Fransız Kardeşlerden Kutsal Yolculuk - Son Dakika
Güncel

Fransız Kardeşlerden Kutsal Yolculuk

ransa'dan hacı olmak için temmuz ayında yaya olarak Kudüs'e doğru yola çıkan Fransız kardeşler, Antalya'nın Alanya İlçesine ulaştı.

10.01.2012 12:10

ransa'dan hacı olmak için temmuz ayında yaya olarak Kudüs'e doğru yola çıkan Fransız kardeşler, Antalya'nın Alanya İlçesine ulaştı. Haber Alanya Gazetesi'nin muhabiri Hayri Demir'in evine çat kapı yaparak konuk olan Andre ve Marie Veyrat de Lalachenal kardeşler, yeniden yola çıktı. Gazeteci Demir de, Fransız kardeşlerin hikayesini haber yaptı.

Fransa'nın Haute Savoie bölgesinden hacı olmak için 5 Temmuz 2011'de yola çıkan emekli asker Andre (64) ve emekli öğretmen ablası Marie Veyrat de Lalachenal (74), İtalya ve Yunanistan'ın ardından Türkiye'ye ulaştı. Günde 25 kilometre yürüyen Fransız kardeşler, İstanbul, Çanakkale, İzmir ve Muğla üzerinden Antalya'ya geldi. Daha sonra yollarına devam ederek Alanya'ya gelen Veyrat de Lalachenal kardeşler, Avsallar beldesinde yerel bir gazetenin muhabiri Hayri Demir'in evine konuk oldu.

Fransızların evine çat kapı yaptığını söyleyen Demir, Türk misafirperverliğini göstererek Fransız kardeşleri evinde ağırladığını kaydetti. Hayri Demir, Fransız kardeşlerin kutsal yolculuğunun hikayesini de haber yaptı. Yolculuğu yaya olarak gerçekleştirmekteki amaçlarının yeni insanlarla tanışmak olduğunu anlatan Andre Veyrat de Lalachenal, 7 kilogramlık sırt çantası ve 25 kilo ağırlığındaki valizle Kudüs'e yürüdüklerini söyledi. Havanın iyi olması halinde geceyi çadırda geçirdiklerini belirten Veyrat de

Lalachenal, soğuk havada ise otel ve misafirhanelerde konakladıklarını ifade etti. Tanrı misafiri olarak evine çat kapı yaptıkları Demir'e teşekkür eden Fransız kardeşler, Mersin, Adana, Suriye, Lübnan ve Filistin üzerinden Kudüs'e ulaşmayı planladıklarını belirtti. Veyrat de Lalachenal, yollarına kaldıkları yerden devam etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fransız Kardeşlerden Kutsal Yolculuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement