalarından görüntüler

Haber: Gökhan KESKİNCİ/ ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================

Türk dağcı, Kırgızistan'da tırmandığı dağda kalp krizi geçirip öldü

KAHRAMANMARAŞLI dağcı Hakan Coşkun, Kırgızistan'da tırmandığı Khan Tengri dağından inerken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Elbistan Dağcılık Kulübü Başkanı ve aynı zamanda eczacı olan Hakan Coşkun, 7 bin 10 metre yüksekliğindeki Khan Tengri dağına tırmanışının ardından dönüş sırasında aniden rahatsızlandı. Yanındakilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine karşın Coşkun, yaşamını yitirdi.

Kalp krizi geçirdiği belirlenen Coşkun'un cenazesi, resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından Türkiye gönderilecek.

Hakan Coşkun, 10 sporcu ile birlikte 2009'da Büyük Birlik Patisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterini arama çalışmalarına da katılmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Hakan Coşkun dağa tırmanırken

Coşkun'un konuşması

---------------

Kurtarma çalışmaları

Cesedin çıkarılması

Cesedin taşınması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Kayıp yaşlı adamın, ormanda cesedi bulundu

MERSİN'in Bozyası İlçesi'nde kayıp olarak aranan 75 yaşındaki Osman Boru'nun, ormanlık alanda cesedi bulundu.

Bozyazı'da 23 Temmuz'da evinden bisikletiyle çıkan Osman Boru'dan bir daha haber alınamadı. Yapılan arama çalışmalarında Boru'nun bisikleti Merkez Mahallesi Paşabeleni mevkiinde yol kenarında bulundu. Aramaları bu bölgede yoğunlaştıran AKUT, AFAT, Bozyazı Emniyet Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin 3 günlük çalışması sonucu Osman Boru'nun ormanlık alanda cesedi bulundu.

Boru'nun cenazesi, Cumhuriyet Başsavcısı'nın yaptığı incelemenin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Olay yeri

-İncelemeler

-Ambulans ve cenaze aracından görüntüler

-Bekleyenler

-Detaylar

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ BOZYAZI(Mersin),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Zeytinlikten ana yola çıkan cipe TIR çarptı: 1 ölü, 4 yaralı

BURSA'nın Orhangazi ve İznik ilçeleri arasındaki karayoluna zeytinlikten hatalı çıkış yaptığı iddia edilen cipe TIR çarptı. Kazada, cipte bulunan 78 yaşındaki Fatma Uluç yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı.

Kaza, dün saat 15.00 sıralarında Orhangazi-İznik karayolu Üreğil Mahallesi Kavşağı yakınlarında meydana geldi. 69 yaşındaki İbrahim Bıkın yönetimindeki 34 HKU 23 plakalı cipe, zeytinlikten ana yola çıkış yaptığı sırada İznik yönüne giden 34 yaşındaki Fatih Rüzgar yönetimindeki 14 EM 538 plakalı TIR çarptı.

TIR altında yaklaşık 10 metre sürüklenen cipin arka koltuğunda oturan Fatma Uluç yaşamını yitirirken, araç sürücüsü İbrahim Bıkın ile birlikte Fidan Bıkım (69), Asiye (49) Bıkım ve Rabia Bıkım (56) yaralandı.

Fatma Uluç'un cesedi Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından Orhangazi Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, TIR sürücüsü Fatih Rüzgar  gözaltına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kaza yeri,

Savcı incelemesi,

Ambulans,

Kaza yapan araçlar,

TIR'ın yedek şoförü ile röp,

Detay görüntüler,

Ölen kadının cesedinin morga getirilmesi

Haber-Kamera: Hasan BOZBEY/ ORHANGAZİ(Bursa),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================================

Kazada yaralanan sürücü sağlık ekibine saldırdı

AFYONKARAHİSAR'da meydana gelen trafik kazasında 1'i ağır, 6 kişi yaralandı. Yaralanan sürücülerden durumu hafif olan Ahmet A., kendisini hastaneye götüren ambulansta sağlık ekiplerine saldırdı. 2 sağlık görevlisiyle ambulans şoförünü darp eden yaralı, polis tarafından sedyeye kelepçelenerek etkisiz hale getirilip, hastaneye kaldırıldı.

Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi Bayraktepe Cami yanında öğle saatlerinde 46 yaşındaki İsmail Yuran yönetimindeki 03 SH 400 plakalı kamyonet ile Ahmet A. yönetimindeki 03 DK 360 plakalı minibüs çarpıştı. Savrulan araçlar, park halindeki 03 AB 390 plakalı hafif ticari araç ile 27 yaşındaki Rüstem Sarı yönetimindeki 03 BM 718 plakalı motosiklete ve o sırada yoldan geçen yaya Şükriye Kocaman'a çarptı.

Kazada, İsmail Yuran, Ahmet A., aynı araçta bulunan 43 yaşındaki Ahmet Koç, motosikletteki Rüstem Sarı ile Ömer Sarı ve yaya Şükriye Kocaman yaralandı.

Kazanın ardından olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri yaralılara müdahale etti. Ambulansa alınan yaralılardan minibüs sürücüsü Ahmet A., hastaneye götürülürken iddiaya göre sağlık görevlileri Hülya I. ile Nazlı Y.'ye saldırdı. Durumu fark edip ambulansı durduran şoför Mevlüt U., Ahmet A.'yı sakinleştirmeye çalıştı. Ancak Ahmet A., Mevlüt U.'yu da darp etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri Ahmet A.'yı sedyeye kelepçeleyerek etkisiz hale getirdi. Ahmet A. daha sonra hastaneye götürülerek tedaviye alındı.

Hastanelere kaldırılan diğer yaralılardan motosiklet sürücüsü Rüstem Sarı'nın durumunun ağır olduğu belirtildi.

Darp edilen sağlık görevlileri Ahmet A.'dan şikayetçi olurken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Trafik kazası olay yeri detayları

Sağlık görevlileri kaza mahallindeki detayları

İtfaiyenin kaza mahallini yıkamaları

Devlet Hastanesi acil servis dış görüntüsü

Haber-Kamera: Sait KARADUMAN/ AFYONKARAHİSAR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

Ayvalık'ta cephanelik gibi ev ve işyeri : 1 gözaltı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde bir ev ve işyerinde yapılan aramada 5 tabanca, 6 tüfek, 459 mermi ve 16 adet G3 mermisi başta olmak üzere çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 1 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ile Ayvalık KOM Grup Amirliği, silah kaçakçılığı yaptığı yönünde istihbarat elde ettiği R.A.'nın evine dün saat 15.00 sıralarında baskın yaptı. 32 yaşındaki R.A.'nın ev ve işyerine yapılan baskında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Polisin yaptığı aramalarda; ruhsatsız 4 adet 9 mm, 1 adet 7.65 olmak üzere toplam 5 adet tabanca, 1 adet 1874 yapımı mavzer, 1 pompalı tüfek, 3'ü otomatik toplam 5 av tüfeği, 1 havalı tüfek, 459 adet değişik çapta tabanca mermisi, 16 adet G3 mermisi, 104 av tüfeği kartuşu, 1 pala, 2 hançer, 1 kasatura, 1 rambo bıçağı, 1 açılır kapanır polis jopu, 2 kelepçe, 1 muşta, 2 adet sniper dürbünün yanı sıra çok sayıda kaçak ve sahte sigara, nargile tütünü ile elektronik sigara likiti ele geçirildi. R.A., gözaltına alınırken olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Silah ve mühimmattan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Kadri KAYA/ AYVALIK(Balıkesir),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Katar Emiri Thani içinde turist bulunan otelini tahliye ettirdi

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde bulunan, Katar Kraliyet Ailesi üyesi (Emir) Şeyh Nasser Ahmed Ali A.Al Thani'ye ait 5 yıldızlı otel tahliye edildi. 400 turistin kaldığı otelin tahliye işleminin Al Thani'nin 7 yıldır otelin işletmeciliğini yapan Güney Yıldızı Otelcilik'e açtığı davayı kazanmasıyla gerçekleştiği belirtildi.

Turistik İçmeler Mahallesi'nde, Katar Kraliyet Ailesi üyesi (Emir) Şeyh Nasser Ahmed Ali A.Al Thani'in sahibi olduğu 5 yıldızlı Munamar Beach Otel'de dün saat 18.00'da Ankara'dan gelen avukat ve polis eşliğinde tahliye işlemi başlatıldı. Katar Kraliyet Ailesi üyesi Emir Thani tarafından 2010 yılında 15 milyon dolara  satın alınan otel, yıllık 1 milyon dolara 5 yıllığına Güney Yıldızı Otelcilik şirketine kiralandı. Kira kontratının 2015 yılında bitmesi üzerine Emir Thani'nin avukatları ve Güney Yıldızı Otelcilik yöneticileri masaya oturarak yeniden anlaşma sağlamaya çalıştı. Emir'in 1 milyon 200 bin dolar yıllık kira istemesi üzerine anlaşma sağlanmadı. Emir Thani, 2015 yılının sonunda kiraya verdiği Güney Yıldızı Otelcilik Şirketi'ne tahliye davası açtı. Oteli 7 yıldır işleten Güney Yıldızı Otelcilik şirketi yöneticileri de 4 milyon 750 bin dolar tutarındaki masraflarını alabilmek için karşı alacak davası açtı. Yaklaşık 1,5 yıl süren tahliye davası 21 Temmuz günü sonuçlanarak oteli kiralayanların tahliye etmesine karar verildi. İçinde çoğunluğu yabancı olan turistlerin bulunduğu 400 kişinin tahliyesi için avukatlar polis eşliğinde otele geldi. Otelde yapılan incelemenin ardından avukatlar, polis ve çalışanlar ile birlikte odalara çıkarak kapılarını çaldıkları müşterilere otelin tahliye edileceğini söyleyip terk etmelerini istedi.

400 KİŞİ İÇİN KALACAK YER BULUNAMADI

Eşyalarını toplayan turist ve tatilciler otelin lobisine indi. Tur acenteleri 400 kişinin başka otellerde kalması için girişimde bulunmasına rağmen bir sonuca ulaşılamadı. Kalacak yer bulunamayınca turistler lobide beklemeye başladı. İstanbul'dan ailesiyle tatile gelen ve ismini vermek istemeyen bir kadın, "Bugün, ailemle bir hafta tatil için otele yerleştik ama tahliye kararını duyunca şok oldum. Resmen rezillik ve şu ana kadar bizi tahliye edenler yerleşebileceğimiz yer bulamadılarö dedi.

OTEL ÇALIŞANLARI İSYAN ETTİ

Denize sıfır konumdaki 3 bin 800 metrekare alan üzerine kurulu otelde, 2'si kral dairesi, 3'ü engelli, 13'ü suit olmak üzere toplam 180 oda bulunuyor. Yatak kapasitesi 370 olan otelin 200 çalışanı mevcut. İşlerinden olacaklarını ve otelin kapatılacağını öğrenen çalışanlar ise yaşanılanlara isyan etti. Sezon ortasında işsiz kaldıklarını dile getiren çalışanlar, "Yüksek turizm sezonunda herkesin çalışanları var ve biz iş bulamayız. Bizim mağduriyetimizi kim giderecekö dedi.

RESMEN REZALET

Güney Yıldızı Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gündoğan, "2010 yılında bu oteli 5 yıllığına yıllık 1 milyon dolara kiraladık. Otelin işletmeciliğini aldığımızda tamamen harabe idi. 900 bin dolar masraf yapıldı ve kiradan düşüldü. 5 yıl süreyle kanun bana ne hüküm ettiyse yerine getirerek düzenli kiramı ödedim. Kira kontratı 2015 yılında bittiğinde masaya oturduk ve yıllık 1 milyon 200 bin dolar vermemi, yapılan masrafları ödemeyeceklerini bildirdiler. Bizler de kabul etmedik ve Emir Thani avukatlar aracılığıyla tahliye davası açtı. Bizler de alacağımızı alabilmek için karşı alacak davası açtık. 1,5 yıl süren mahkeme aşamasında dört gün önce tahliye kararı verildi. Gelen avukatlara otelde müşteri olduğunu tahliyenin sıkıntı vereceğini ve turistlerin mağdur olacağını söylememize rağmen dinlemediler. Bize bırakın turizm sezonunun bitmesini, bir gün bile süre vermediler. Sizlerin de gördüğünüz gibi şu an otelimizde kalan çoğunluğu yabancı turist olmak üzere 400 kişi tahliye ediliyor. Tahliye edilenlere otel de bulamadılar ve kimse müşterilere yardımcı olmuyor. Güney Yıldızı şirketi olarak bizim Emir Thani'ye bir borcumuz yok, aksine 7 yıldır yaptığımız masraflarla birlikte 4 milyon 750 bin dolar alacağımız var. Şu an alacak davamız devam ediyor" diye konuştu.

Tahliye işlemlerinin devam ettiği otelde Emir Thain'in avukatları iş bitiminde yazılı basın açıklaması yapacaklarını bildirdi.

BÜLBÜLOĞLU DEVREYE GİRDİ

Katar Emiri Şeyh Nasser Ahmed Ali A.Al Thani'nin kazandığı dava sonrasında Marmaris'teki Munamar Beach Otel'de başlayan tahliye işlemlerinde, çoğunluğu İngiliz olmak üzere Rusya, Ukrayna, İran ve Avrupa'dan gelen yaklaşık 400 turistin mağduriyetinin giderilmesi için Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu devreye girdi. Turistleri getiren acentelerin müdürleri ve otel sahipleri ile bir saat süren toplantı düzenlendi. Yaklaşık 400 turist, bugün saat 02.00 sıralarına kadar süren çalışma ile çevrede ve Marmaris merkezde bulunan nitelikli otellere yerleştirildi.

Yaşanan gelişmeler hakkında açıklama yapan GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, "Üzücü olayı öğrendiğimizde turistleri getiren acente müdürleri ve otel sahipleri ile toplantı düzenledik. Turizm sezonunun en yüksek dediğimiz döneminde 400 kişiye boş odası bulunan nitelikli otel bulmak çok zordu. Misafirlerimizle bire bir görüşme yaparak üzücü bir olay yaşanmadan farklı otellere yerleştirilme işlemleri yapılmıştır. Otel tamamen tahliye edilmiştir. Büyüyebilecek kriz, meslektaşlarımızın duyarlılığı sayesinde bir kere daha atlatılmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Otelde bulunan görevliler ise kamera ve fotoğraf makineleri ile odalarda çekim yaparak eşyaların tahliyesini sürdürdü. Otel içerisinde bulunan 5 dükkanın kiracısı ürünlerini toplayarak otelden ayrıldı. Otel içinde market işleten bir kişi "Söylenecek söz kalmadı, umarım turizm sezonunun ortasında yaşadığımız bu mağduriyet giderilir" dedi.

Otelden gece yarısı kızı ile tahliye edilen yaşlı bir İngiliz kadın, "Marmaris'e tatile geldim ve yaşadıklarım çok üzücü. Sabah saatlerinde Rodos Adası'na gideceğim ama bu gerginlikle nasıl kalkacağımı bilemiyorum. Tüm tatil planlarım bozuldu" dedi.

Marmaris Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele ve Asayiş Büro Amirliği ekipleri, otel içinde ve dışında geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Tahliye sırasında herhangi bir olay çıkmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

Otelin dışından görüntü

Otel lobisinde polisler ve tahliye edilen turistlerdan görüntü

Adını vermeyen tatilci kadın ile haberde geçen röp.

Oteli işleten Güney Yıldızı Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gündoğan ile röp.

Genel ve detay görüntü

----------------

Otelin dışarısından görüntü

Otel lobisinden görüntü

Otelden çıkan turistlerden görüntü

Turistlerin acente yetkilileriyle görüşmesiden görüntü

Mağduriyeti giderilen İngiliz kadın ve kızıyla röp.

Otel içinde bulunan market işletmecisiyle röp.

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS(Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

Hafif ticari araç sürüye çarptı; 40 koyun telef oldu

KONYA'da hafif ticari aracın, yolun karşısına geçmeye çalışan küçükbaş hayvan sürüsüne çarptı, 40 koyun telef oldu.

Kaza, dün saat 22.30 sıralarında Konya-Ankara karayolu Aşağıpınarbaşı Mahallesi girişinde meydana geldi. Konya yönüne giden 58 yaşındaki Mustafa Er yönetimindeki 42 CFY 33 plakalı hafif ticari araç, yolun karşısına geçmeye çalışan küçükbaş hayvan sürüsüne çarpıp, şarampole düştü. Mustafa Er'in yara almadan atlattığı kazada, 40 koyun telef oldu.

Kaza nedeniyle trafiğe kapanan karayolu, telef olan koyunların yoldan kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Sürünün çobanı 21 yaşındaki Tahir Kayyumi, "Araba hızlıydı. Koyunların yarısı karşıda, yarısı buradaydı. Işığı yaktım ama görmedi. Sonra kaza oldu" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Telef olan koyunlar

Kaza yapan araç detay

Çoban röportaj

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

Köpekten korkup çıktıkları ağaçta mahsur kalan yavru kediler kurtarıldı

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde, köpekten korkup çıktıkları ağaçta mahsur kalan iki yavru kediyi, itfaiye kurtardı.

Yeni Mahalle Şehit Hakan Taşgıt Caddesi'ndeki Hüseyin Kayıran'a ait evin bahçesinde yavru iki kedi, önceki gün köpekten korkup ağaca tırmandı. Durumu fark eden Kayıran, yavruların kendi başlarına ineceğini düşünüp köpeği uzaklaştırdı. Dün kedi yavrularının hala ağaçta olduğunu gören Hüseyin Kayıran, itfaiyeden yardım istedi. Gelen ekipler, yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki ağaca merdivenle çıkarak kedileri aşağıya indirdi. Aç ve susuz oldukları anlaşılan kedilerin karnı doyuruldu ve doğaya salındı.

İtfaiye erlerine teşekkür eden Hüseyin Kayıran, "Dünden bu yana bu kedi yavruları ağacın başında bitkin bir şekilde bekliyorlar. Sanırım köpekten korktular. Köpeği yerinden çözüp başka bir yere götürdüm, ama yine de ağaçtan inmediler. 24 saattir burada aç susuz beklediler. Ben de daha fazla dayanamadım itfaiyeye haber verdim" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Hüseyin Kayıran ile röp.

İtfaiye ekiplerinin gelmesi

Kedi yavruları kurtarılırken

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İskender ZENGİN/ KAHRAMANMARAŞ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

56. Uluslararası Bursa Festivali, Şebnem Ferah konseriyle son buldu

56'ncı Uluslararası Bursa Festivali'nin son gününde sahneye çıkan rock müziği sanatçısı Şebnem Ferah, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 56'ncısı düzenlenen 'Uluslararası Bursa Festivali'nin kapanış konserinde Şebnem Ferah sahneye çıktı. Ferah, sevilen şarkılarıyla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Bursa'ya gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirten sanatçı, Açık Hava Tiyatrosu'nun tıklım tıklım dolduğuna sevindi. Yaklaşık 3 saat sahnede kalan sanatçının şarkılarına 5 bin müziksever eşlik etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Şebnem Ferah sahne performansı

-Orkestradan detaylar

-İzleyicilerden detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/ BURSA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement