Dha Yurt Bülteni-17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-17

Dha Yurt Bülteni-17

Kuzey Irak'ta 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu yapılacakIRAK Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani başkanlığında bir araya gelen Kürt partileri, bağımsızlık için yapılacak referandumun tarihini 25 Eylül olarak belirledi.

07.06.2017 19:57

Kuzey Irak'ta 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu yapılacak

IRAK Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani başkanlığında bir araya gelen Kürt partileri, bağımsızlık için yapılacak referandumun tarihini 25 Eylül olarak belirledi.

Irak'ın kuzeyindeki Selahaddin kentinde bugün bağımsızlık referandum gündemi ile Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani başkanlığında bir araya gelen parti temsilcileri, bağımsızlık referandumun 25 Eylül'de yapılmasını kararlaştırdı. Toplantı devam ederken, Kürt televizyonları Rudaw ve K24, bağımsızlık referandumu için belirlenen tarihin 25 Eylül olarak duyurdu. Bölgesel Kürt Yönetimi bir süre önce BM'ye başvurarak referandum için gözlemci talebinde bulunmuştu.

Haber: DİYARBAKIR,

================================================

Kılıçdaroğlu: (Katar krizi) Arap dünyasındaki devletlerin arasında taraf olmayacağız (1)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  "Katar krizine" ilişkin, "Bu ülkeye huzuru getirdiğimiz zaman emin olun Ortadoğu'ya da huzuru getireceğiz. İslam dünyasında neden kan akıyor? Neden İslam dünyası birbirine girdi? Gazi Mustafa Kemal'in söylediği bir şey vardır; 'Arap dünyası ile dost olacaksınız. Ama Arap dünyasında devletlerin arasında taraf olmayacaksınız.' Biz taraf olmayacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur'da bazı tesislerin açılışına katıldı. "Katar krizine" ilişkin Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeye huzuru getirdiğimiz zaman emin olun Ortadoğu'ya da huzuru getireceğiz. Bakın Katar'ı görüyorsunuz. Ortadoğu'da son iki günde yaşananları görüyorsunuz. Ramazan ayındayız. Kul hakkının yenilmemesi gerektiğini birbirimize anlattığımız bir aydayız. Peki İslam dünyasında neden kan akıyor? Neden İslam dünyası birbirine girdi? Dün grup toplantısında da söyledim. Gazi Mustafa Kemal'in söylediği bir şey vardır; 'Arap dünyası ile dost olacaksınız. Ama Arap dünyasında devletlerin arasında taraf olmayacaksınız.' Biz taraf olmayacağız. Bütün dünyayı olduğu gibi İslam dünyasını da kucaklayacağız. Ekonomimizi, ilişkilerimizi geliştireceğiz. Ama onların arasındaki  kavgaya bir unsur olarak girmemeliyiz. Bunu yaptığı zaman Türkiye sorunun bir parçası olmaz. Çözümün ana aktörü olur. Bizim de amacımız Ortadoğu'da bir sorun olduğunda sorunu yaşayan devletler dönüp Türkiye'ye bakmalı ve demeliler ki gel bizim aramızdaki sorunu çöz. İşte o  zaman sorunun değil çözümün aktörü oluruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Burdur Belediye Başkanın konuşması

-Kılıçdaroğlu'nun konuşması

-Açılışın yapılması

-Detaylar

Haber: BURDUR

=================================================

Traktörün ardındaki su tankeri devrilince altında kalan çocuk öldü

Çanakkale'nın Bayramiç İlçesi'nde, hareket halindeki traktörün arkasında bulunan su tankerinin üstüne devrildiği 10 yaşındaki Mustafa Kılıç öldü.

Kaza, bugün saat 15.00 sıralarında, Bayramiç'e bağlı Sarıdüz Köyü'nde meydana geldi. Sadettin Kılıç (31) yönetimindeki 17 TR 559 plakalı traktörle seyir halindeyken, aracın arkasına bağlı tanker devrildi. Sürücü Sadettin Kılıç'ın bu sırada araçtan düşen oğlu 10 yaşındaki Mustafa Kılıç, tankerin altında kalıp yaralandı. Hastaneye kaldırılan Kılıç, yapılan müdahaleye rağmen öldü. Türkmenli İlköğretim okullu 3. sınıf öğrencisi Mustafa Kılıç'ın ölüm haberi üzüntü yarattı. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Devrilen traktörden görüntü

Köyden görüntü

Yakınlarının gözyaşlarından görüntü

Yaşamını yitiren çocuk Mustafa Kılıç'ın ailesi ile mutlu resimlerinden görüntü

Haber- Kamera: Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale),

=================================================

Nusret, doğduğu köye külliye yaptıracak

SOSYAL medya hesabından yayınladığı videolarla dünya çapında üne kavuşan et restoranı sahibi Nusret Gökçe, Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı'nın önerisiyle, doğum yeri olan Erzurum'un Şenkaya İlçesi'ne bağlı Paşalı Köyü'ne külliye yaptıracak. Cami, kütüphane, imam evi, taziye evi ve gasilhaneden oluşacak külliyenin 10 Haziran Cumartesi günü temeli atılacak.

Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, seçim çalışmaları sırasında Şenkaya'nın Paşalı Köyü'nde gördüğü eksiklik üzerine köye cami yaptırması için Nusret Gökçen'e öneride bulundu. TV 8'in sahibi Acun Ilıcalı'nın amcası olan Mustafa Ilıcalı'nın önerisiyle Gökçe, doğduğu köy olan Paşalı'ya külliye inşa etmeye karar verdi. Yaklaşık 4 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan külliyede cami, kütüphane, imam evi, taziye evi ve gasilhane olacak. Külliyenin temel atma töreni Milletvekili Mustafa Ilıcalı ve Nusret Gökçe'nin katılımıyla 10 Haziran Cumartesi günü yapılacak. Öneriyi kabul edip doğduğu köye külliye yaptırmaya karar veren Nusret Gökçe'yi tebrik eden Mustafa Ilıcalı, şunları söyledi: "Nusret beyin işletmesinde iftar yaptığımızda namaz kılmak için seccade istedim. Çalışanlar restoranda seccade olmadığını söylediler. Şaşırdım, aslında Şenkayalı hemşehrilerimiz arasından genelde hoca çıkar. Şenkayalı hemşehrimin işletmesinde seccade olması lazım dedim. Sonraki akşam Nusret Bey beni davet etti ve mekanda artık seccade bulundurduklarını bildirdi. Ben de mekanda artık seccade olduğuna göre memleketin Paşalı'ya da külliye yakışır diye öneride bulundum. Allah razı olsun önerimizi kabul edip külliye yaptırmaya karar verdi. Cumartesi günü de inşallah temel atma törenini gerçekleştireceğiz."

Haber: ERZURUM,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement