'Din Eğitimi' Daha Verimli Hale Getirilecek - Son Dakika
Yerel

'Din Eğitimi' Daha Verimli Hale Getirilecek

\'Din Eğitimi\' Daha Verimli Hale Getirilecek

Adana Müftülüğü, 'din eğitimi'nin daha verimli hale getirilebilmesi noktasında Kur'an kursu öğreticilerine yönelik olarak, 3 gün sürecek bir 'Din Eğitimi Formasyonu Eğitim Semineri' düzenledi.

12.05.2012 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Müftülüğü, 'din eğitimi'nin daha verimli hale getirilebilmesi noktasında Kur'an kursu öğreticilerine yönelik olarak, 3 gün sürecek bir 'Din Eğitimi Formasyonu Eğitim Semineri' düzenledi.

Sabancı Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen semineri, Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu'nun da destek verdiği kaydedildi. Adana ve merkez ilçelerde görev yapan Kur'an kursu öğreticilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe katılanlar arasında İl Müftüsü Arif Gökçe de yer aldı. Burada konuşan Gökçe, din eğitiminin üzerinde durarak, "Bizim hem öğrencilerimize, hem komşularımıza, hem de içinde yaşadığımız topluma karşı sorumluluklarımız var. Zamanın değişmesiyle eğitim metotlarının da değişiyor ve bu değişimi takip edebilmek için bu tür seminerlerin yapılması zorunlu bir ihtiyaç" dedi.

Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koç, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın, Manisa Diyanet Eğitim Merkezi'nden Uzman Hüseyin Üresin, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği'nden Eğitim Uzmanı Şaban Karaköse, Benötesi Psikolojisi ve Psikiyatrisi Enstitüsü'nden Psikolog Danışman Rukiye Karaköse, Diyanet İşleri Başkanlığı Manisa Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin, kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili olarak katılımcılara bilgi verdi.

Seminerde; 'Eğitim Tarihimizden Hatıralar Işığında Kur'an Hocalığı', 'Çocukluk ve Gençlik Dönemleri Din Öğretimi', 'Kuran-ı Kerim Öğretim Teknikleri', 'Din Öğretimi Yöntemleri', 'Din Eğitiminde Etkili İletişim', 'Yetişkinlik Dönemi Din Eğitimi', 'Din Eğitimi Kurumlarında Ekip Çalışması', 'Kur'an Kurslarında Psikolojik Danışma ve Rehberlik', 'Hafızlık Öğrencisinin Kişilik Eğitimi', 'Hafızlık Eğitimi ve Sınavı' gibi konu başlıkları altında sunumlar yapılacağı bilgisi verildi.

Öte yandan, ilk iki gün, Adana merkez ve merkez ilçelerde İl Müftülüğü'ne bağlı olarak görev yapan, Kur'an kursu öğreticilerinin tamamının katılacağı 'Din Eğitimi Formasyonu Eğitim Semineri'nin üçüncü gün programına da; hafızlık yaptıran Kur'an Kurslarında çalışan öğreticilerimiz katılacağı kaydedildi. Seminere katılanlara aynı zamanda da 'Katılım Belgesi' de verileceği bildirildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Din Eğitimi' Daha Verimli Hale Getirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement