Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

BAKAN IŞIK: İHANET NE KADAR BÜYÜKSE, İHANETİ ÖNLEYEN KAHRAMANLIKTA BİR O KADAR BÜYÜK (EK)1)MEVLİDE KATILDIİzmit Fevziye Camii'nde, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar için okunan mevlide Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye...

11.07.2017 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAKAN IŞIK: İHANET NE KADAR BÜYÜKSE, İHANETİ ÖNLEYEN KAHRAMANLIKTA BİR O KADAR BÜYÜK (EK)

1)MEVLİDE KATILDI

İzmit Fevziye Camii'nde, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar için okunan mevlide Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve vatandaşlar katılırken, dualar edildi. Bakan Işık daha sonra camide iki vatandaşın cenaze namazına katılarak, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

İZMİT/DHA

=====================================================

ADANA'DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI (EK)

2)ÖMER ÇELİK: BİR MİLLET TOP YEKÜN ŞEHİT OLMAK ÜZERE SOKAĞA ÇIKTI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, milletvekilleri ve kent protokolü, Ramazanoğlu Camii'nde düzenlenen mevlide katıldı. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Çelik, tüm Türkiye'de etkinliklerin olduğunu belirterek, "15 Temmuz gecesinde devletimizin bağımsızlığı ve milletimizin namusunu koruyan bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek anıyoruz "dedi. 15 Temmuz gecesinin tarihi bir gün olduğunu kaydeden Bakan Çelik, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Dünyada emsali görülmemiş bir direniş ve kahramanlıktı. Asker üniforması giymiş katiller, bir milletin üzerine, o milletin güvenliğini sağlanması için kendilerine emanet edilmiş uçak, tank ve tüfekleri kullanarak acımasızca saldırdılar. Ülkenin cumhurbaşkanı başbakanını bakanlarını öldürmek istediler. Ama elinde hiç bir şey olmayan kadınlar, yaşlılar, gençler sokaklara döküldüler ve bu devletin bağımsızlığını, bizi bu topraklarda hür yaşatan değerleri ve bizim burayı vatan kılmamıza sebep olan bütün prensipleri koruyacak şekilde müthiş bir direniş gösterdiler. Şehitlerimiz oldu. Kimisi tanıdığımız yakın arkadaşlarımız, kimisi hayatımızda hiç görmediğimiz arkadaşlar. Ama hepsi kalbimizde o günden beri bir meşale gibi yanıyorlar. Bu şehitler bize bir mesaj verdiler. Dediler ki 'siz bu topraklarda hür yaşayın, siz bu topraklarda namus üzerine yaşayın, birlik bütünlük içinde yaşayın diye biz canımızı feda ediyoruz' dediler. Onlar vazifelilerini yaptılar. Biz bunu hiç bir zaman unutmayacağız. Bu millet bütün dünyaya gerekirse 3-5 kişinin değil bütün bir milletin bu ülkenin birlik bütünlüğü için topyekün şehit olmak üzere sokaklara çıkabileceğini göstermiştir. Bir milletin topyekün şehit olmak üzere sokaklara çıkması insanlık tarihinde görülmemiştir."

Bakan Çelik'in konuşmasının ardından darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen ikiz polisler Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Ali Oruç, "Bakanım gözün arkada kalmasın. Ben 2 evlat verdim 1 tane kaldı. Gerekirse onu da veririm, ben de canımı veririm yeter ki vatanım sağ olsun, Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun" diye bağırdı.

Polis bu görüntüden motosiklet hırsızını arıyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Bakan Ömer Çelik'in açıklaması

İkiz şehitlerin babası'nın bağırması

Ömer Çelik'in mevlitte görüntüsü

SÜRE: 03'56"    BOYUT: 240 MB

Haber: Salih ÜÇTEPE  -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

================================================

3)POLİS BU GÖRÜNTÜDEN MOTOSİKLET HIRSIZINI ARIYOR.

BURSA'da sahibi tarafından park edilen 5 bin lira değerindeki motosikletin,  kimliği belirsiz bir kişi tarafından çalınması saniye saniye güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Merkez Osmangazi ilçesi'nde otomobil yedek parça işyeri bulunan Cevdet Demirhan, Kemerçeşme Mahallesi İstanbul Caddesi üzerine 16 RE 396 plakalı motosikletini park etti. Üzerinde pembe tişört bulunan ve gözlük takan kimliği belirsiz bir kiş otorsikletin etrafında gezdikten sonra çevreyi kontrol edip  bindiği motosikleti çalıştırarak olay yerinden uzaklaştı.

Motosikletinin çalındığını anlayan Cevden Demirhan'ın şikayeti üzerine polis güvenlik kamerası görüntülerinden hırsızın kimliğini araştırıyor.

Görüntü dökümü

---------------------------

Şahsın motorsiklet etrafında dolaşması

Motorsikleti çalıştırıp gitmesi

Hüseyin TÜCCAR/BURSA,-

Süre:  0.38 DAK)(bOYUT: 23.8 mb)

==================================================

4)DEPREMZEDELER ÇATIDA PROTESTODA BULUNDU

İZMİT'te, 17 Ağustos 1999 depreminin ardından Irak hükümetinin 10 milyon dolar karşılığı petrol yardımı ile depremzedeler için yaptırılan konutlarda oturan depremzedeler evleri tahliye etmeleri istenince eylem yaptı. Bir depremzede kendini yakmak isterken, konutların çatısına çıkan depremzedeler ise protestoda bulundu. Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin, 17 Ağustos depreminin ardından depremzedeler için Irak adını taşıyacak konutlar yapılması isteğiyle 10 milyon dolar karşılığı petrol yardımında bulundu. İzmit'in Arızlı mevkiinde depremzedeler için 237 konut yapıldı. Konutlar Kredi Yurtlar Kurumu'na devredilirken, depremzedelerin taşındığı konutlar yurt olarak kullanılmaya başlandı. Evleri tahliye etmeyen 48 aile konutlarda oturmaya devam ederken, konutları boşaltmaları için 15 Haziran tarihinde tebligatta bulunuldu.

Konutlarda oturan depremzedeler bugün basın açıklaması yaptı. Depremzedelere CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de destek verdi. Depremzedeler adına basın açıklamasını okuyan Recep Uğur, konutlarda 2001 yılından bu yana oturduklarını, 2004 yılından itibaren ise konutlar konusunda anlaşmazlıklar yaşandığını belirterek, "Biz depremzedeler barınaklarımızın bizlere devrini beklerken veya binalar yapılıp oraya geçmeyi umarken sokağa atılmayla tehdit ediliyoruz. 16 yıldır içinde acılarla yaşayan biz depremzedelere hiçbir şey sorulmadan kararlar alınıyor. 15 Haziran tarihli tahliye tebligatını okuyunca şok olduk. Bunu kabul etmiyoruz ve iki talebimizi dile getiriyoruz. 'Bu hibe depremzedelere değil, bürokratlara lojman veya öğrenci yurdu olması içindir' diye belirten bir protokol getirirlerse şartsız terk ederiz. İkinci şart ise o dönem görevde bulunan Valimiz Ercan Topaca'nın bizlere devlet adına önemli sözler verdiğini belirtmiştik. Bugün kendileri Ankara Valisidir, 'Ben böyle sözler vermedim' diyebilir ise bizler şartsız olarak Arızlı'yı terk ederiz. Hiçbir koşulda, şartlar ne olursa olsun bu iki durum haricinde Arızlı'yı terk etmeyeceğiz" dedi.

Açıklama sonrası kendinden geçen Recep Uğur "adalet" diye bağırarak benzin dolu bidona uzanarak kendini yakmak istedi. Recep Uğur çevresindekiler tarafından engellendi. Depremzedeler daha sonra bir binanın çatısına çıkarak protestoda bulunurken, valinin gelmesini istediler. CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş ile görüşen depremzedeler daha sonra çatıdan indi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Depremzedelerin protestosu

-Açıklama

-Recep Uğur'un kendini yakmak istemesi

-Çatıya çıkan depremzedeler ve ikna edilmeleri

(Haber-Kamera: Selda Hatun TAN-İZMİT(Kocaeli), -

===============================================================

5)GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI ZANLISI 10 KİŞİ ADLİYEDE

ÇANAKKALE'de 3 gün önce jandarma tarafından düzenlenen operasyonda yasa dışı yollarla İtalya'ya gitme hazırlığındaki 226 kaçak ile beraber yakalanıp gözaltına alınan 10 organizatör, adliyeye sevk edildi. Ayvacık İlçesi'nden kaçakların İtalya'ya gidişini organize ettikleri ileri sürülen göçmen kaçakçılığı zanlısı 10 kişi, 3 gün önce Suriye, Pakistan ve Hindistan uyruklu 226 kaçak ile beraber yakalanarak gözaltına alındı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kaçaklar, 2 kamyon ve 1 minibüs içerisinde yakalandı. Kaçakları tekneyle İtalya'ya kaçırmak isteyen göçmen kaçakçılığı zanlıları, sorguları tamamlanınca bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Adliyeye sevk edilen insan kaçakçılarından görüntü

Haber-Kamera: İpek GÜNEY/ AYVACIK (Çanakkale),

=====================================================

6)SİVEREK'TE 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri şehitlikte dua okunması ile başladı.

Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Şehitlikte düzenlenen programa; Siverek Kaymakamı Metin Demirel, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, 107'nci Topçu Alay Komutanı Albay Behiç Kunaç, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitlikte düzenlenen programda ilçe protokolü ve vatandaşlar mezarlara karanfil bırakıp dua okudu. Şehitlikten ayrılan protokol üyeleri, darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit olan Siverekli Suat Aloğlu'nun amcası Şeyhmus Aloğlu'nu Yenişehir Mahallesindeki  evinde ziyaret etti. Kalabalık öğle vaktinde de müftülük ve belediye işbirliği ile düzenlenen mevlit programına katıldı.

Görüntü ökümü

------------------------------

Şehitlikte toplanan kalabalık

Türk bayraklı vatandaşlar

Duaların okunması

Ulu camide okunan mevlit

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 407 MB

======================================================

7)TEKİRDAĞ'DA 15 TEMMUZ ANMASINDA ŞEHİTLİK ZİYARETİ

TEKİRDAĞ'da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit edilen polis memuru Münür Alkan ile diğer şehitlerin mezarları ziyaret edilip, şehitler için mevlit okutuldu.

Tekirdağ'da 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine Vali Mehmet Ceylan, Ak Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, ile asker, polis ve vatandaşlar katıldı. Hayrabolu yolu üzerindeki şehir mezarlığındaki şehitlikte, şehitler için dua okunup, mezarlığa karanfil bırakıldı. İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ı korurken 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde darbeci askerler tarafından şehit edilen Tekirdağlı polis memuru Münür Alkan'ın mezarı başında Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra ise Şehitler Camisi'nde şehitler için mevlit okutuldu.

15 Temmuz gecesi Ankara'da darbeci askerlerin Genelkurmay Başkanlığı'na girmesini engellemek için evinden çıkıp karargaha giden ve burada şehit edilen makine mühendisi Mehmet Şengül'ün annesi Huriye Şengül de  Eski Cami de şehitler için okutulan mevlide katıldı. Şengül, "Oğlumu Ankara'da şehit ettiler. Bu vatan bizim. Bu vatan çok savaşlar gördü. Ancak yıkamayacaklar. Acımız büyük ama vatan sağolsun" dedi.

Tekirdağ Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü cami çıkışında vatandaşlara pilav, ayran ve tatlı ikram etti.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Camiden detaylar

-Mevlitten detaylar

-Şehit annesi ile  röportaj

-Pilav dağıtımı

-Mevlide gelenler

-Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement