Doğu Anadolu Kültür Sanat Festivali Cevdet Bağca Konseriyle Start Aldı - Son Dakika
Yerel

Doğu Anadolu Kültür Sanat Festivali Cevdet Bağca Konseriyle Start Aldı

Doğu Anadolu Kültür Sanat Festivali Cevdet Bağca Konseriyle Start Aldı

Bitlis'in Tatvan İlçe Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Tatvan Doğu Anadolu Kültür Sanat Festivali etkinlikleri Sanatçı Cevdet Bağca konseriyle start aldı.

02.07.2012 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Tatvan İlçe Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Tatvan Doğu Anadolu Kültür Sanat Festivali etkinlikleri Sanatçı Cevdet Bağca konseriyle start aldı.

Fuar alanında bu yıl 44'üncüsü düzenlenen Tatvan Doğu Anadolu Kültür Sanat Festivali etkinlikleri, Dicle Fırat Folklor ekibi, Hakkari ve Tatvan Folklor ekiplerinin halayları ile açıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bitlis İl Başkanı Orhan Bezirganoğlu, Kürt siyasal hareketinin hak talepleri karşısında görmüş olduğu baskı ve tutuklamalara değinerek meselenin muhatapları ile çözülmesini umduklarını söyledi.

Bezirganoğlu'ndan sonra konuşan Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok ise, belediye başkanlarının tutuklanmasına dikkat çekerek "Yıllardır süren mücadele sonunda bize, mecliste ve halkın seçilimi ile bu sorunu siyaset ile çözülmesinden bahsettiler. Ama şimdi görüyoruz ki devletin Kürt sorunundaki çözüm politikasında hiçbir şey değişmemiş. Geçmişte Tansu Çiller ne yaptı ise şimdi de farklı bir politika ile şimdiki hükümet yapıyor" dedi.

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ise konuşmasında, "Hemen her gün 90'lı yılları geride bırakan askeri operasyonlarla karşılaşıyoruz. Bu sistem Kürt halkını teslim alacağını düşünerek bu halkın Önderini İmralı'da tecrit ederek ve özgürlük hareketine operasyon yaparak sonuç alacaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar, Kürt halkı bunları çok yaşadı. Ama amaçlarından hiçbir zaman geri adım atmadı. Artık sistemin bunu görmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kürt yöresel kıyafet defile gösterisi sergilenerek, Kürt coğrafi bölgelerinin bölgesel kıyafetleri tanıtıldı. Yapılan tanıtımın ardından sahneyi Cevdet Bağca ve Hivron müzik grubu aldı.

Yoğun bir katılımın olduğu festivalde sahne alan sanatçı Cevdet Bağca katılımcılara unutulmaz saatler yaşattı. Festival'in ilk günkü programı havai fişek gösterisi ile son buldu.

Festivalin açılışına, kalabalık bir vatandaş toplululuğunun yaın sıra Diyarbakır Sur İçi Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan da katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğu Anadolu Kültür Sanat Festivali Cevdet Bağca Konseriyle Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement