Erkan Koleji'ne "Beyaz" Bayrak - Son Dakika
Yerel

Erkan Koleji'ne "Beyaz" Bayrak

Erkan Koleji\'ne "Beyaz" Bayrak

Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek için yoğun çalışmalar yapan Erkan Koleji, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında...

12.05.2013 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek için yoğun çalışmalar yapan Erkan Koleji, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında düzenlenen "Beyaz bayrak" protokolünün bütün şartlarını yerine getirerek, "Temiz okul-sağlıklı okul" bayrağını aldı.

Erkan Koleji'ne gönderilen belgede, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetim elemanlarınca yapılan denetimde Erkan Koleji, temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunduğundan "Beyaz Bayrak" almaya hak kazanmıştır" ifadeleri yer alıyor.

Seyhan Nehri'nin kıyısında doğa ile baş başa bir eğitim imkanı sunan Erkan Koleji, okula başlama yaşının düşürülmesi ve bu yıl ilk defa çocukların daha erken yaşta okula başlamasıyla birlikte gündeme gelen "Sağlıklı okul, sağlıklı çocuk" sloganına uygun örnek çalışmalara imza atarken, bu çabalarını belgeyle taçlandırdı.

Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Hatipoğlu, aldıkları "Beyaz Bayrak" ödülünün kendileri için büyük anlam ifade ettiğini belirterek, "İyi bir okulun, hem eğitim öğretim kalitesi üst seviyede olmalı, hem çevreye saygılı olmalı hem de eğitim gören öğrencilerine sağlıklı ortamlar sunmalıdır. Biz bu düşüncemizi hayata geçirip bir de bunu belgelediğimiz için çok mutluyuz" dedi.

Eğitimin aileden çevreye, çevreden topluma karşılıklı etkileşerek gelişen ve sürekliliği olan bir bütün olduğunu vurgulayan Hatipoğlu, bu bütünlüğün en yoğun yaşandığı temel sürecin ise, bireyin öğrenim hayatı olduğunu anlattı. Hatipoğlu, "Bu yıl çocuklarımız daha erken yaşlarda okullu oldu. Bu da okulda geçirdikleri sürenin daha da uzaması anlamına geliyor. Bu nedenle sadece eğitim öğretim kalitesi değil, fiziki koşulların önemine de daha büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Her ailenin en büyük varlığının çocukları olduğunu anlatan Serdar Hatipoğlu, "Bizim görevimiz, bize emanet edilen bu değerli varlıkları geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktı" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement