Düzce'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü Programı - Son Dakika
Yerel

Düzce'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü Programı

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Düzce Şubesince, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla program düzenledi.

16.03.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Düzce Şubesince, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla program düzenledi.

Düzce Üniversitesinde gerçekleştirilen programda konuşan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Çetin Elmas, Çanakkale Savaşı öncesindeki gelişmelerin, yaşanan hiç bir şeyin tesadüf olmadığını gösterdiğini belirtti.

"1. Dünya Savaşı esnasında ne itilaf devletleri, ne de ittifak devletleri bizi yanlarında istemedi. Çünkü o günün meşhur tabiriyle biz, hasta adamdık" diyen Elmas, Osmanlı İmparatorluğu'nun Balkanlar'da aldığı yenilginin, batı tarafından bir fırsat olarak görüldüğünü vurguladı.

Bazı gelişmelerin Osmanlı İmparatorluğu'nun savaşa girmesine neden olduğunu ifade eden Elmas, "Batı, hiç bir saldırı imkanı bulunmayan bu hasta adamı hiç dikkate almamıştı. Ancak gelişmeler, düşündükleri gibi olmadı" dedi.

Elmas, Çanakkale Zaferi'nin çok farklı anlamlar taşıdığını belirterek, "Çanakkale savaşları esnasında Bolşevik İhtilali yaşandı. Haritaların yeniden çizilmesine neden oldu ve cumhuriyeti kurmamıza imkan verdi. Çanakkale savaşları, dünya üzerinde metrekareye düşen ölü sayısı bakımından ilk sıralarda. Çanakkale, doğu ile batının yaptığı savaştır. Düşünün, 500 bin insan hayatını kaybetti" diye konuştu.

TÜRKAV Düzce Şubesi Başkanı Ekrem Çavuş ise Çanakkale Savaşı'nın Türk tarihi açısından çok önemli olduğunu kaydederek, bugün gelinen noktada Çanakkale'de yaşananların öneminin bir kez daha anlaşıldığını belirtti. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düzce'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü Programı - Son Dakika


Advertisement