Filistinli Türk Vatandaşı Abusalih'in Serbest Bırakılması - Son Dakika
Güncel

Filistinli Türk Vatandaşı Abusalih'in Serbest Bırakılması

Filistinli Türk Vatandaşı Abusalih\'in Serbest Bırakılması

Diş tedavisiyle ilgili fuar için gittiği Filistin'de İsrail tarafından gözaltına alındıktan sonra 27 Kasım'da serbest bırakılan Ahmet Abusalih, Türkiye'ye döndü Abusalih: "Filistin için bir barış simgesi olarak çalışan insanlarız ama İsrail için tehlikeli gördüler"

09.12.2014 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diş tedavisiyle ilgili fuar için gittiği Filistin'de İsrail tarafından 5 Kasım'da gözaltına alınan ve 27 Kasım'da serbest bırakılan Filistin uyruklu Türk vatandaşı Ahmet Abusalih, Türkiye'ye döndü.

Ürdün'ün başkenti Amman üzerinden hava yolu ile Atatürk Havalimanı'na gelen 45 yaşındaki Abusalih'i, eşi Müjgan, kızı Yasmin, oğulları Enes ve Tarık Abusalih karşıladı.

Abusalih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diş hekimi olduğunu belirterek, diş tedavisiyle ilgili bir fuara katılmak için 29 Ekim'de gittiği Filistin'de fuardan sonra gözaltına alındığını söyledi.

Filistin'de, İsrail'in güvenliğini tehdit eden bir adam olarak görüldüğünü ifade eden Abusalih, "Halbuki ben barıştan yana bir insanım. Türkiye'de Filistin'le ilgili faaliyetlerde bulunan bir dernekte çalışıyoruz. Filistin için bir barış simgesi olarak çalışan insanlarız ama İsrail için tehlikeli gördüler" dedi.

Abusalih, aktivist olduğu için İsraillilerin kendisine gözaltında iken genellikle aktivitelerle ilgili sorular sorduğunu anlattı.

İsrail'in bir Filistinliye nasıl muamele edeceğini çok iyi bildiğini söyleyen Abusalih, Türk vatandaşlığının kendisi için bir avantaj olduğunu ve bunun pozitif etkilerini orada gördüğünü kaydetti.

Abusalih, Dışişleri Bakanlığı'nın, Tel Aviv Büyükelçiliği ile temasa geçip kendilerine yardımcı olduğunu aktararak, serbest bırakılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanlığı'na teşekkür etti.

Ahmet Abusalih, "Özellikle Tel Aviv Büyükelçiliği'ndeki diplomat Doğan Işık'a çok teşekkür ediyorum. O beni ziyaret etti. Büyükelçi de çok ilgilendi. 24 gün hücrede kaldım. Sorgulanmam saat 05.00'ten ertesi gün saat 02.00'ye kadar sürdü. Ertesi gün mahkemeye çıktım ve bir şey olmadığı anlaşılınca beraat ettim. Aradıkları kişi ben değildim çünkü. Serbest kaldıktan sonra çıkışımla ilgili orada birkaç gün beklemek zorunda kaldım" diye konuştu.

Türk vatandaşı olmaktan gurur duyduğunu vurgulayan Abusalih, " Türkiye Cumhuriyeti'nin ne kadar güçlü olduğunu o hücrede anladım. Hücreden çıkarttılar ve Büyükelçilikten gelen arkadaşlar benimle görüştüler" dedi.

Abusalih, Filistin'in kendi memleketi olduğunu dile getirerek, tekrar gideceğini ve Filistin için mücadeleye devam edeceğini kaydetti.

Havalimanında eşi tarafından karşılanmasının kendisi için sürpriz olduğunu aktaran Abusalih, 1,5 aydır ayrı olduğu eşini ve çocuklarını çok özlediğini söyledi.

"Bir vergi ödedik, öyle diyelim. 1987'de başlayan intifadada 6 ay esir tutulmuştum. Ondan sonra Türkiye'ye geldik, yeni bir hayat kurduk, doktor olduk, evlendik, çocuk sahibi olduk" diyen Abusalih, Türk vatandaşlığını 2005'te İzmir'de aldığını belirtti.

Abusalih, cezaevlerindeki Filistinlilere duacı olduğunu ifade ederek, "Bütün Filistinli mazlumlara, cezaevlerindeki Filistinli bütün esirlere dua ediyorum. 17 bin Filistinli'ye dua ediyorum. İnşallah bir gün serbest kalırlar. Allah kurtarsın hepsini" dedi.

Müjgan Abusalih ise eşine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Yeniden evlenmiş gibi sayıyorum bunu. Bugün yıl dönümümüz bence. Doğum günümde eşim içerideydi. Çok şükür yine birlikteyiz" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistinli Türk Vatandaşı Abusalih'in Serbest Bırakılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement