Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

PKK'nın bombacısı tutuklandıHAKKARİ'de polisin düzenlediği operasyonda yakalanan ve terör örgütü PKK'nın bombacısı olduğu belirtilen Baran Jiyan kod adlı A.N. sorgusunu ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

27.07.2017 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK'nın bombacısı tutuklandı

HAKKARİ'de polisin düzenlediği operasyonda yakalanan ve terör örgütü PKK'nın bombacısı olduğu belirtilen Baran Jiyan kod adlı A.N. sorgusunu ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında örgüt içerisinde bomba, el yapımı patlayıcı, mayın düzenekleri hazırlayan A.N., önceki gün Terörle Mücadele  ekiplerinin yaptığı operasyonla yakalandı. Sabotajcı eğitimi alan ve güvenlik güçlerine eylem yapmak amacıyla örgüt tarafından görevlendirilen Baran  Jiyan kod adlı A.N., yapılan sorgulanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

-Adliye binası

-Adliyeye getirilen şahıs

-Eli kelepçeli şekilde adliyeye götürülmesi

BOYUT: 62 MB,SÜRE: 58 SN

Haber: HAKKARİ,

==========================================

Başbakan yardımcısı Fikri Işık, ilk resmi ziyaretini Kocaeli Valiliği'ne yaptı

BAŞBAKAN Yardımcılığı'na atanan Fikri Işık,  Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ederek ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Başbakan Yardımcılığı'na atanan Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaretinde AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan eşlik etti. Vali Hüseyin Aksoy, şeref defterinin imzalanmasının ardından Işık'ı makamında konuk etti. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, ülkenin büyümesi, gelişmesi, kalkınması için çalışacaklarını söyleyerek,"Biliyorsunuz Milli Savunma Bakanlığı'ndan Başbakan Yardımcılığı görevine atandım. 14 ay 420 gün Milli savunma Bakanlığı görevini yürüttük. ve başbakan yardımcılığı görevine atandık. Görev alanlarımız Pazartesi günü belli oldu. ve yeni sorumlu olduğumuz alanlarda çalışmaya başladık. Ben aynı zamanda Kocaeli milletvekili olduğum için şehrin benim çok sık geldiğim ve sorunlarını da en yakından takip ettiğim ve çalıştığım bir yer olduğu için ilk resmi ziyareti vilayetimize yapmayı tercih ettim. Kısa bir süre önce vali beye hoş geldin ziyareti yapmıştık. Şimdi de başbakan yardımcısı olarak bir resmi ziyaret yapmayı arzu ettik." dedi. Bundan sonra görevine başbakan yardımcısı olarak devam edeceğini söyleyen Fikri Işık konuşmasını şöyle sürdürdü: " Bundan sonra görevimize başbakan yardımcısı olarak devam edeceğiz. Görev alanlarımız belirlendi. Yeni bir takım görevler de sayın başbakanımız tarafından tebliğ edildi. Bundan sonra yoğun bir şekilde görev süremiz bitene kadar Allah nasip ederse hem ülkemiz için hem de şehrimiz için çalışacağız. Bir taraftan ülkemizin büyümesi, gelişmesi, kalkınması, huzuru refahı, esenliği için çalışırken diğer taraftan da şehrimizin geleceğe hazırlanması için mevcut sorunların çözümü, Kocaeli'nin takibi ve yeni çalışmaların yapılması için de bütün milletvekili arkadaşlarımızla, valimizle, büyükşehir belediye başkanımızla, bütün belediye başkanlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle ve teşkilatımızla şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Görev süremiz bitene kadar yine aynı tempoyla, gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Başbakan yardımcısı Fikri Işık ziyareti

-Açıklaması

Haber: Çağla DAŞCI/İZMİT (Kocaeli),

==========================================

TÜBİTAK Başkanı, Özışık ailesini ziyaret etti

TÜRKİYE Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin, Antalya'da balkonlarında yaptıkları roketin patlamasıyla yaralanan Özışık ailesini hastane odasında 15 dakika ziyaret etti.

Antalya Saklıkent'te düzenlenecek olan 20. Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği'ne katılmak üzere kente gelen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin, evlerinin balkonunda roket yapımı sırasında meydana gelen patlamada yaralanan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nde Başuzman Tuncay Özışık ile olayda iki elini kaybeden Altuğ Özışık'ı, bugün akşam saatlerinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde ziyaret etti. Prof. Dr. Ergin'e ziyaretinde, AÜ Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Bülent Aydınlı da eşlik etti. Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin, Özışık ailesini hastanenin ortopedi servisindeki odalarında ziyaret etti. Basına kapalı ziyaretin ardından Prof. Dr. Ergin, Başhekim Prof. Dr. Bülent Aydınlı ile kısa bir süre odasında görüştükten sonra Saklıkent'te hareket etti.

SU İÇİP TELEFONLA KONUŞUYOR

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Başhekim Aydınlı, Altuğ Özışık'ın tedavi sürecinin devam ettiğini belirterek, TÜBİTAK mensubu, eşi ve çocuğunun elim bir kazada yaralandığını söyledi. Tuncay Özışık'ın hafif yaralı olduğunu söyleyen Başhekim Aydınlı, "Altuğ Özışık'ta ciddi bir yaralanma var. Biraz önce tekrar ziyaret ettiğimde ailede bir metanet durumu hakimdi. Bu kazayı olgunlukla karşılamışlar. Ailemiz doğru bir hastanede. AÜ Hastanesi olarak elimizdeki tüm imkanlarla onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin en deneyimli ekiplerinden birisi burada. Hastanın genel durumu çok iyi. Günlük işlerini kendisi yapabiliyor. Suyunu içip, telefonuyla konuşabiliyor. Morali de gayet iyi" diye konuştu.

NAKİL İÇİN ERKEN

Çift el nakli konusunun konuşulmasının çok erken olduğuna değinen Prof. Dr. Aydınlı, "Tedavi süreci devam ediyor. Nakle ihtiyaç var mı diye testler yapılacak. Akdeniz Üniversitesi uzuv nakillerinde dünyada önde gelen hastanelerden birisi. Prof.Dr. Ömer Özkan gibi bir  değerimiz var elimizde. O aşamaya gelindiğinde gerekli değerlendirmeler yapılacaktır" dedi.

BİRKAÇ GÜN SONRA TABURCU OLUR

Prof.Dr. Aydınlı, Altuğ Özışık'ın sol gözünde de büyük sıkıntı olduğunu belirterek, tedavi sürecinin devam edeceğini, birkaç gün içinde taburcu edileceğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

TÜBİTAK Başkanı Prof. DR. Arif Ergin'in karşılanması

Asansöre binmeleri

Başhekim Bülent Aydınlı ile röportaj

TÜBİTAK Başkanı ve başhekimin hastane koridorunda yürümesi

HABER: Erol AKKIR- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

===================================================

Metruk evden 2 ton çöp çıkartıldı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nin tarihi Kale Sokağı'nda metruk iki katlı taş bir evde halk arasında "Şarapçı Hasan" olarak adlandırılan bir kişi tarafından

toplandığı belirmlenen 2 ton çöp, belediye ekipleri tarafından boşaltıldı. Metruk ev ilaçlanıp, dezenfekte edildi. Çöpleri evde biriktiren kişi ise, kişisel bakımının yapılmasına ikna edilemedi.

Marmaris İlçesi'nin Tepe Mahallesi'ndeki tarihi Kale Sokağı'nda bulunan metruk haldeki, iki katlı bir taş evden kötü kokular gelmesi üzerine vatandaşlar, belediyeyi aradı. söz konusu eve giden Marmaris Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çöp evle karşılaştı. Evdeki çöplerden topladığı pet şişeden çeşitli ambalaj atıklarına kadar pek çok şeyi barındığı evde topladığı anlaşılan çevresinde 'Şarapçı Hasan' olarak tanınan 65 yaşındaki bir kişi, dışarı çıkartıldı. Ardından maskeli ve özel kıyafetli 20 kişilik bir ekip, evdeki atıkları tek tek dışarı taşıdı. Evden çıkartılan 2 ton çöp, Muğla Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama Tesisi'ne götürüldü. Ev ilaçlanıp, dezenfekte edildi.  Polis, parmak izini alarak kimliğini tespite çalıştığı 'Şarapçı Hasan" tanınan kişiyi, kişisel temizliğinin yaptırılması konusunda ise ikna edemedi. Mahalle sakinleri, Şarapçı Hasan'ın metruk eve tekrar çöp depolamaya devam edeceğini ileri sürüp, uzaklaştırılmasını istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Metruk evin içeren ve dışarıdan görüntüsü

-Metruk evden çıkartılan çöplerden görüntü

-Belediye ekiplerinin temizlik çalışmalarından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

1 dakika 22 saniye-99,2 MB

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS, DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement