G7 : Yoksul ülke borçları 2020 ötesine ertelenebilir - Son Dakika
Ekonomi

G7 : Yoksul ülke borçları 2020 ötesine ertelenebilir

G7 : Yoksul ülke borçları 2020 ötesine ertelenebilir

Dünyanın ekonomisi en büyük yedi ülkenin oluşturduğu G7 maliye bakanları, Covid-19 pandemisinden etkilenen yoksul ülkelerin borçlarının ertelenmesi için başlatılan girişimin 2020 sonrasına da uzatılabileceğini açıkladı.

04.06.2020 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın ekonomisi en büyük yedi ülkenin oluşturduğu G7 maliye bakanları, Covid-19 pandemisinden etkilenen yoksul ülkelerin borçlarının ertelenmesi için başlatılan girişimin 2020 sonrasına da uzatılabileceğini açıkladı.

G7, Almanya, ABD, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada olmak üzere yedi ülkeden oluşuyor ve Avrupa Birliği de G7 içinde temsil ediliyor.

G7 maliye bakanları, yaptıkları ortak açıklamada, özel sektör dahil tüm alacaklıların borç erteleme girişimine katılmasını istedi. Açıklamada borçlu ülkelerin kamu borcu verilerini daha disiplinli olarak açıklamaları da istendi. Bakanlar ayrıca, bu çalışmalara özel sektörün katılımını koordine eden Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (Institute of International Finance - IIF) çabalarına da işaret ettiler ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Dünya Bankası'nın katılımının da olumlu katkılar yapacağının altını çizdiler.


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi G7 : Yoksul ülke borçları 2020 ötesine ertelenebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement