DHA YURT BÜLTENİ - 4 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 4

Adana'da kaçak akaryakıt operasyonuAdana'da polis, bir depoya yaptığı baskında 2 bin 300 litre kaçak akaryayıt ele geçirdi.

31.07.2019 10:14

Adana'da kaçak akaryakıt operasyonu

Adana'da polis, bir depoya yaptığı baskında 2 bin 300 litre kaçak akaryayıt ele geçirdi.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Seyhan ilçesi Nakliyeciler Sitesi içinde bulunan depoda kaçak akaryakıt aktarımı yapıldığı ihbarını aldı. Adrese giden polisler, depoda 2 bin 300 litre akaryakıt ele geçirdi. Depoda bulunan R.K. gözaltına alındı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
----------
Polisin depoya girmesi
Depodaki bidonlara doldurulmuş akaryakıt
Varillerden görüntü

SÜRE: 34" BOYUT: 62 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,

====================

Afyonkarahisar futbol kulüplerinin kamp merkezi oldu

Termal, mermer, sağlık ve lezzetin yanı sıra sporun da merkezi olma yolunda ilerleyen Afyonkarahisar, yurt içi ve dışından pek çok takımın tercih ettiği kamp merkezi oldu. Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Zeybek, "Sezon başı kamp çalışmaları için ilimizi ligler başlayana kadar 70'in üzerinde takım kamp için tercih etmiş olacak ve bağlantılar o şekilde" dedi.
Afyonkarahisar Kocatepe Spor Kompleksi içerisinde bulunan futbol sahaları özellikle yeni sezon hazırlığındaki futbol kulüplerinin ilgisini çekiyor. Termal oteller bölgesinde yer alan antrenman sahaları futbol kulüplerinin uğrak noktası olma yolunda ilerliyor. Süper Lig'den Göztepe ve Yukatel Denizlispor, Spor Toto 1. Lig'den Eskişehir, Altay, Menemen Belediyespor, 2 ve 3. liglerden takımların yanı sıra yurt dışından da futbol kulüpleri kamp için Afyonkarahisar'ın yolunu tuttu. Sezon başına kadar Afyonkarahisar'da kamp yapacak takım sayısının 70'i bulacağı belirtildi.
SAYI HER GEÇEN YIL ARTIYOR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kentin birçok alanda merkez konumunda olduğunu söyledi. Spor tesisleriyle de birçok kulübün sezon başı kampı için Afyonkarahisar'ı tercih ettiğini kaydeden Mehmet Zeybek, spor tesislerinde yapacakları yeni düzenlemelerle Afyonkarahisar'ı ilk tercih edilen merkez haline getirmek istediklerini vurguladı. Tarih, kültür, termal, sağlık ve lezzet gibi birçok alanda turistik özelliklere sahip olan Afyonkarahisar'ın sportif anlamda da bir cazibe merkezi olmaya aday olduğunu ifade eden Zeybek, belediye olarak yeni düzenlemelerle zirveye yerleşmek için çalışma yapacaklarını söyledi. Zeybek, "Spor merkezleriyle ilimiz gerek yurt içindeki kulüpler gerekse yurt dışındaki kulüplerin gözdesi olmaya aday. 2019- 2020 sezonu kamp çalışmaları için ilimize üst düzey kulüpler kamp çalışması yapmak için iştirak ediyor. Sezon başı kamp çalışmaları için ilimizi ligler başlayana kadar 70'in üzerinde takım kamp için tercih etmiş olacak ve bağlantılar o şekilde" dedi.
'TESİSLERİMİZİN STANDARDINI YÜKSELTECEĞİZ'
Önümüzdeki sene kamp dönemi öncesinde bazı değişiklikler yapacaklarının altını çizen Başkan Zeybek, "Süper Lig ekiplerinden Yukatel Denizlispor ve Göztepe ile TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor ve Altay ilimizde. 2. Lig ekiplerinden de takımlarımız kamp için ilimizi tercih etti. Organizatörlerle yaptığımız görüşmelerde Afyonkarahisar'ın iklim olarak takımların kamp yapmasına en uygun illerden bir tanesi olduğunu ifade ettiler. İnşallah takımlarımızın kampları bittikten sonra da kamp alanlarını gelecek sezona yeniden düzenleyerek standardını yükseltmek için gayret sarf edeceğiz. Böylece Afyonkarahisar'ı özlenen ve arzu ettiğimiz spor turizm merkezi haline elbirliğiyle getireceğiz" diye konuştu.
YERLİ VE YABANCI 70 TAKIM KAMP YAPACAK
Afyonkarahisar'da kamp yapan takımların kamp programlarını organize eden Yusuf Hamarat, Afyonkarahisar'ın bu alanda doğru ve emin adımlarla zirveye yürüdüğünü söyledi. Hamarat, şöyle dedi:
"Afyonkarahisar'da şu an 2 Süper Lig takımımız kamp yapıyor. TFF 1. Lig'den 6 takımımız, yurt dışından şu an 4 takımımız var. Kamp programını Afyonkarahisar'da yapmak için gelecek olan 1. Lig takımlarımız var. Bir de Fas Süper Lig takımlarımızdan da kamp için Afyonkarahisar'ı tercih edecek takımlar var. Sonuç olarak Süper Lig, TFF 1. Lig ve yurt dışından gelecek olan ortalama 14 takımımız mevcut. 2. Lig ve 3. Lig'in periyodu da eylül ayında başlayacağı için temmuz ayı sonu ve ağustos ayından itibaren de 2. ve 3. Lig takımlarının da kamp çalışmalarının başlamasıyla toplamda 70 takımın kampını Afyonkarahisar'da yapmış olacağız."
'ÇIKIŞINI SÜRDÜRÜYOR'
Afyonkarahisar'ın 2016 yılından bu yana çıkış yakaladığını ve kamp merkezi olma yolunda önemli adımlar attığını ifade eden Yusuf Hamarat, "Afyonkarahisar 2016 yılında bilindiği üzere spor kompleksinin tamamlanmasının ardından spor turizminde her yıl üzerine koyarak giden bir kentimiz oldu. Tabii ki tesislerin tanıtımı ve bizim de kulüplerle olan temaslarımızın da katkısıyla önemli bir seviyeye geldi. Afyonkarahisar, spor turizmi ve spor merkezi olma yolunda yürüyen ve bir segment alarak çıkış yapmaya devam ediyor" dedi.
'TÜRKİYE'NİN VAZGEÇİLMEZ KAMP MERKEZİ OLACAK'
Yurt dışında kamp yapan kulüplerin birçoğunun memnun olmadığını ve yüksek rakamlarla kamp maliyetlerinin arttığını dile getiren Yusuf Hamarat, takımların Afyonkarahisar'ı neden tercih etmeye başladığını şöyle anlattı:
"Takımların hazırlık maçları oynadıkları sahalar ve zeminlerin ne kadar elverişli olduğunu görüyorsunuz. Takımların antrenman ve maç yapabilecekleri sahalar, konforlu ve kaliteli otelleri, lezzetli yemekleriyle çok daha huzurlu bir ortam sağlıyor. Sonuç olarak yurt dışına kampa giden takımların çoğu memnun olmazken, Afyonkarahisar'a gelen takımlarımız çok memnun. Afyonkarahisar her geçen gün bu alanda gelişiyor ve büyüyor ama yetmez. Afyonkarahisar'ın, Türkiye genelinde özellikle spor turizminde kamp merkezi olması ve ilk sıraya oturması için çalışıyoruz. Önümüzdeki yıl için 5 tane de projemiz var. Bu projeleri de tamamladıktan sonra 2020 ve 2021 yılından itibaren Afyonkarahisar, Türkiye'nin vazgeçilmez kamp merkezi olacaktır."

Görüntü Dökümü
-----------
-Spor kompleksinin drone ile çekimi
-Takımlar antrenman yaparken detay
Genel detaylar
Takımlar hazırlık maçı yaparken detay
Belediye Başkanı Zeybek ile röp
Organizatör Yakup Hamarat ile röp

HABER- KAMERA: Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR,

====================

Rize'de turistlere en iyi çay demleme tarifi anlatılıyor

Rize'de, Türkiye Çay Demleme 2018 şampiyonu Gülhanım Sarı Delihasan, yerli-yabancı turistlere en iyi çay demleme tekniklerini anlatıyor, Türk çayının tanıtımını yapıyor.
Rize Ticaret Borsası tarafından düzenlenen yarışmada 2018 yılında En iyi Çay Demleme şampiyonu olan Gülhanım Sarı Delihasan, kente gelen yerli ve yabancı turistlere çay demleme tekniklerini anlatıyor. Ayder Yaylasına gelen bir grup Ummanlı turizmciyi karşılayan Delihasan, kendine özgü yöntemlerle çay demleyip, sundu. Turistler, tadına vardıkları çaylardan alarak ülkelerine götürdü.
Çayın tadı ve aromasının en iyi alınabileceği porselen ve ya bakır demlikte demlenmesi önerisinde bulunan Delihasan, "Çay demleme sırasında genellikle doğru bilinen bir yanlış yapılıyor. Çayı koyup üzerine suyu ilave edersek çay haşlanır. O nedenle önce suyu koyup ardından çayı ilave etmek gerekiyor" dedi.
EN İYİ ÇAY DEMLEME TARİFİ
Gülhanım Sarı Delihasan en iyi çay demleme tarifini ise şöyle anlattı:
"Alt demlikteki su kaynadıktan sonra üstteki demliğimize suyumuzu koyuyoruz. Orta boy demlikler için 5 yemek kaşığı çay ilave ediyoruz. Daha sonra alt demliğe soğuk su ilave edip, suyun kaynamasını bekliyoruz. Su kaynarken üst demlikteki çay çöker, demlenir ve kıvama gelmiş olur. 10 dakikalık bir bekleme süresinin ardından çay servis edilmeye hazır hale gelir. Bu konuyu çok karıştıranlar oluyor. Önceden demliğe çayı koyanlar oluyor ve bu durum çayın tadını bozuyor. Bu konuya dikkat edilmesi gerekmektedir" ded

Görüntü Dökümü
------------
Çay demlemenin anlatılması
Turistlerden detay
Turistlerle röp.
Gülhanım Sarı Delihasan ile röp.

Haber-Kamera: Mehmet Can PEÇE RİZE-DHA

==================

Çocuklar kahvehanede kitap okudu

Muğla'da, çocukların birbiriyle dayanışmalarını sağlamak ve yetişkinlere örnek olmalarını sağlamak amacıyla 'Okey Taşları Sussun' projesi kapsamında kahvehanede 1 saat kitap okuma etkinliği düzenlendi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi personelleri Dilek Ekici ve Murat Doğan ile Yatağan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde görevli edebiyat öğretmeni İbrahim Kucuş, toplumdaki tüm kesimlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için bir proje hazırladı. Çocukları toplum ile kaynaştırmak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve yetişkinlere örnek olmalarını sağlamak için 'Okey Taşları Sussun' projesi hayata geçirildi. Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'nin Müştakbey Mahallesi'ndeki bir kahvehanede 1 saat kitap okuma etkinliği düzenledi. Velilerin de destek verdiği etkinlikte, kahvehanedeki müşterilerin çocuklara saygı göstererek oyun oynamaması ise takdir topladı.
Proje hakkında bilgi veren Dilek Ekici, "Evlatlarımızın iyi niyetli ve sevgi dolu bakışlarını görüyoruz. İçlerinde hiçbir kötülük olmuyor. Yetişkinler olarak onları nefrete itmememiz gerekiyor. Hayatın hemen hemen her yerinde şiddete rastlıyoruz. Çocuklarımızda bunlardan etkileniyor. Onların sevgi dili oluşturmasını istiyoruz. Etkinliklerimizi haftada bir gün düzenleyeceğiz. Kahvehane işletmecileri, mahalle muhtarları ile velilerimize bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Projemizin çığ gibi büyüyeceğini düşünüyorum" dedi.
Yatağan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde görevli edebiyat öğretmeni İbrahim Kucuş ise, "Yaz tatilinde çocuklarımızın gezmesi, oyunlar oynaması ve tatil yapması çok önemli. Bunları yaparlarken de kitap okumayı unutmamaları gerekiyor. Bu çalışmayla çocuklarımızın cep telefonlarından, tabletlerden ve sanal dünyadan uzaklaşmalarını sağlamak için kitap okuma etkinliği düzenledik" diye konuştu.
Müştakbey Mahallesi Muhtarı Mehmet Öz de, "Gönüllü arkadaşlar mahallemizdeki kahvehanedeki kitap okuma önerisini sunduklarında mutluluk duyduk. Etkinliğin duyurusunu kapı kapı dolaşarak yaptım" dedi.

Görüntü Dökümü
-----------
-Çocukların kahvehane önünde buluşması
-Çocukların kahvehane önünde ellerinde kitaplar ile görüntüsü
-Çocukların kitap okuması
-Dilek Ekici ile röportaj

Haber - Kamera: Cavit AKGÜN/ MUĞLA, DHA)

====================

'Kurban etini kesinlikle poşete koymayın'

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, kesim yapıldıktan sonra etlerin kesinlikle poşete konulmaması gerektiğini söyledi.
Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, kurban kesimi sonrası etin nasıl korunması gerektiğini anlattı. Vatandaşların kurban etini muhafaza etmeyi bilmediğini aktaran Osman Yardımcı, "Kurbanı keser kesmez poşetlere doldurup dolaba atıyor ve gezmeye çıkıyorlar. Bu nedenle kesilen kurban etlerinde yüzde 20 zayiat oluşuyor. Birçok et yanlış paketleme yüzünden bozuluyor, yanıyor veya yeşilleniyor" dedi.
Osman Yardımcı, "Kurban, parçalara ayrıldıktan sonra bir sini üzerinde her parçası tek tek soğutulmalı. Soğutma işlemi yapılmadan üst üste etler poşete konulup dolaba atılırsa işte o et kısa sürede çürür veya bozulur" dedi. Yanlış uygulamalar nedeniyle her yıl tonlarca etin atıldığını hatırlatan Yardımcı, "Vatandaş kurbanını kestikten sonra bir gününü o ete ayırmalı. Et parçaları tek tek soğutulmalı, ardından parça parça kağıt ambalajlara sarılarak dolaba konulmalı" diye konuştu.
Kendisine ait kasap dükkanında bütün bir kuzu üzerinde kurbanın nasıl parçalanacağını ve saklanacağını anlatan Yardımcı, kurban kesiminin de işin ehli kişilere yaptırılması gerektiğini vurguladı. Kurban etinin boyun, ön sağ ve sol kol, arka sağ ve sol bacak ile gövde kısmı olarak 6 parçaya ayrılması gerektiğini kaydeden Yardımcı, "Kurbanını acele ile kesen vatandaşlar parçaları hızla poşete koyup paketliyor. Poşete giren kurban eti kısa sürede bozulmaya başlar. Poşete koymak yerine parçaları en az bir saat soğumaya bırakmak gerekiyor. Bir tarafını soğuttuğunuz parçanın öteki tarafını da aynı süre soğuttuktan sonra etler parçalar birbirine değmeyecek şekilde paketlenmelidir. Paketleme işlemi poşet yerine kağıt ambalajla yapılmalıdır. Çünkü poşetin içinde sıcak et terleme yapar ve yeşerir. Yeşermenin bizdeki anlamı çürümedir" diye konuştu.
HATALARDAN DOLAYI 70 TON ET ZİYAN OLUYOR
Yeni kesilen hayvanın etinin belirli bir sıcaklığı olduğunu, bu nedenle ağzı kapatılarak bekletilen ya da poşete sarılarak buzdolabına konulan etlerin bozulma ve kokma yaptığını dile getiren Osman Yardımcı, sözlerine şöyle devam etti:
"Kurbanlık et parçalandıktan sonra sofra sinileri içerisinde balkona konulmalı. Bir iki saat orada dinlensin. Sıcaklığını attıktan sonra isteyenler kasaplara getirsin. Bir yere gidilecekse bile siniyle dolaba konulsun. Poşete konulursa havasızlıktan bozuluyor. Poşete koymadan siniyle buzdolabına konulursa hiçbir şey olmaz. Türkiye çapında 1 milyon dana, 3 ila 3,5 milyon kadar da küçükbaş kesiliyor. Antalya'da ise 10 binin üzerinde büyükbaş, 130 binin üzerinde küçükbaş kurban kesiliyor. Sadece küçükbaş hayvanların yüzde 20'sine vurduğun zaman, aşağı yukarı 70 ton et bu şekilde ziyan oluyor. Bu, bir milli servet kaybıdır."

Görüntü Dökümü
--------------
-Osman Yardımcı'dan detay görüntüler
Etlerden detay görüntüler
Osman Yardımcı'nın et kesiminin yapılışını anlatımı
Osman Yardımcı'nın poşet açıklaması
Detaylar

544MB/// 5.00"

Haber: İbrahim LALELİ- Kamera: Aslı DURAN/ANTALYA,


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement