Gap Gazeteciler Birliği Genel Yönetim Kurulu Kilis'te Toplandı - Son Dakika
Güncel

Gap Gazeteciler Birliği Genel Yönetim Kurulu Kilis'te Toplandı

Gap Gazeteciler Birliği Genel Yönetim Kurulu Kilis\'te Toplandı

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, bu yıl 10.'su gerçekleştirilecek olan GAP Oscarlarında yılın Devlet adamı ödülünün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr.

10.03.2013 19:29

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, bu yıl 10.'su gerçekleştirilecek olan GAP Oscarlarında yılın Devlet adamı ödülünün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu'na, yılın Valisi ödülünün Kilis Valisi Süleyman Tapsız'a, yılın en başarılı şairi ödülünün Cemal Safi'ye verileceğini söyledi.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Yönetim Kurulu, Genel Başkan Zeynel Abidin Kıymaz başkanlığında Kilis'te toplandı.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, yaptığı açıklamada, her yıl GAP Gazeteciler Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 10.'su düzenlenecek olan GAP oscarları töreninin 20 Nisan Cumartesi günü saat 13.30'da Adıyaman'da gerçekleştirileceğini belirtti.

Genel Başkan Kıymaz, "GAP Gazeteciler Birliği'nin 17 genel yönetim kurulu üyesi ile bölgeden 3'de gazeteciler cemiyet başkanı iştiraki ile 20 kişilik ödül komisyonumuzun Kilis'te yapmış olduğu değerlendirme toplantısında bu yıl yılın en başarılı devlet adamı ödülünü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu'na vereceğiz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kuzey Kıbrıs halkının çıkarlarının, haklarının korunulması, savunulması, uluslararası diplomaside başarısı nedeniyle sayın Derviş Eroğlu'nu yılın en başarılı devlet adamı ödülü ile ödüllendirmesine karar verdik. 20 Nisan Cumartesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu Adıyaman'a teşrif ederek bu ödülü alacaklar" dedi.

Yılın en başaralı şairi ödülünün Cemal Safi'ye verileceğini vurgulayan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, "Cemal Safi, Türk şiirinin özellikle şarkı sözü olarak dillerden düşmeyen bir çok türkünün söz yazarı" dedi.

10. GAP oscarı ödüllerinde yılın Valisi ödülünün Kilis Valisi Süleyman Tapsız'a verileceğini belirten GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle Kilis ilimizde 10 binlerce Suriyelinin ikamet etmesi ve konteyner kentte bulunması ve barındırılması, Suriyelilerin barındırılması sorunlarını, sağlık sorunlarını, güvenlik sorunları ve yardımların dağıtımının koordinasyonundaki en üst derecede Vali olarak iyi organize etmesinden dolayı tartışmasız, disiplinli bir şekilde çalışması ve yurt dışından gelen heyetlerin de inceleyip takdirle karşılanması ve icraatlarından dolayı

GAP Gazeteciler Birliği ödül komisyonu, yılın valisi ödülünün Kilis Valisi Süleyman Tapsız'a verilmesini uygun gördü. Yılın en başarılı oda başkanı ödülü ise Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu'ya vereceğiz".

İlerleyen günlerde diğer kategorilerde ödüle layık görülen kişilerin belirleneceğini belirten Kıymaz, "2012 yılının en başarılıları açıklanacak. 9 GAP ilinden birer gazeteci arkadaşımız, bununla beraber, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gürcistan, Romanya, Polanya ve Almanya'dan alanlarında başarı gösteren Türkiye ile ülkeleri arasında ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sunmuş, basın, medyaya yaptığı hizmetler ile yardımcı olmuş ve katkı sunmuş, kurum ve kuruluşlar ı GAP oscarlarında ödüllendireceğiz. GAP oscarları uluslararası hüviyete bürünmüş olacak.

Gürcistan, Romanya, Polanya ve Almanya'dan milletvekili, belediye başkanı siyasilerden de ödüllerini alacaklar olacak. Yakın zamanda kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bazı kategorilerde arkadaşlarımız komisyon başkanlarının değerlendirmeleri var. Bu değerlendirmeler sürüyor. Hafta sonunda da nasip olursa yılın en başarılı kaymakamını, en başaralı belediye başkanını, en başarılı gazetecileri, en başarılı radyo ve televizyon programlarını da açıklamış olacağız. Ödül törenlerine GAP illerinden Türkiye'nin çeşitli illerinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden önemli misafirlerimiz gelerek GAP oscarlarını şereflendirmiş olacaklar" dedi. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gap Gazeteciler Birliği Genel Yönetim Kurulu Kilis'te Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement