Engin Altay: "İstiklal'deki Hain, Şerefsiz Saldırı Nedeniyle ABD'nin Taziyesini Reddeden mi Amerikancı, Kabul Eden mi Amerikancı?" - Son Dakika
Güncel

Engin Altay: "İstiklal'deki Hain, Şerefsiz Saldırı Nedeniyle ABD'nin Taziyesini Reddeden mi Amerikancı, Kabul Eden mi Amerikancı?"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu’nda; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “1 Mart tezkeresine evet diyen mi Amerikancıdır, hayır diyen mi Amerikancıdır. İstiklal’deki hain, şerefsiz saldırı nedeniyle ABD’nin taziyesini reddeden mi Amerikancı, kabul eden mi Amerikancı?” diye sordu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise görevinden alınan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın durumu ile ilgili “2024 seçimlerinde Vefa Salman belediye başkanlığını kazanırsa, bizim bakanlığın eğilimi; ben olurum, başkası olur bilmem. Belki siz olursunuz. Görevden almayız” diye konuştu.

11.12.2022 01:56  Güncelleme: 02:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu'nda; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "1 Mart tezkeresine evet diyen mi Amerikancıdır, hayır diyen mi Amerikancıdır. İstiklal'deki hain, şerefsiz saldırı nedeniyle ABD'nin taziyesini reddeden mi Amerikancı, kabul eden mi Amerikancı?" diye sordu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise görevinden alınan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın durumu ile ilgili "2024 seçimlerinde Vefa Salman belediye başkanlığını kazanırsa, bizim bakanlığın eğilimi; ben olurum, başkası olur bilmem. Belki siz olursunuz. Görevden almayız" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşüldü.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bakanlara sorularını yöneltti. Altay, şunları söyledi:

"Bakanlık bütçelerine olumsuz oy vermekle birlikte memleket için hayırlı olmasını diliyorum. Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyorum. TBMM'ye saygılı sunuş yaptı. Eksik gedik yok mudur, şüphesiz vardır. İnşallah zaman içinde giderilir. Aile Bakanımızla ilgili gerilimin sebebi şudur, bu olay pazartesi günü Türkiye'de herkesin gündemine geldi. Aile Bakanımız da pazartesi, salı, çarşamba akşam ben burada konuşma yapmadan 10 dakika önce 'Müdahil oluyoruz' açıklaması geldi. Muhalefetin tepki göstermesi kadar bundan daha doğal bir şey olamaz.

"KÖTÜ SÖZ SÖYLEYEN AYNI SESİ DUYACAKTIR"

Şimdi, beyefendi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Genel Başkanımıza hakaret etti. Hangi AK Partili Tayyip Beye böyle bir hakareti sindirebilir, sindiremez. Haklıydı, mantıklıydı. Ben de zaten baştan şartlı bir laf ettim. 3 gündür sosyal medyada broşürler, kitaplar gösterdi, neşretti. Açıklayacağım, sorulara cevap verdim dedi. Vallahi de billahi de Sayın Genel Başkanımızın sorduğu sorunun hiçbirine cevap verilmedi. Siyaset şüphesiz nezakettir. Vicdan işidir. Yarısı münakaşadır, yarısı müzakeredir. Kötü söz söyleyen aynı sesi duyacaktır. Bu böyledir, kimisini bakan, kimisinin milletvekili olması, kimisinin iktidar, kimisinin muhalefet olması kimseye böyle bir üstünlük kazandırmaz. Anayasa derki, kuvvetler ayrılığı kuvvetlerin birbirine üstünlük sağlaması anlamına gelmez. Bu kadar basit. Herkes anayasal sınırlarını bilecek.

"APTAL OLMA' DİYEMEZ, BUNA SES ÇIKARMAK MI AMERİKANCILIK, SESİZ KALIP BOYUN EĞMEK Mİ?"

Biz diyoruz ki beyefendiye, iftiracı, şantajcı. Somut burada söyledim. Hangi eleştirime cevap verdi. Veremedi. Kendisi 3 gün önce dedi ki, devlet dedikodu yapmaz. Biliyle çalışır. Hangi somut bilgiyle muhalefet partilerine laf etti. Neymiş efendim, Amerikancı. Yandaş medya da manşet yapmış herhalde. Kim Amerikancı olabilir diye soruyorum. 1 Mart tezkeresine evet diyen mi Amerikancıdır, hayır diyen mi Amerikancıdır. İstiklal'deki hain, şerefsiz saldırı nedeniyle ABD'nin taziyesini reddeden mi Amerikancı, kabul eden mi Amerikancı? ABD Başkanı benim ülkemin Cumhurbaşkanına, sevmem ayrı bir şey, kızarım ayrı bir şey, karşıtıyım ayrı bir şey, 'Aptal olma' diyemez. Buna ses çıkarmak mı Amerikancılık, sesiz kalıp boyun eğmek mi? F-35 projesinden atılınca F-16'ya razı olup kapıda beklemek mi Amerikancılık? Böyle bir şey olabilir mi? Acaba danışmanını ABD'ye gönderip, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını 'Deliğe süpürtmeyin' demek mi Amerikancılık ya da dememek mi? AK Partiyi kurduktan 6 ay sonra, milletvekili değilken, hiçbir şey değilken ABD'de New York ve Washington'a gitmenin sebebini, yaptığı görüşmeleri bu millete tane tane açıklamak mı Amerikancılık, saklamak mı Amerikancılık. Merak ediyorum. Bu can bu tende kaldıkça o rahip hiçbir yere gidemez deyip, Amerikan yönetimi tarafından mal varlığı ile tehdit edilince rahibi paşa paşa göndermek mi Amerikancılık, karşı çıkmak mı Amerikancılık. Amerikan seçimlerinden önce Trump'tan yana rey belli edip, tersi çıkınca telefon ile görüşebilmek için 3 ay sağı solu araya koymak mı Amerikancılık."

"BELKİ SİZ OLURSUNUZ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevinden alınan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile ilgili "2024 seçimlerinde Vefa Salman belediye başkanlığını kazanırsa, bizim bakanlığın eğilimi, ben olurum, başkası olur bilmem. Belki siz olursunuz. Bakanlığımızın eğilimi açısından görevden almayız. Geçmişte yaptığımız uygulamaların aynısını yapıyoruz. Hiçbir siyasi partiye herhangi bir ayrım da gözetmiyoruz" dedi.

Bakan Soylu, Türkiye'de 2022 yılında 7 bin 401 konser yapıldığını, bu konserlerden 104 tanesinin iptal olduğunu ve bunun 32'sinin kamu güvenliği sebebiyle iptal edildiğini söyledi.

Engin Altay: "İstiklal\'deki Hain, Şerefsiz Saldırı Nedeniyle ABD\'nin Taziyesini Reddeden mi Amerikancı, Kabul Eden mi Amerikancı?"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Engin Altay: 'İstiklal'deki Hain, Şerefsiz Saldırı Nedeniyle ABD'nin Taziyesini Reddeden mi Amerikancı, Kabul Eden mi Amerikancı?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement