Son dakika: İran'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem Türkiye'de de hissedildi - Son Dakika
Dünya

Son dakika: İran'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem Türkiye'de de hissedildi

Son dakika: AFAD, İran'ın Hoy kentinde saat 08.53'te 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Van Başkale'nin köylerinde 4'ü yetişkin 3'ü çocuk 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İran'da ise can kaybı yok.

23.02.2020 09:11  Güncelleme: 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'ın Türkiye'ye sınır Hoy kentinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle Van'ın Başkale ilçesine bağlı köylerde 4'ü yetişkin 3'ü çocuk hayatını kaybetti. İran'da ise hayatını kaybeden olmadı.

TÜRKİYE'DE DE HİSSEDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, saat 08.53'te merkez üssü İran'ın Hoy şehri olan 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 5.22 kilometre derinliğinde olan deprem, merkez üssüne 4,75 kilometre mesafedeki, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de yoğun şekilde hissedildi. Deprem, Hakkari'nin yanı sıra sınır iller Iğdır, Kars ve Ağrı ile Van'da da hissedildi. Yüksekova'da paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

VAN'DA 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran'da meydana gelen deprem sonucunda Van'ın Başkale ilçesine bağlı köylerde yıkımların olduğunu söyledi ve şunları aktardı "AFAD ekiplerimiz yola çıktılar ve köylere ulaştılar. Önce Özpınar Köyü'ne ulaştılar. Enkaz altında vatandaşlarımız olduğu belirtiliyor. 4'ü yetişkin 3'ü de çocuk olmak üzere 7 vatandaşımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin. 5 vatandaşımız da yaralı olarak hastaneye ulaştırıldı."

Son dakika: İran\'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem Türkiye\'de de hissedildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Son dakika: İran'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem Türkiye'de de hissedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement