Erdoğan'ı Rehin Alamayınca Ülkeyi Yerle Bir Edeceklermiş - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ı Rehin Alamayınca Ülkeyi Yerle Bir Edeceklermiş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rehin alınmasına ilişkin planların detayları ortaya çıktı.

12.05.2017 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rehin alınmasına ilişkin planların detayları ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kara Havacılık Komutanlığındaki olaylara ilişkin iddianamede, başarısızlıkla sonuçlanan askeri darbe girişimine Kara Havacılık Komutanlığında görevli personelden katılanlar ve Kara Havacılık Komutanlığında meydana gelen olaylar soruşturmanın konusunu oluşturdu.

İddianameye göre, Kara Havacılık Komutanlığına ait Kobra, Süper Kobra ve Atak gibi taarruz helikopterleri ve biksi makineli tüfek yerleştirilmiş Sikorsky ve Cougar gibi genel maksat helikopterleriyle Beştepe, Kızılay- Genelkurmay Başkanlığı civarı, Ankara Emniyet Müdürlüğü, MİT Müsteşarlığının Yenimahalle Yerleşkesi, Oran'daki TRT binası civarı, Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Gölbaşı Türksat Yerleşkesi gibi bölgelere bombalı saldırılarda bulunuldu.

Kara Havacılık Komutanlığına ait Sikorsky, Cougar ve UH-1 gibi genel maksat helikopterleri ile darbeci askerler operasyon merkezlerine sevk edildi, darbe girişiminde kullanılacak mühimmat taşındı ve rehin alınan komutanlar Akıncı Üssü'ne getirildi.

FETÖ yapılanması içindeki asker şüphelilere "abi"lik yapan, onlara emir ve talimat veren sivillerle Kara Havacılık Komutanlığında görevli FETÖ mensupları oldukları belirlenenler de soruşturmaya dahil edildi.

Hazırlıklara hız verdiler

Darbe planının 12 Temmuz 2016'da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen tarafından onaylanması üzerine Kara Havacılık Komutanlığında darbeyi yönetecek şüpheliler, Kara Havacılık Komutanlığı Güvercinlik Kışlası'nın kontrolünün sağlanması, bu kapsamda 15 Temmuz'daki nöbet listelerinin gözden geçirilmesi, kimi askerlerin nöbetlerinin değiştirilmesi, darbe faaliyeti kapsamında helikopterleri kullanacak pilotların, helikopterler ve hangarlarda görev yapacak teknisyenlerin, Güvercinlik Kışlası'nın kontrolünü sağlayacak personelin belirlenmesi ve helikopterlerdekilerle askerlerin kullanacağı mühimmatın temini gibi darbe hazırlığı faaliyetlerine hız verdi.

Hazırlıklar yapılırken bunların rutin askeri faaliyet olarak algılanması için azami derecede gayret gösterildi, darbe girişiminin Kara Havacılık Komutanlığı ile ilgili kısımlarının planlama toplantıları, Kara Havacılık Komutanlığında görevli şüphelilere ait Güvercinlik Kışlası'nda bulunan odalar ile şüpheli Muhammet Baran'a ait Ankara Yenimahalle'deki adreste yapıldı.

Baran'a ait adreste 13-14 Temmuz'da yapılan darbe toplantılarına şüpheliler Halil Gül, Özcan Karacan, Erdal Başlar, Taha Fatih Çelik, Murat Bolat, İlkay Ateş, Deniz Okan Kocakurt ve Sadullah Abra'nın katıldığı belirlendi.

Baran'a ait ev dışında da şüphelilerin, Kara Havacılık Komutanlığındaki odalarında konuşulanların duyulmaması ve muhtemel teknik takibe karşı önlem amaçlı her zaman açık duran oda kapılarını kapatarak, telefonlarını odanın dışında bırakarak ve televizyonun sesini açarak görüşme ve toplantılar yaptıkları tespit edildi.

Kimi zaman gece yarılarına kadar devam eden toplantılara Ünsal Coşkun, Mehmet Şahin, Murat Bolat, İlkay Ateş, Taha Fatih Çelik, Sadullah Abra, Rafet Kalaycı, Deniz Aldemir, Oğuz Yalçın, Sezgin Uyanık, Mustafa Durmuş, Muzaffer Kartopu, Gökhan Çiçek, Yücel Ersüren, Hakan Cafer Arslan, Mehmet Demirhisar, Ümran Taş, Fatih Karagöz, Okan Kocakurt, Özcan Karacan ve Halil Gül'ün de aralarında bulunduğu şüphelilerin katıldığı belirlendi.

Şüpheli Mehmet Şahin'in, 14 Temmuz 2016'da gece geç saatlere kadar toplantı yaptıktan sonra evine gitmeyerek geceyi Güvercinlik Kışlası'ndaki odasında geçirdiği anlaşıldı.

Darbe toplantılarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın rehin alınmaları planlandı.

Marmaris nedeniyle plan değişti

Toplantılarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da rehin alınmasının planlandığı, Cumhurbaşkanı'nı rehin alacak SAT/SAS komandolarından oluşan ekibin belirlendiği ancak Erdoğan'ın Marmaris'e gitmesi nedeniyle bu planın değiştirildiği tespit edildi.

Toplantılarda, İstanbul'daki SAT/SAS komandolarından oluşan ekibin kışlalardaki depolardan silah çalmaları, İstanbul'daki 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait Sikorsky helikopterlerle İzmir Çiğli'ye gitmeleri, İzmir 3. Havacılık Alay Komutanlığından gelecek ve personel taşıyan 3 Cougar helikopterin ekibiyle Çiğli'de buluşmaları, 3 Sikorsky ve 6 Cougar helikopterle 80-90 kişilik gücün bulunacağı filo oluşturulması planlandı.

Bu ekibin Marmaris'e Cumhurbaşkanı'nı rehin almaya gitmesi, Erdoğan'ın kaldığı otelde rehin alınarak Sikorsky helikopter ile Milas üzerinden Çiğli'ye getirilmesi, Cumhurbaşkanı'nın yerinin tespit edilememesi halinde gerekirse Amerikalılardan yer ve net konum tespitiyle ilgili yardım alınması kararlaştırıldı.

Toplantılarda 3-4 kişilik sivil kıyafetli ekibin Cumhurbaşkanı'nı takip etmesi, Erdoğan'ı taşıyacak Sikorsky helikopterin yakıt ikmalinin Milas'ta yapılması, karşı operasyon durumunda rehin alan ekibin Cumhurbaşkanı'nı öldürmesi planlandı.

Ayrıca toplantılarda, Cumhurbaşkanı'nın rehin alınamaması durumunda Hava Kuvvetlerinin ülkeyi yerle bir etmesi de konuşuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan'ı Rehin Alamayınca Ülkeyi Yerle Bir Edeceklermiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİP adayı Gökhan Zan'a adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar teklif edildi
    07:51 TİP adayı Gökhan Zan'a adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar teklif edildi

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'dan adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'ın olduğu iddia edilen ses kayıtları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar teklif edilen kayıtların kilit ismi Turgay Kocaya da sessizliğini bozdu. Kocakaya, Zan'ın "Para bulamazsak çekileceğim, ailemin paraya ihtiyacı var. Aileme ev almam lazım bana ne Hatay'dan Hataylı'dan" dediğini öne sürdü.

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.


Advertisement