Dp Kongresinde Üç Blok Liste Yarışıyor - Son Dakika
Güncel

Dp Kongresinde Üç Blok Liste Yarışıyor

Dp'nin 7'inci Olağanüstü Kongresi'nde Genel İdare Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Asil ve Yedek Üye Seçimi İçin Üç Ayrı Aday Listesi Çıktı. Dp Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk Mavi Liste, Çağrı Erhan ile Gökberk Ergenekon Sarı Liste, "Çiller Grubundan" Eski Bakanlardan Turan Güven ile Eski Milletvekili Necati Yöndem İse Beyaz Liste ile Yarışıyor.

19.06.2010 15:30

-DP'nin 7'inci Olağanüstü Kongresi'nde Genel İdare Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Asil ve Yedek Üye seçimi için üç ayrı aday listesi çıktı. DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk Mavi Liste, Çağrı Erhan ile Gökberk Ergenekon Sarı Liste, "Çiller grubundan" eski Bakanlardan Turan Güven ile Eski Milletvekili Necati Yöndem ise Beyaz Liste ile yarışıyor.

ANKARA (ANKA )- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Anavatan Partisi ile yapılan bütünleşme protokolünün hukuken geçersiz sayılması nedeniyle olağanüstü kongre kararı alan DP'nin 7. Olağanüstü Kongresi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda devam ediyor.

Genel İdare Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Asil ve Yedek Üyelerinin yeniden belirleneceği kongrede üç ayrı aday listesi çıktı. DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk Mavi Liste, Çağrı Erhan ile Gökberk Ergenekon Sarı Liste, "Çiller grubundan" eski Bakanlardan Turan Güven ile Eski Milletvekili Necati Yöndem ise Beyaz Liste ile yarışıyor.

-CİNDORUK LİSTESİ'NDE MESUT YILMAZ YERİNE AHMET ÖZAL

Cindoruk'un seçime girdiği "Mavi Liste"de daha önce GİK üyesi olan Rize Milletvekili Mesut Yılmaz bulunmuyor. Eski Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan da yeni listede yer almazken, Cindoruk'un listesinde yer alan GİK Asil Üyeleri şöyle:

"Salih Uzun, Ahmet Özal, Ahmet Uyanık, Orhan Keçeli, Prof. Dr. Cem Kılıç, Mehmet Yıldırım, Prof. Dr. Dilek Özbek, Latif Sakıcı, Prof. Dr. Ahad Andican, Ufuk Söylemez, Prof. Dr. Şerife Özşuca, Özden Özbilun, Dr. Ergun Özdemir, Dr. Nuran Taluğ, Muhtar Mahramlı, Hulusi Turgut, Yılmaz Karakoyunlu, Cem Karakeçeli, Pınar Köksal, Mehmet Arif Demirer, A. Baki Mert, Prof. Dr. Dursun Akdemir, Bülent Şimşek Özçelik, Orhan Kesikoğlu, Ayşem Kalyoncu, Cenk Tunçsiper, İbrahim Çetinkaya, Bahattin Yücel, Ahmet Neidim, Adnan Turfan, Bülent Erdinç, İbrahim Özsoy, Hüseyin Genç, Prof. Dr. Necdet Basa, Salih Sarı, Mustafa Uğur Ener, Erkut Şenbaş, Hakkı Yılmaz, Emin Levi, Sinan Uyanık, Yunus Yunusoğlu, Sefer Ekşi, Erkan Selah, Adil Aygül, Sabahattin Bulut, Veysi Şahin, Vahit Bingöl, Yavuz Tekeli, Sefer Baylan, Ahmet Yaprak, Kaan Yıldırım, Adnan Pekkan, Aydın Yardımcı, Ömer Ertaş, Erkan Seçkin, Mehmet Bolat, İshak Koçoğlu, Aydın Sezer, Ahmet Keskin."

-CİNDORUK'A KARŞI ÇİLLER-

Prof. Dr. Çağrı Erhan ile Gökberk Ergenekon Sarı Liste ile seçimlere girerken, Eski Başbakan Tansu Çiller'in grubu olan eski Bakanlardan Turan Güven ile Eski Milletvekili Necati Yöndem'in seçime girdiği Beyaz Liste'de Yıldırım Ulupınar, Salih Çelen, Prof. Dr. Tevfik Fikret Eren, Mehmet Nuri Yılmaz, Arif Yüksel, Yavuz Tekeli ve Selma Acuner gibi isimler bulunuyor. (ANKA)

(GO/ORH)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Dp Kongresinde Üç Blok Liste Yarışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement