Edremit'te Hamsi Şenliği - Son Dakika
Güncel

Edremit'te Hamsi Şenliği

Edremit\'te Hamsi Şenliği

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, Körfez Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen 8. Hamsi Şenliği'nde ücretsiz 6 ton hamsi mangallarda pişirilerek dağıtıldı.

28.02.2016 17:04

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, Körfez Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen 8. Hamsi Şenliği'nde ücretsiz 6 ton hamsi mangallarda pişirilerek dağıtıldı.

Akçay Mahallesi'ndeki şenliğe ilgi büyük oldu. 8. Hamsi Şenliği, kortej yürüyüşü ile başladı. Körfez Karadenizliler Derneği önünde toplanan kalabalık Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Körfez Karadenizliler Derneği Başkanı Yusuf Şahintürk, CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ile Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasından ardından mangallar ateşlendi. 6 ton hamsi, kurulan 120 metre uzunluğundaki mangalda pişirilip, ekmek arasında, şenliğe katılanlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Binlerce vatandaş, hamsi alabilmek için saatlerce mangalların başından ayrılmadı. Zaman zaman izdiham yaşandı.

Şenlikte konuşan Körfez Karadenizliler Derneği Başkan Yusuf Şahintürk, "Karadenizliler'in olduğu her yerde emek, dayanışma, birlik ve beraberlik vardır. 'Hamsi karaya vurdu, kaynaşalım hep beraber' diye 8 yıl önce başlattığımız etkinliğimizde yine bir aradayız. Yaşadığımız sıkıntılı günlere rağmen sadece Karadenizliler değil, 81 ilden tüm vatandaşlarımız ile biraraya gelip kaynaşmak önemli. Tüm katılıcılara destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da bugün yine şehit haberleri geldiğini belirtip, "Bugün bir araya gelerek, birlik ve beraberlik içerisinde olup, ülkemizi böldürtmeyeceğimizi, bayrağımızın indirilmeyeceğini bir kez daha gösterdik. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Şenliğe Edremit Kaymakamı Ali Sıramlı, Edremit Kaymakam Refiki Muammer Sarıdoğan, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş da katıldı. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edremit'te Hamsi Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement