Erzurum Kongresi'nin 100. yılı için pedal çevirdiler - Son Dakika
Güncel

Erzurum Kongresi'nin 100. yılı için pedal çevirdiler

Erzurum Kongresi'nin 100. yılı için pedal çevirdilerErzurum Kongresi'nin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen '23 Temmuz Bisiklet Yarışı'na katılanlar kıyasıya mücadele etti.

13.07.2019 17:58  Güncelleme: 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Kongresi'nin 100. yılı için pedal çevirdiler

Erzurum Kongresi'nin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen '23 Temmuz Bisiklet Yarışı'na katılanlar kıyasıya mücadele etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a gelişi ve Milli Mücadele'nin 100'ncü yıl dönümü dolayısıyla, Valilik, Büyükşehir Belediye, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bisiklet yarışı düzenlendi. Merkez Yakutiye ilçesindeki Erzurum Kalesi önünde başlayan yarışlara katılan 50 kişi kıyasıya mücadele etti. Pedalların Milli Mücadele'nin 100'üncü yılı için çevrildiği yarışmada, gençler kategorisinde Önder Demir birinci, Abdullah Bakırcı ikinci ve Bilal Meral üçüncü olurken 35 yaş üstü kategorisinde ise Ömer Faruk Özler birinci, Gürkan Sönmez ikinci ve Yakup Koptaş da üçüncü oldu.

Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Kongresi'nin 100'üncü yıl dönümü dolasıyla her gün etkinlik düzenlendiğini söyledi. Gerçekleştirilen bütün organizasyonların Erzurum'u tanıtmaya yönelik olduğunu belirten Okay Memiş, Paintball Avrupa ve Dünya Şampiyonasını Erzurum'da yapmayı planlıyoruz. Bugün Katar Büyükelçisi ile beraberdik. Erzurum'u Arap turistlere, tanıtmaya gayret ediyoruz. Tanıtımı çok önemsiyoruz. Şu temmuz ayında bu kadar güzel, rahatlatıcı havayı bulamazsınız. Bu farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Hem 23 Temmuz ruhunu hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının, Erzurum'un, Dadaşlar'ın Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı il olduğunu bütün Türkiye'ye anlatmaya çalışıyoruz. Bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz diye konuştu.

Erzurum Kongresi\'nin 100. yılı için pedal çevirdiler
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Kongresi'nin 100. yılı için pedal çevirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement