Dokuzcan: "İzmir Bizim Kalacak, Ankara ve İstanbul'da Bizim Olacak" - Son Dakika
Politika

Dokuzcan: "İzmir Bizim Kalacak, Ankara ve İstanbul'da Bizim Olacak"

Dokuzcan: "İzmir Bizim Kalacak, Ankara ve İstanbul\'da Bizim Olacak"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, İzmir'de belediye başkanlıkları,meclis üyeliklerine aday adayı olan 700'ü aşkın kadınla Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.
Kadın aday adayları...

29.11.2013 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, İzmir'de belediye başkanlıkları,meclis üyeliklerine aday adayı olan 700'ü aşkın kadınla Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

Kadın aday adayları tanıtım toplantısına, kadın aday adaylarının yanı sıra CHP İzmir milletvekilleri Prof.Dr. Birgül Ayman Güler, Mehmet Ali Susam, Erdal Aksünger, CHP PM üyeleri Berrin Gürçay Dilekçi, Hüseyin Saygılı, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.

İZMİR BİZİM KALACAK, ANKARA, İSTANBUL BİZİM OLACAK

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, partisinin uyguladığı yüzde 33'lük kadın kotası ve aday adaylarından ücret alınmaması şeklindeki politikalarının sonuç verdiğine dikkat çekerek, "Kadın üzerinden siyaset yapanlara karşı Türkiye'nin aydınlık geleceğine her zaman katkı sunan CHP kadınlarını ve örgütü görmemek partimizde artık mümkün değildir. Bu toplantıları İstanbul ve Ankara'da yaptık, CHP son dönemde kadın üzerinde yaptığı çalışmalarla,kotayla, kadınlardan, gençlerden, engellilerden para almamasıyla içten ve çok doğru adımlar atmıştır. İstanbul bizim olacak, Ankara bizim olacak, İzmir bizim kalacak" dedi.

BİRŞEYE İNANMIŞ KADIN DÜNYAYI DA TÜRKİYE'Yİ DE DEĞİŞTİRİR

Dokuzcan, İzmir'de 700'ü aşkın, Türkiye genelinde 3 bin 500'e yakın kadının partilerinden aday adayı olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: "CHP iktidarı kadın gücüyle gelecek. Türkiye'de kadın gücü oluşuyor. Türkiye genelinde 3 bin 500'e yakın kadın aday adayı başvurusu var. Az gelebilir ama bir şeye inanmış bu kadar kadın dünyayı da değiştirir Türkiye'yi de değiştirir. Aday adaylığı bir süreçtir. Adaylığa geçeceğiz. Oradan yönetimlere geleceğiz. Her bir arkadaşımız bu sürece ciddi katkı vermektedir. CHP'de siyaset yapmanın ne kadar zor olduğunu, kadın erkek eşitliğine inanmayan bir AKP zihniyetine karşı mücadele etmenin ne kadar zor olduğunu bilen siz aday adayları hepiniz çok önemlisiniz. Bütün aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Kız kardeşlerim,beyefendiler Türkiye'nin aydınlık geleceği CHP'den geçer."

"KADIN RANTÇI DEĞİLDİR"

Kendisi de CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Profesör Doktor Birgül Ayman Güler de, kadınların yoğun tezahürat ve alkışları eşliğinde kürsüye gelerek yaptığı konuşmada, erkek egemen sistemde kotanın öneminin olmadığını ve kadınların yerel yönetimlerde de görev almasının önem taşıdığını söyledi.

ADAY OLAN ARKADAŞIMIZ EN BÜYÜK GÜCÜ BİZDEN ALACAK

Vekil Güler, yerel yönetimler başta olmak üzere kadınların bürokrasi, siyaset ve özel sektörde varlığının hala yeterli olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Yerel yönetimlerde, ulusal yönetimde, bürokraside, siyasette, özel sektörde gerçekten rahmet olsun Duygu Asena'ya hala kadının adı yok. Kotanın tüzüğe girmesi bir şey ifade etmiyor, erkek egemen zihniyet çok güçlü bir şekilde ayak diriyor. Kadın artık özellikle daha çok yerel yönetimde olmalı. Kadının 2 temel özelliği var bu bağlamda, kadın rantçı değildir. Kadının çok özel bir özelliği vardır kadın planlamacıdır. Planlamacılık çocuktan gelir, bugünü düşünmez 20 sene sonrasını düşünerek mamasını verir. Planlama bizim kurtuluşumuzdur. Dağı taşı saran rantçılara, demeliyiz ki 'Birlikte yaşamdan doğan rant birlikte kazanca dönüşecek artık yağma yok. Bununla beraber yepyeni yerel yönetim biçimine yürüyebileceğimiz kanısındayım. Aday belirlendiği anda CHP'de yarışa çıkan biz o adayın yanı başında olacağız. Bu gerici AKP'yi sandığa gömme amacıyla aday olan arkadaşımız en büyük gücü bizlerden alacaklar."

OMUZ OMUZA MÜCADELE EDECEĞİZ

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da, kadın ve gençlerin yerel seçimde CHP'nin itici gücü olacağına dikkat çekti. Genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun da kadın ve gençlerin etkin görevlere getirilmesinde kararlı olduğunu bizzat gördüğünü anlatan Susam, "Genel başkanımızda ciddi değişim yapma kararlılığı var. Biz de bu karara her desteği vereceğiz. Türkiye'de karma eğitime karşı çıkanlara, kadınına saldıranlara ve sosyal yaşamdan uzaklaştırmak isteyen yere karşı bu partide Atatürk'ün kadınları etkin olacak. Omuz omuza beraber mücadele edeceğiz" dedi.

AKSÜNGER: "HARAMİLERİN SONU OLACAK"

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de, parti kotasının üzerinde kadın aday adayı olmasını temenni ettiğini söyleyerek şöyle konuştu: "Herkes zamanı geldiğinde görevi devretmeyi bilmeli. Sokağa çıkıp baktığımızda kimin sevilip kimin sevilmediğini biliyorum. Biz Antalya Mersin'in üzerine Ankara İstanbul'u da ekleyeceğiz. Bunu yaparsak haramilerin sonu olacak."

KADIN ADAYLARDAN PARA ALINMADI

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, aday olan kadınlardan hiçbir para almadıklarına vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "600'den fazla aday adayı kadınımız var. Bu iktidara giden ayakların sesidir. Hepsi birer liderdir. İktidarda rol almak üzere adaylığını koydu arkadaşlarımız.Eşit temsil eşit katılım dedik. Işığın İzmir'de yanacağına inanıyoruz.Kadına seçme seçilme hakkını veren CHP, cinsiyet kotasını tüzüğüne koymuştur. Kadınlardan hiçbir para alınmamıştır. Partide kadının emeği çabası kimse tarafından yadsınamaz. Belirgindir. Mademki emeğimiz var sözümüz de olsun istiyoruz."

İZMİR'İN 30 İLÇESİNİ ALACAĞIZ

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise, kadınların partilerinin iktidar yürüyüşünde lokomotif olduğunu söyledi, yerel seçim hedeflerini yüzde 60 olarak belirtti.

CHP'nin son 50 yılda iktidar olamadığını anlatan Engin, şunları söyledi: "Artık bunu kabul etmiyoruz. İçimize sindiremiyoruz. Toplumla kucaklaşmak lazım. İzmir'de örgütümüz, gençlerimiz ve kadın kollarıyla beraber bunu başarmaya çabalıyoruz. Kadınların çabalarıyla toplumun her kesiminden oy alıyoruz. İzmir'de araştırmalarda 'CHP'ye oy vermem' diyenlerin oranı azalıyor. Cumhuriyet, Atatürk'e bağlı halkımızı AKP'nin gerici yapılanmalarının tekeline bırakmamamız lazım. İzmir'de 600 köyün 425'ini bir yılda gezmeyi başardık. Yapınca başarılıyormuş. Şimdiye kadar gitmiyorduk, bundan sonra gideceğiz. Girmediğimiz mahalle, çalmadığımız kapı kalmayacak."

İzmir'in, Türkiye'ye örnek olacağını anlatan Engin, sözlerini şöyle tamamladı: "Eğer İzmir teslim alınırsa, AKP diktatörlüğü başarılı olursa Türkiye'nin umutsuzluğu artacak. İzmir ne olacak? Kale düşecek mi, kaybedecek misiniz? Diyorlar. Bizim hedefimiz belli. İzmir'in 30 ilçesini alacağız. Yüzde 60 ile alacağız. Korkmayın, yağma yok, İzmirli kadınlar var."

Konuşmaların ardından İzmirli kadın aday adayları tek tek tanıtıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Dokuzcan: 'İzmir Bizim Kalacak, Ankara ve İstanbul'da Bizim Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement