Dha Yurt Bülteni- 19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni- 19

Maçka'daki çatışma anı kameradaTrabzon' un Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasında çıkan çatışmada yaralanan 2 askerin durumunun ağır olduğu öğrenildi, 1 sivil memurun ise tedavisi sürüyor.

11.08.2017 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maçka'daki çatışma anı kamerada

Trabzon' un  Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasında  çıkan çatışmada yaralanan 2 askerin durumunun ağır olduğu öğrenildi,  1 sivil memurun ise tedavisi sürüyor. Öte yandan çatışma anı cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.

Askeri yetkilierden alinan bilgilere göre Trabzon'un Maçka İlçesi kırsalında PKK'lıların saat 15.00 sıralarında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışmada yaralanan  2 askerin durumunun ağır olduğu ve hastanedeki müdahalelerin sürdüğü öğrenildi. Öte yandan çatışma anı ise cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Kameraya yanısyan görüntülerde art arda silah sesleri duyuluyor.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Cep telefonu kamerası tarafından kaydedilen silah sesleri

-Hastaneden görüntüler

TRABZON,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ..

==========================================

Cumhurbaşkanı'na suikast timi davasının dördüncü duruşması sürüyor (4)

DURUŞMALARA İKİ GÜN ARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 43'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına verilen aradan sonra devam edildi. Duruşmada Dalaman Deniz Üs Komutanı Albay Cenk Bahadır Avcı'nın avukatı, müvekkilinin suçlandığı saatlerin suikastle ilgisinin bulunmadığını, doğru yönlendirilmediğini ileri sürüp beraatini istedi. Savunmanın tamamlanmasından sonra gelen talepler için ara kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, duruşmayı 14 Ağustos Pazartesi gününe erteledi. Duruşma sonrasında sanıklardan Gökhan Şahin Sönmezateş, gelecek celselerde yapacağı savunma için kendisine ayrılan süreyi az bulup, itiraz etti. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ ise "Gerekli süreleri size verdik" dedi.

Taylan YILDIRIM - Cavit AKGÜN/ MUĞLA

========================================

Otomobil sulama kanalına uçtu: 1 ölü, 5 yaralı

TOKAT'ta otomobilin sulama kanalına uçması sonucu meydana gelen kazada 1 çocuk öldü, 5 kişi yaralandı.

Kaza, dün akşam Tokat'a bağlı Çökelikkışla Köyü yakınlarında meydana geldi. İstanbul'dan Tokat'a akraba ziyaret için gelen Çevik ailesi piknik yapmak için sabah köyün mesire alanına gitti. Aile piknik sonrası köye dönmek için yola çıktı. 29 yaşındaki Yusuf Çevik yönetimindeki 60 DA 320 plakalı otomobil köy yakınlarında sürücünün kontrolü kaybetmesi üzerine sulama kanalına uçtu. Otomobilden kendi çabasıyla çıkan sürücü Yusuf Çevik, 2 yaşındaki oğlu Furkan Çevik ve kızı 7 yaşındaki Şeyma Çevik'i de sudan çıkarmayı başardı. 28 yaşındaki eşi Emine Çevik ile 7 yaşındaki Elif Çevik ve yeğenleri 11 yaşındaki Ahmet Çevik çevreden kazayı görenlerinyardımıyla sulama kanalından çıkarıldı. Ambulansla Tokat Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Elif Çevik doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak öldü. Emine Çevik'in durumunun ise ağır olduğu belirtildi. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Kanal içindeki aracın görüntüsü

-Yapılan çalışmalar

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,

==================================

Tekstil işçisini denizde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor

ÇANAKKALE'nin Ezine İlçesi, Geyikli Beldesi'nde, gezmek için bindiği lastik botla ortadan kaybolan tekstil işçisi 28 yaşındaki Emre Kaptan'ı arama kurtarma çalışmalarına bugün de devam edildi.

Emre Kaptan, Ahmet Köle ve Harun Uncu diğer bacanakları İbrahim Gezer'in Geyikli'deki yazlığında aileleriyle birlikte biraraya geldi. Geçen 8 Ağustos Salı günü dört bacanacak, saat 16.00 sıralarında eşlerini de alarak birlikte, beldeye 8 kilometre mesafedeki bir koya denize girmeye gitti. Burada iyi derecede yüzme bilmediği öğrenilen Emre Kaptan, yanlarında götürdükleri 1.80 metrelik, tek kişilik, lastik bota bindi. Bacanağı Ahmet Köse ise bu sırada 50 metre ilerdeki otomobilden kürekleri almaya gitti. Bölgenin hem rüzgarlı hem de akıntılı olması nedeniyle, Kaptan, binip içine uzandığı lastik bot ile sürüklenmeye başladı. Köse, kürekleri alıp, sahile döndüğünde bacanağının içinde bulunduğu botu kıyıdan yaklaşık 100 metre ileride farketti. Yüzerek yardıma gitmek istedi, ancak çabaları yetersiz kaldı. Kaptan'ın içinde bulunduğu bot bir süre sonra gözden kayboldu. Bunun üzerine Köse, sahile gelen diğer 2 bacağıyla birlikte durumu jandarma ve sahil güvenliğe bildirdi. Sahil güvenlik, 3 bot, 1 helikopter ve 1 uçak ile arama kurtarma çalışması başlattı. Jandarma da kıyıdan arama-kurtarma çalışması yaptı. Ancak 3 gün boyunca yapılan aramalardan bir sonuç alınamadı.

Arama-kurtarma çalışmalarına bugün de Aktaş Plajı açıklarında Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı'na ati TCSG 16 Botu ile devam edildi. Arama-kurtarma ekibindeki dalgıçlarda zodyak botla Emre Kaptan'ın gözden kaybolduğu noktalarda dalış gerçekleştirdi. Kıyıya yakın bölgelerde de sahil güvenlik ekipleri arama-kurtarma çalışması yaptı.

Bütün çabalara rağmen ne Kaptan'a ne de bota ulaşılamazken, yetkililer, bu gecede termal arama yeteneğine sahip bir sahil güvenlik botuyla aramaların devam edeceğini bildirdi. Kaptan'ın Yunan Adaları'na sürüklenmiş olabilme ihtimaline karşı Yunan makamlarının bilgilendirildiği öğrenildi.

Öte yandan, Kaptan'ın yakınlarının sahilde umutlu bekleyişi sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Aktaş Plajı'ndaki arama kurtarma çalımalarından görüntü

Haber: Burak GEZEN - Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

==========================================

Maddona için yaptığı pizzayı, Tunceli'de yoksul çocuklar için pişirdi

KANADA'nın Toronto şehrinde yaşayan dünyaca ünlü Tuncelili pizza ustası Zeynel Arı, Vali Tuncay Sonel'in daveti üzerine kentteki yoksul çocuklara kendi elleriyle pizza yaptı. Zeynel Arı, Maddona'ya yaptığı pizzanın aynısını bu kez Tuncelili çocuklar için pişirdi.

Yaşadığı Kanada'nın Toronto şehrinde aralarında Kanada Başbakanı, Kanadalı birçok bakan ve şarkıcı Maddona gibi çok sayıda ünlüye pizza hazırlayan Tuncelli Zeynel Arı, yaz tatili için geldiği memleketinde, yoksul çocuklar için pizza yaptı. Özel bir restauranta yoksul çocuklar için düzenlenen pizza hazırlama etkinliğine, Vali Tuncay Sonel, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur ve Munzur Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ubeyde İpek'in ile çok sayıda davetli katıldı.

MODDONA İÇİN HAZIRLADIĞI PİZZANIN AYNISINI ÇOCUKLAR İÇİN YAPTI

Memleketimde böylesi bir organizasyona katılmaktan dolayı mutlu olduğunu anlatan Arı, pizzaları zevkle pişirdiğini söyledi. Şarkıcı Maddona için yaptığı pizzanın aynısını Tuncelili yoksul çocuklar için yaptığını anlatan Arı, "Memleketimin çocuklarına ve protokol üyelerine pizza yapmak beni gururlandırdı. Bugün burada Kanada Başbakanı ile ünlü şarkıcı Maddona için yaptığım pizzaların aynısını yapıyorum ve memleketimin çocuklarına yediriyoruz bu beni çok mutlu etti. Bugünde memleketimizde sağ olsunlar valiliğimizin büyük katkılarıyla çocuklar için pizza yapıyoruz. Sayın Valimiz bu konuda gerçekten çocukları düşündü. Tuncelili çocukların pizzayı tatmaları için böyle bir etkinlik yaptık. Ümit ediyorum çocuklarımız sevinir ve mutlu olurlar" dedi.

Tunceli'nin böylesi etkinliklerle anılması gerektiğini belirten Vali Sonel ise, dünyaca ünlü pizzacı Zeynel Arı'ya teşekkür ederek, "Bugün yetim ve öksüz çocuklarımızla beraber bir aradayız. Kendisinin ellerine sağlık. Zeynel Arı, Tuncelimizi en güzel şekilde tanıtıyor. Biz Tunceli'nin böyle güzelliklerle Munzur'uyla, balıyla, doğal güzellikleriyle, böyle biri birinden değerli iş adamlarımızla anılmasını istiyoruz. Zeynel Arı'ya ve mekanını bize açan iş yerine, çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Dünyaca ünlü pizzacımızın inanılmaz güzel lezzetli pizzalarını yemek çok güzel bir duygu, gerçekten çok lezzetli olmuş. Tunceli çocukları bugün bu pizzaları dünyaca ünlü bir pizzacının elinden pişirilmiş şekilde yiyor ve bizim amacımız çocuklarımıza hep sahip çıkmak yanlarında olmaktır" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------------------

-Zeynel Arı'nın pizza fırına atma anı

-Arı'nın konuşması

-Vali'nin konuşması

-Pizzaların servis edilmesi

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ, -

====================================

TIR'ın dorsesi devrildi

ZONGULDAK'ta, TIR'ın damperli dorsesi kum boşaltırken devrildi. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

İncivez Mahallesi Üniversite Caddesi'nde meydana gelen olayda TIR, Zonguldak Belediyesi tarafından başlatılan alt yapı çalışmalarında kullanılacak olan kumu boşaltmak için açılan kanala yaklaştı. Sürücü, kumu boşaltmak için damperi kaldırdığı sırada dorse devrildi. İş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan kazada ölen ve yaralanan olmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Kaza anı güvenlik kamerası

Haber: Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

============================================

Otomobil cadde ortasında alev alev yandı

KONYA'da hareket halindeki otomobil, motor kısmından alev aldı. Cadde ortasında yanmaya başlayan otomobil itfaiye tarafından söndürülürken kullanılamaz hale geldi. Araç sahibi şoke oldu.

Olay, saat 17.30 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Büyükşehir Belediyesi Kavşağı'nda meydana geldi. Abdurrahman Bedir yönetimindeki 42 LZ 416 plakalı otomobili ile hareket halindeyken motor kısmı aniden alev aldı. Alevler tüm otomobili sarınca inen sürücü Bedir çevreden yardım istedi. Bölgede bulunan esnaflardan bazıları iş yerlerinden getirdikleri yangın tüpü ile yangını söndürmeye çalıştı ancak, alevler sönmedi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği otomobildeki yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Aracın elektrik aksamından çıktığı tahmin edilen yangın sonrası otomobil kullanılamaz hale geldi. Gözleri önünde otomobili alev alev yanan Abdurrahman Bedir şok yaşadı. Olay anı çevredeki bulunanlar tarafından cep telefonu ile de görüntülenen otomobil, çekiciyle otoparka götürüldü.

Görüntü Döktümü:

-------------------------

-Çekilen cep telefonu görüntüleri

-Otomobilden yükselen alevler

-Yanan otomobilden detay

-Yangın söndürme tüpü ile müdehale

- İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesi

-Araca müdehalesi

-Aracın söndürülmesi

Haber-Kamera: KONYA,)

=============================

Bodrum'da çöplük yangını

MUĞLA'nın Bodrum İlçesin'deki katı atık depolama alanında başlayan yangın, ormanlık alana da sıçrayınca paniğe neden oldu. Ekiplerin hızlı müdahalesi ile ormanlık alandaki alevler söndürülürken, çöplükteki yangına ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

Bodrum'un Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki katı atık depolama alanında bugün saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Ekipler, gaz sıkışmasından kaynakladığı sanılan ve yanan çöplerin uçuşması nedeniyle çevreye yayılan yangına müdahale etmekte zorlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Grup Amirliği ekiplerinin müdahale ettiği yangın için, Bodrum Orman İşletme Şefliği ekipleri de alana geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında yangın, ormanlık alana da sıçradı. Orman ve itfaiye ekipleri yanan ormanlık alana köpük sıkarak, alevleri kontrol altına aldı. Çöplük alanda çıkan ve kontrol altına alınamayan yangını söndürmek için ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Çöplük alandaki yangın söndürme çalışmalarından görüntü,

-Yangının ormanlık alana sıçramasından görüntü,

-Ekiplerin müdahalesinden görüntü.

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM(Muğla),

=============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni- 19 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement