Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Antalya'da orman yangınıANTALYA'nın Kepez İlçesi'nde çıkan orman yangınında yaklaşık 5 dönümlük alan zarar gördü.

26.06.2017 16:17

Antalya'da orman yangını

ANTALYA'nın Kepez İlçesi'nde çıkan orman yangınında yaklaşık 5 dönümlük alan zarar gördü.

Duraliler Mahallesi'nde Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi'ne (ASAT) tahis edilen ormanlık alanda saat 14.00 sıralarında belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yerleşim yerlerine yakın noktada başlayan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangını görenler, polis ve itfaiyeye haber verdi.

Yangına, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Antalya Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler müdahale etti. Yangın söndürme helikopterinin de havadan katıldığı söndürme çalışmalarına çevre sakinleri de bahçe hortumlarıyla destek verdi. Yaklaşık 1 saat süren çalışma sonunda kontrol altına alınarak söndürülen yangında 5 dönüm alan zarar gördü.

ASAT tesislerinin yanındaki yangın vanalarını açarak alevlere müdahale etmek istediklerini belirten vatandaşlar, vanaların çalışmadığını iddia ederek tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (1)

--------------

Yanan ağaçlardan detay

İtfaiyeden detay

Vatandaşların yardım etmesi

Söndürme çalışmalarından detay

Panik halindeki vatandaşlardan detay

Vatandaşlarla röp

Arızalı yangın söndürme vanası detay

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 2

---------------

Orman yangının ilk dakikaları

Vatandaşların orman yangınını cep telefonuyla görüntülemesi

Vatandaşların hortumla söndürmeye calısması

Vatandaşların telaşı

Haber- Süleyman EKİN- Kamera: Tolga YILDIRIM/ANTALYA

===============================================

Askerileri taşıyan otomobil devrildi: 1 şehit, 5 yaralı (3)

ARKADAŞLARI GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI

Hastane morgundan alınan şehit Jandarma Uzman Onbaşı Hamza Dede'nin cenazesi konvoy eşliğinde Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na götürüldü. Burada şehidin özgeçmişi okunduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu. Törene Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkan Vekili Ahmet Özaydın, Cumhuriyet Üniöversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız, Sivas İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Sivas Emniyet Müdürü Turan Aksoy, bazı protokol üyeleri ile şehidin silah arkadaşları katıldı. Kuran okunması ve dua edilmesinin ardından omuzlara alınan şehit Dede'nin cenazesi, apron girişinde bekleyen cenaze aracına kadar taşındı. Bu sırada tabutun taşınmasına eşlik eden ve aynı kazada hafif yaralandıktan sonra taburcu edilen silah arkadaşları da gözyaşlarını tutamadı. Askerleri, diğer arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Hamza Dede'nin cenazesi, askeri uçak ile memleketi Manisa'ya gönderildi.

Görüntü Dökümü:

-Cenazenin tören alanına götürülüşü

-Törenden görüntü

-Dua eilmesi

-Cenazenin uğurlanışı

-Kazazede arkadaşlarının gözyaşları

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN-Hüsnü Ümit AVCI/ SİVAS,

=============================================

Eşi, annesi ve 3 çocuğunu evde rehin aldı

GAZİANTEP'te uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen 33 yaşındaki İmam B., elindeki bıçakla kendine zarar verdikten sonra eşi, annesi ve 3 çocuğunu evde rehin aldı. Polis tarafından güçlükle sakinleştirilen İmam B., ikna edilip evden indirilerek hastaneye götürüldü.

Olay, öğleden sonra saatlerinde Çağlayan Mahallesi'nde meydana geldi. Uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen İmam B., evinde eline aldığı bıçakla kendisine zarar verdi, ardından eşi, annesi ve 3 çocuğunu rehin aldı. Evden gelen sesleri duyan mahalle sakinleri, durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbarla eve gelen polisler, evin camını kıran İmam B.'yi ikna etmek için çaba harcadı. Çevredekilere bağıran ve cam parçalarını aşağıda bulunan polis ve toplananların üzerine atan İmam B. ekiplerin yarım saat süren çabası ile teslim oldu. Evdekilerin zarar görmediği olayda polis tarafından evden çıkarılan İmam B., ambulansla tedavi için hastaneye götürüldü. Evde rehin tutulan 2 kadın ve 3 çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri

Polis ekipleri

Ambulans ve sağlık görevlileri

Kendine zarar veren şahıs

Şahsın indirilmesi ve ambulansa konulması

Ambulansın ve polis araçlarının hareketi

Genel ve detay görüntüler

Haber -Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

==========================================

Şeker ve kolonya alırken tabancayla öldürüldü

ŞANLIURFA'da 4 çocuk babası 38 yaşındaki Hasan Aykin, hastanede tedavi gören yakınına ziyarete gitmek amacıyla marketten kolonya ve şeker aldığı sırada kimliği belirsiz kişi tarafından tabancayla ateş edilerek öldürüldü.

Olay, öğleden sonra Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası yanında meydana geldi. Adıyaman'da oturan Hasan Aykin, eşiyle birlikte bayram nedeniyle Şanlıurfa'ya gelip hastanede tedavi gören bir yakınını ziyaret etmek istedi. Hasta ziyareti öncesinde hastanenin yakınında bulunan bir markete giren Aykin, şeker ve kolonya alıp çıktığı sırada plakası öğrenilemeyen bir otomobilden kimliği belirsiz bir kişi tarafından tabancayla kurşun yağmuruna tutuldu. Aykin, adı öğrenilemeyen eşinin önünde yere yığılırken, saldırgan otomobille kaçtı. Çevredekiler tarafından yakın mesafedeki hastaneye götürülen Aykin, acil serviste yapılan müdahaleye karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olay yerinde inceleme yapan polis, yerdeki boş kovanlara el koyup saldırganın kimliğinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı. Aykin'in ölüm haberiyle akın eden yakınları sinir krizi geçirdi.

Hasan Aykin'in, husumetli olduğu kişiler nedeniyle 2 yıl önce Şanlıurfa'dan Adıyaman'a taşındığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Hastane bahçesinde bekletilen polis araçları

Hastane morgu

Morg önünde ağlayanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

=============================================

Serinlemek için girdiği baraj gölünde boğuldu

ELAZIĞ'ın Kovancılar İlçesi'nde bulunan Keban Barajı gölüne serinlemek için giren 25 yaşındaki Gürkan Suiçer, boğularak öldü.

Kovancılar İlçesi'ne bağlı Yeniköy'den geçen Keban Barajı Gölü kıyısında bir grup arkadaşıyla piknik yapmaya giden 25 yasindaki Gürkan Suiçer, serinlemek için baraj gölüne girdi. Suiçer, bir süre sonra arkadaşlarının gözleri önünde suda kayboldiu. Çevredekilerinin yardımıyla Suiçer'in bulunması için yapılan arama çalışmaları sonuç verilmeyince, jandarma ekiplerine haber verildi. Bölgeye sağlık, jandarma ekipleriyle birlikte AKUT ekipleri de sevk edildi. Köylülerin de katıldığı arama, kurtarma çalışmalarında saatler sonra Suiçer'in cansız bedenine ulaşıldı.

Gürkan Suiçer'in cesedi, olay yerinde bulunan sağlık ekipleri tarafından otopsi yapılmak üzere Elazığ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Boğulma ile ilgili adli soruşturma başlatıldı.

Haber: ELAZIĞ, -

==================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement