Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-13

1)FECİ KAZADAN 5 SANİYEYLE KURTULAN GENÇ KIZ DHA'YA KONUŞTU: "ÖLÜMÜ ENSEMDE HİSSETTİM"KAYSERİ'nin Talas ilçesinde dün meydana gelen ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazada, ortalığı savaş meydanına döndüren halk otobüsünün altında kalmaktan 5-6 saniyeyle kurtulan Fatma Parlak(20), "Ölümü...

06.06.2017 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)FECİ KAZADAN 5 SANİYEYLE KURTULAN GENÇ KIZ DHA'YA KONUŞTU: "ÖLÜMÜ ENSEMDE HİSSETTİM"

KAYSERİ'nin Talas ilçesinde  dün meydana gelen ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazada,  ortalığı savaş meydanına döndüren halk otobüsünün altında kalmaktan 5-6 saniyeyle  kurtulan Fatma Parlak(20), "Ölümü ensemde hissettim. Arkadaşım bana mesaj atmıştı. Onu okumak için yaya geçidine inmedim. İnseydim, şimdi  ölmüştüm"dedi

Talas ilçesinde ERÜ Hemşirelik bölümü öğrencisi Neslihan Can(22)'ın ve 5 otomobili altına alıp, güçlükle durabilen  38 AB 362 plakalı halk otobüsünün uyuklayan şoförü Mehmet Işık'ın yol açtığı feci trafik kazası sırasında,Açık  Öğretim Fakültesi 2.sınıfta okuyan ve çalıştığı kafeye gitmek için karşıya geçmek isteyen Fatma Parlak,o dehşet anlarını DHA'ya  şöyle anlattı:

"Kazanın meydana geldiği kaldırımda yürürken, arkadaşım Dilek Şafak'tan bir telefon mesajı geldi. Onu okumak için, kaldırımdan yaya geçidine inmem gecikti. Mesaja bakarken arkamdan müthiş bir ses geldi. Ardından sırtıma metal parçaları değince, kendimi can havliyle,önümdeki kafenin bahcesine attım.Geriye dönüp baktığımda yerde bir ceset, başörtüsü ve ayakkabı ile kanlar gördüm. Yaralılar vardı. Şoke olmuştum. Adeta dilim tutuldu. Bir süre kendime gelemedim. Hemen ailemi arayıp, durumu bildirdim. Ölen kız örgencinin kanlar içindeki hali gözümün önünden hiç gitmiyor. Sabaha kadar uyku tutmadı. Psikolojim bozuldu" Olayın kamera görüntülerini defalarca izlediğini belirten Fatma Parlak, halk otobüsünün şöförünün olay sırasında uyukladığını DHA'nın haberinden okuduğunu belirterek" İnsan hayatı ne kadar ucuz. Yeteri kadar dinlenmeden direksiyona geçilirse, olacağı bu.Bizi önce fren tutmadı diye anlattılar ama doğru değilmiş. Kendisinden davacı olacağım. Şahitlikte yapacağım" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Fatma Parlak ile röportaj

-Fatma Parlak'ın olay anını cep telefonundan izlemesi

-Genel detay

Haber: Oktay ENSARİ Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA)

3 dakika 49 saniye/122 MB

====================================================

2)MARKETE SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

DİYARBAKIR merkez Bağlar ilçesinde yüzleri maskeli iki kişinin bir markete önceki akşam düzenlediği el yapımı patlayıcı saldırı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kayıt edildi. Görüntülerde, elinde tatanca olan kişinin müşterileri dışarı çıkarttığı, patlayıcı olan kişinin de patlayıcıyı poşet içerisine markete koyduğu ve daha sonra patlayıcının infilak ettirildiği görülüyor.Merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi, Lezgin Avcı Caddesi üzerinde bulunan bir markete 4 Haziran gecesi düzenlenen saldırının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüler, olay sırasında market önüne gelen yüzleri maskeli iki şahıstan biri elindeki poşette bulunan el yapımı patlayıcıyı markete içine görürrken, diğeri ise elinde tabanca ile kapı önünde bekleyerek müşterilerin ve market çalışanların dışarı çıkmasını bekledi. Önce çocuklarında bulunduğu müşteriler, ardından iki market çalışanı da marketi terk ettikten sonra içeriye patlayıcıyı bırakan kişi ve diğeri hızla markettin önünden kaçarken patlama meydana geldiği görülüyor. Saldırı yaklaşık 1.5 dakika içerisinde gerçekleşirken, maddi hasarın meydana geldiği patlamadan sonra polisin soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Güvenlik kamerası

-Yüzleri maskeli şahısların gelmesi

-İçeriye giren şahıslar

-Patlama anı

-Genel ve detay

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,-

====================================================

3)ALAN: SON 10 YILIN EN VERİMLİ HASADI YAPILIYOR

ADIYAMAN Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, bu yıl son 10 yılın en verimli yılı olduğunu söyledi. Paşa mezrasında ilk buğday hasadına katılan Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan ve çiftçiler katıldı.

Son 10 yılın en verimli yılını yaşadıklarını belirten Alan, "Biliyorsunuz bizim özellikle çiftçilerimizin başlayarak emek vermiş oldukları 6-7 aylık bir sürecin sonucuna gelmiş bulunmaktayız. Ekim ayından itibaren artık yağışları takip etmeye başladık. Bu yıl Şubat aylı özellikle çok kurak geçti çok ciddi korkular yaşadık ama Allah'a şükür Mart, Nisan aylarında yağışın bol olması Mayıs ayında da ortalamanın üstünde olmasıyla verimde rekor bekliyoruz. Çiftçilerimizle görüştüğümüzde son 10 yılın en verimli yılını yaşıyoruz deniliyor buda bizi mutlu ediyor. Bereketli bir hasat diliyorum"dedi.

Biçerdöverler operatörlerinin operatör belgesi olması gerektiğini de hatırlatan Alan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biçerdöverle ilgilide dane dökümüyle ilgili kontrol yapmaları gerekiyor. Biz bununla ilgili ekiplerimiz sahada çiftçilerimize şunu söylüyoruz biçerdöverler operatörlerimizin muhakkak suretle biçerdöverler operatör belgesi olması gerekir sözleşme yapmaları gerekiyor ve bundan sonraki süreçte de bizi takip eden en büyük sıkıntı anız yangınlarıdır anız yangınları önleyebilmek içinde biz çiftçilerimizi bilinçlendiriyoruz. Tarlayı yakmayın geleceğimizi yakmayalım bereketli bir yıl oldu toprağın bereketin devam etmesi için bizim bu anızları da yakmamamız lazım hayırlı bereketli bir yıl diliyorum"

Görüntü Dökümü:

---------------------

Biçerdöverle hasat yapılması

Adil Alan'ın açıklaması

Köylülerin açıklaması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 90 MB

===============================================

4)TTK'DA 1990'DA 34 BİN, ŞİMDİ 7 BİN İŞÇİ ÇALIŞIYOR

ZONGULDAK'ta ekonominin can damarı Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK), 1990 yılında 34 bin 349 olan işçi sayısı bugün 7 bin 818'e kadar geriledi. Bu yılın sonunda 1127 işçinin emekli olmasıyla işçi sayısı 7 binin de altına düşecek.

Türkiye'nin en büyük taşkömürü havzası Zonguldak'ta Genel Maden İşçileri Sendikası'nın(GMİS) yaptığı araştırmada 180 yılda çıkartılabilecek 1.3 milyar ton kömür rezervi olduğu tespit edildi. Tarih boyunca ürettiği taşkömürü ile Cumhuriyet'in kurulması dahil sanayiye büyük katkıları olan TTK'nın 34 bin 349 işçiyle çalıştığı 1990 sonrası işçi sayısı hızla azaldı. Kurumda geçen yıl Ocak ayında işçi sayısı 8 bin 899 olarak belirlendi. 2016 sonunda 1027, bu yılın ilk 4 ayında da 163 işçi emekli olarak kurumdan ayrıldı. 14 bin norm kadroyla çalışması gereken kurumda Nisan ayı itibariyle KPSS ile alınan farklı meslek guruplarındaki işçiler de dahil edilince işçi sayısı 7 bin 818 olarak hesaplandı. Yıl sonuna kadar 1127 işçinin daha emekli olacağı belirtilen kurumda çalışan sayısı 7 binin de altına düşecek.

TTK'da işçi açıklarını gidermek için ise en son 2009 yılında 3 bin üretim işçisi alındı. Ardından geçen sürede az sayıda KPSS ile alınan işçiler dışında işçi alınmaması, üretimin yanı sıra iş güvenliğini de olumsuz etkiliyor. 1967'de 31 bin 441 işçiyle 5 milyon 30 bin 864 ton üretim yaparak yıllık kapasitesini yakalayabilen TTK'nın işçi açıkları nedeniyle satılabilir kömür üretimi yılda ortalama 900 bin tonlara düştü.

'İŞÇİ ALINMAZSA KURUM KAPANMAYA GİDER'

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, 5 milyon ton üretim kapasitesi olan kurumun bu sayıyı tarihinde sadece 1 kez yakalayabildiğini söyledi. 1990 yılından sonra işçi sayısının hızla azaldığını söyleyen Demirci, şöyle konuştu:

"Bu yıl tarihinin en düştük işçi sayısıyla en düşük üretimini yaptık. Bizim en büyük sıkıntımız işçi açıkları. İşçi sayımız her geçen gün düşüyor. Emekli olanın yüzde 80'i üretim işçisinden oluyor. Her emekli üretimden birisinin gitmesi demektir. Bundan dolayı kömür üretimi de alt seviyelerde. Biran önce kurumuna işçi alınması gerekiyor. Bu TTK'nın ve Zonguldak'ın kurtuluşu olur. İşçi alınmazsa kurum kapanmaya gidiyor. Bunu saklayamayız. Genel müdürlüğün yaptığı araştırma TTK'ya sadece şuan 2 bin üretim işçisi alınsa bunun devlete 1 lira zararının olmayacağı ifade ediliyor. Bu üretimi arttıracaktır."

Görüntü Dökümü:

---------------------

-TTK'dan detaylar

-İşçilerden detaylar

-GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ile röp.

Süre: (4.04) Boyut: (193 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

==================================================

5)KAMYON LASTİĞİ İÇİNDE ESRAR

ANTALYA'da Narkotim ekipleri tarafından düzenlenen 3 operasyonda yaklaşık 60 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu maddenin bir kısmı ise kamyon lastiği içine gizlenmiş halde bulundu.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 operasyonda zehir tacirlerine darbe vurdu. Ekipler, Diyarbakır'dan nakliye kamyonu lastikleri içinde uyuşturucu madde getirildiği ihbarını aldı. Kamyonu takibe alan ekipler, düzenlediği operasyonda lastiklerin içine gizlenmiş 20 kilo 760 gram esrar maddesi ele geçirdi. Olayla ilgili M.V., A.T. ve N.T gözaltına alındı. Ekipler, 2'nci operasyonu Konyaaltı İlçesi'nde yaptı. Şüphe üzerine durdurulan otomobilde 34 kilo esrar, 180 gram kokain, 84 gram kubar esrar ve 50 miligram amonyak maddesi ile hassas terazi ele geçirildi. Polis, olayla ilgili M.K. ve F.K.'yi gözaltına aldı.

Polis, 3'üncü operasyonu ise Muratpaşa İlçesi Yeşilırmak Mahallesi'nde düzenledi. Operasyonda M.Ş. adlı kişi gözaltına alınırken 10 paket halinde 200 gram eroin maddesi ele geçirildi.

Sağlık kontrolü sonrasında ifadeleri tamamlanın 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------

Adliye dış plan görüntüsü

Şahısların adliyeye getirilişi

Polis telefon görüntüsü

Köpeğin uyuşturucuyu bulması

Uyuşturucunun görüntüsü

235 MB/// 02.37ö

HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Emrah GÜL/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement