Ekonomi Bakanı Çağlayan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ekonomi Bakanı Çağlayan Açıklaması

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Her yıl 800 bin insana AŞ ve iş bulmak zorundayız" dedi.

25.07.2011 23:30

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Her yıl 800 bin insana AŞ ve iş bulmak zorundayız" dedi.

Bakan Çağlayan, 2 günlük gezi kapsamında geldiği Muş'ta, KOSGEB ve İŞKUR tarafından başlatılan girişimcilik kursunun sertifika törenine katıldı.

Ceylan Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen programa, Bakan Çağlayan'ın yanı sıra Muş Valisi Ali Çınar, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, AK Parti Muş Milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan, İŞKUR Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, KOSGEB İşletme Geliştirme Merkezleri Daire Başkanı Hüseyin Tüysüz katıldı.

Törende konuşan Bakan Çağlayan, çok zor şartlar altında iş hayatına atıldığını belirterek, o dönemlerde girişimciliğe teşvik amaçlı kursların olmadığını hatırlattı.

Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimcilik kursuna önem verdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"AK Parti hükümeti ve Başbakanımızın ilgili kurumlara vermiş olduğu görev neticesinde tarihi bir olayı gerçekleştiriyoruz. Bugün Muş'ta 776 girişimcinin böylesine bir eğitim imkanına kavuşması ve eğitimden sonra işletme sahibi olacak olması bana göre son derece önemlidir. Bu gösteriyor ki, Muş'ta un var, şeker var ve helvayı yapacak ustalara ihtiyaç var. İşte ustalar da inşallah bu vesileyle sağlanmış olacak. Türkiye artık babadan kalma meslekleri yapma olasılığını ortadan kaldırıyor. Bu çerçevede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın vermiş olduğu birçok hizmet var. Hükümetimizin müteşebbise ve çalışma hayatına vermiş olduğu önem ve işsizliğin azaltılması noktasında yapmış olduğu çalışmalar takdire şayandır. "

Türkiye'nin diğer ülkelerden farklı olduğunu vurgulayan Çağlayan, Türkiye'nin küresel kriz döneminde yüzde 14'leri geçen bir işsizlik rakamı ile karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Ülkenin dünya ekonomisine entegre olmuş önemli bir uluslararası oyuncu olduğunu belirten Çağlayan, "Dünya şampiyonlar liginde oynayan bir ülke olarak biz de bu fırtınadan etkilendik. Türkiye o günün şartlarında vermiş olduğumuz destekle, zamanında yapmış olduğumuz müdahalelerle istihdamı koruyabildi ve işsizliğin çok yükseklere çıkmasını engelledi. Şimdi açıklanan son verilere göre, gayret ve çabalarımız sonucunda işsizlik rakamlarını tek haneye indirebildik" diye konuştu.

Çağlayan, Türkiye'nin yaş ortalaması 28 olan genç bir nüfusa sahip olduğuna dikkat çekerek, "Her yıl 800 bin insana AŞ ve iş bulmak zorundayız. Türkiye'nin şartları Avrupa ile aynı değil. Yapılan mukayeselerin de bu şartların göz önüne alınarak yapılması gerek" dedi.

Daha sonra Muş Belediye Başkanlığına geçen Çağlayan, burada Belediye Başkanı Necmettin Dede'den bilgi aldı. Belediye Başkanı Dede, Bakan Çağlayan'a, 1936 yılında çekilmiş Muş'un fotoğrafı ile el dokuması kilim ve plaket verdi.

Bakan Çağlayan, belediye ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığına geçti. Burada partililere hitap eden Çağlayan, "Milletimiz siyasi istikrar istiyor, kavga istemiyor. Milletimiz barış içerisinde bir ülke istiyor. Biz asla kafatası milliyetçiliği yapmadık. Kürt de, Türk de, Zaza da, Arap da, Roman da bizim kardeşimiz. Biz Aleviyi de severiz, Sünniyi de severiz. Biz yaratılanların hepsini severiz. Bizim için önemli olan vatan sevgisidir, millet sevgisidir. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü bizim için önemlidir. Biz nasıl insanları rengine, düşüncesine ve ırkına göre ayırt edebiliriz? Hizmetimizi verirken de bu anlayışla veriyoruz. Biz Kürdün de, Türkün de partisiyiz. Biz Türk milletinin ve bu yüce milletin partisiyiz" diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

- MUŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ekonomi Bakanı Çağlayan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement