Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

Bingöl'de yola tuzaklanan 120 kilo el yapımı patlayıcı imha edildiBİNGÖL'ün Genç İlçesi'nde, Diyarbakır karayoluna teröristler tarafından tuzaklanan ve 120 kilo amonyum nitrat ile desteklenen el yapımı patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından bulunarak, kontrollü bir şekilde imha edildi.

07.08.2017 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de yola tuzaklanan 120 kilo el yapımı patlayıcı imha edildi

BİNGÖL'ün Genç İlçesi'nde, Diyarbakır karayoluna teröristler tarafından tuzaklanan ve 120 kilo amonyum nitrat ile desteklenen el yapımı patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından bulunarak, kontrollü bir şekilde imha edildi.

Genç İlçesi'nde, Diyarbakır karayoluna teröristler tarafından tuzaklanan ve güvenlik güçleri tarafından bulunarak imha edilen el yapımı patlayıcı ile ilgili Bingöl Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "07 Ağustos 2017 günü saat 10.30 sıralarında Bingöl-Diyarbakır Karayolu 30'uncu kilometresi Genç İlçesi Doğanca Köyü mevkiinde 4 adet 30'ar kilogramlık boya bidonları içerisinde toplam 120 kilogram amonyum nitrattan oluşan, uzaktan komutalı telsiz, batarya bloğu ve anten düzenekli el yapımı patlayıcı madde düzeneği bulunmuştur. Söz konusu el yapımı patlayıcı gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasına müteakip patlatmak suretiyle etkisiz hale getirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde bölücü terör örgütü ile mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Genç - Diyarbakır Karayolunda bulunan EYP'nin infilak anı

-Askeri araç içinden el yapımı patlayıcının infilak anı

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: BİNGÖL,

============================================

FETÖ şüphelisini Ankara'ya götüren polisler kaza yaptı: 3 polis ve şüpheli yaralı

KARAMAN'da gözaltına alınan FETÖ şüphelisinin de içerisinde bulunduğu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ait otomobil Konya'nın Çumra ilçesi yakınlarında park halindeki sulama aracına arkadan çarptı. Kazada şüpheli ve 3 polis memuru yaralandı.

Kaza saat 15.30 sıralarında Karaman-Konya karayolu Avdul mevkiinde meydana geldi. Karaman Terörle Mücadele Şube ekipleri, Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından FETÖ üyeliğinden aranması bulunan ve Karaman'da gözaltına alınan Neslihan Yeşildağ'ı Ankara'ya teslim etmek için yola çıktı. Sivil polis memuru Selahattin Bulut idaresindeki 70 BE 382 plakalı otomobil ile seyir halinde iken park halindeki Mehmet Doğan idaresindeki 42 LZ 321 plakalı sulama aracına arkadan çarptı. Kaza sonrası sürücüsü Selahattin Bulut ile araç içerisinde bulunan polis memurları Muhammet Raşit Günden, Tuğba Karaduman ve FETÖ şüphelisi Neslihan Yeşildağ yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Konya'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-yaralının ambulanstan indirilmesi

-Acil servise alınması

-Hastaneden detay

Haber-Kamera:  Hasan DÖNMEZ/KONYA,

===========================================

Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

GAZİANTEP'te, 2 otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Sani Konukoğlu Bulvarı üzerinde meydana geldi. Kent merkezine ilerleyen Ali Yıldız yönetimindeki 27 P 8582 plakalı otomobil, Mehmet Ali Özpınar yönetimindeki 27 BJF 57 plakalı otomobile çarparak devrildi. Kazada yaralanan sürücüler ile Mehmet A., sağlık ekipleri tarafından ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan yol otomobillerin çekiciyle kaldırılmasının ardından açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Kaza  yeri

Trafik sıkışıklığı

Aracın çekilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ahmet SOYDOĞAN Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 80 MB

===========================================

Kadın cinayetlerinde ürkütücü tablo

KADIN Cinayetlerini Durduracağız Platformu, geçen temmuz ayında 28 kadının öldürüldüğünü, 27 çocuğun istismara uğradığını, 23 kadına cinsel şiddet uygulandığını, 8 kadının yaşam tarzına saldırıldığını rapor etti. Raporu değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, iktidarın dilinin kadına yönelik şiddeti teşvik eden, meşrulaştıran bir anlayışta olduğunu öne sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun  raporuna göre geçen temmuz ayında 28 kadının öldürüldüğünü, 27 çocuk istismara uğradığını, 23 kadına cinsel şiddet uygulandığını, 8 kadının yaşam tarzına saldırıldığını belirtti. Kadınların şort giydiği için taciz edildiğini, metrobüste, minibüste saldırıya uğradığını kaydeden Altıok, mahkemelerde ise kravat takan tecavüzcüye ceza indirimi uygulandığını anlattı.

'SADECE KIYAFETİME DEĞİL, TERCİHLERİME DE KARIŞMA'

Ülke genelinde yapılan 'Kıyafetime dokunma' eylemlerine destek verdiğini belirten Altıok, şunları söyledi: "Uzunca bir süredir kadına yönelik bakışın daha da daraldığı daha da mevcuttan geriye gittiği zor günler geçiriyoruz. Özellikle cezasızlık ve eril iktidar dilinin yönlendirdiği kadına yönelik şiddeti teşvik eden, meşrulaştıran bir anlayışın olduğu bir ülkede, kadın olarak var olmak her geçen gün biraz daha zorlaşıyor. Şort giydiği için taciz edilen, metrobüste dövülen, minibüste darp edilen, Özgecan'ın kara kaderini paylaşan sayısız kadın var. Türkiye'de ve ne yazık ki bir o kadar da kanıksanmış ve sıradanlaşmış bir cezasızlık durumu var. Kravat giymek tecavüzün ceza indirimi olabiliyor. Kahkaha atmak, kısa bir etek giymek, laik bir yaşam biçimi hedef gösterilebiliyor. Sürekli el yükselten bir anlayış var. Bir profesör rahatlıkla başı örtülü bir kadının sigara içmesinin aslında erkeklere bir mesaj olduğunu, ima etmek de değil, açıkça söylemekten çekinmiyor. Hem insanları hedef gösteriyor, hem de saldırıyı tasvip ettiğini söylüyor. Fetvalarla kadınların, çocukların hedef gösterildiği dolayısıyla da istismarın, tecavüzün sürekli kılındığı bir zamanda elbette ki 'kıyafetime dokunma' diyoruz. Sadece kıyafetime dokunma değil 'tercihlerime karışma' diyoruz. Her kadının, birey olarak kendi istediği hayatı yaşamasının kalıcı kılınması için gerekli yasal düzenlemeleri istiyoruz."

İMAMLARA RESMİ NİKAH KIYMA YETKİSİ

İmamlara resmi nikah kıyma yetkisi verilmesi tartışmalarına da değinen Zeynep Altıok, izin verilmesi durumunda İslam hukuku üzerinden mirastan tutun da, kadının geleceğini etkileyecek her türlü yaşam koşuluna kadar birçok başka yaptırımı beraberinde getireceğini öne sürdü.   Altıok, "Aydınlara düşen sorumluluk, kadından yana tavır almak ve laiklik ilkesinin ekseninde bağımsız yargıyla korunan bir kadın statüsünün, evlilik müessesesinin arkasında olmaktır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Zeynep Altıok ile röp

Haber: Elif DEMİRCİ -Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

===============================================

Piknikçilerin çöpünü 25 işçi 4 günde temizledi

YAZ sıcaklarından bunalanların adeta akın ettiği Ilgaz'daki piknik ve mesire yerleri, çevre kirliliği ile gündeme gelmeye devam ediyor. Piknik alanlarını kullananlar yine kendileri gibi piknikçileri her platformda şikayet ediyorlar. Gerekli özenin gösterilmesine rağmen Orman İşletme Müdürlüğü insan kaynaklı çevre kirliğinin önüne geçemiyor.

Günübirlikçilerin bıraktıkları atıkları gören bir sonraki günübirlikçi şikayet dilekçesini Bimer'e kadar ulaştırıyor.Ama, Çöpünü toplamasını bilmiyor. Ilgaz Kırkpınar yaylası piknik alanında her ay rutin olarak yapılan çevre temizliği geçtiğimiz günlerde yinelendi.Ilgaz Orman İşletme Müdürlüğünde  toplum yararına çalışma programı kapsamında çalışan 25 işçi Kırkpınarı baştan aşağı temizledi. Ilgaz Orman İşletme Müdürü Utku Danış : Ilgaz Kırkpınar yaylası İç Anadolu'nun en güzel yerlerinden biri ama etrafa bırakılan çöpler nedeniyle gün geçtikçe güzel yer olmaktan çıkacak. Orman işletmesi olarak imkanlarımız ölçüsünde piknik ve mesire alanlarını temizliyoruz. Kırkpınar'a daha önce koyulan çöp varilleri kısa sürede ortadan kayboldu. Birkaç gün içinde bu bölgeye yeni 15 adet çöp varili daha koyacağız. Piknik alanlarını kullananlardan çevrede çöp bırakmamalarını çöpleri çöp varillerine bırakmalarını rica ediyoruz"dedi.

Haber: Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı),

===============================================

Mağazada 'Ne alırsan 5 lira' izdihamı

SİVAS'ta bir mağazanın açılışında satılan ürünlerin fiyatları 5 liradan başlayınca izdiham yaşandı.

Atatürk Caddesi üzerinde züccaciye ürünlerinin satıldığı bir mağazanın açılışında bazı ürünlerin 5 liradan satılacağını ilan etmesi üzerine mağaza önünde uzun kuyruklar oluştu. Mağazanın kapılarının açılmasıyla birlikte bardak, tabak gibi ucuz eşyalardan almak için içeri girmek isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu. İndirimli ürünlerden almak isteyenlerin doldurduğu mağazada çalışanlar zor anlar yaşadı.

Görüntü Dökümü:

-Mağaza önünden görüntü

-Oluşan kalabalık

-Kalabalığın içeri girme çabası

Haber: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(56 mb)

=========================================

Tokat'ta Kelkit Çayı'nda rafting heyecanı

TOKAT'ın Reşadiye İlçesi'nden geçen Kelkit Çayı'nda Tokat Doğa ve Extrem Sporları (TODEX) kulübü üyeleri rafting yaptı.

TODEX kulübü üyeleri rafting yapılacak alanları tespit etmek amacıyla Kelkit Çayı üzerinde bot ile araştırma yaptı. Reşadiye ilçesi girişinden botla Kelkit Çayı'na inen doğa tutkunları 20 kilometre boyunca suda ilerledi. Suda bazı bölgelerde dalgalarla boğuşan raftingciler adrenalin yaşadı. Kelkit Çayı'nı turizme kazandırmak ve burada rafting alanlarını belirleyerek il dışından gelecek turistlere ve bu sporu yapanlara rota belirlemek istediklerini isöyleyen TODEX Başkanı Mahmut Coşkun, "Kelkit Çayı'nın özellikle bahar dönemlerinde su debisi yükseliyor. Reşadiye ve Niksar ilçeleri arasında 20 kilometrelik alan rafting için uygun bir alan. Bu alanları kayıt altına alarak turizme kazandıracağız" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Çayda botla yapılan rating

-Konuşmalar

Haber: Fatih YILMAZ, TOKAT,

(129 mb)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement